Brod:Utvrđivanje uzroka požara

Okružno javno tužilaštvo Doboj zatražilo je od Osnovnog suda u Derventi izdavanje naredbe za privremeno oduzimanje predmeta - dokumentacije i video-nadzora iz Rafinerije nafte u Brodu s ciljem utvrđivanja uzroka požara i eksplozije koji su se desili u utorak, 9. oktobra, potvrđeno je Srni iz dobojskog Tužilaštva.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Iz Tužilaštva navode da je izdata i naredba ljekaru obducentu za pregled i obdukciju tijela smrtno stradalog radnika Ljube Patkovića iz Broda radi utvrđivanja uzroka smrti.

S ciljem utvrđivanja uzroka požara i eksplozije u Rafineriji nafte, Tužilaštvo od 10. oktobra preduzima radnje uviđaja lica mjesta zajedno sa službenicima Policijske uprave Doboj, koji još nije okončan.

Radi se na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do eksplozije i požara, te pronalasku i izuzimanju tragova koji će biti poslati na vještačenje.

Po okončanju naređenih istražnih radnji i na osnovu dobijenih rezultata i prikupljenih dokaza, biće odlučeno o daljem toku postupka u predmetnom slučaju.

U utorak, 9. oktobra, u večernjim časovima u krugu Rafinerije nafte u Brodu došlo je do eksplozije i požara većih razmjera, kada je smrtno stradao jedan radnik, a 10 povrijeđeno.

(Srna) 

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

BROD

12.10.2018 14:29

Ko je zapalio žito!!!!!!

Мирослав

12.10.2018 15:28

Руси одлазе или долазе , каки иде она пјесма , ја мислим одлазе , поравнато

XL

12.10.2018 15:33

SALAŠ U MALOM RITU

Nenad

12.10.2018 17:54

Ja mislim da su zapalili ovi mangupi iz DNS-a.Sad Mile prekida svaku saradnju sa Pavicem

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.