Pompeo i Lajčak razgovarali o BiH

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Michael Pomeo, tokom radnog ručka s ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom otvorio je i pitanje Bosne i Hercegovine, piše danas Dnevni avaz.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


- Sekretar Pompeo pitao me za situaciju u BiH. Rekao sam mu da ta država ne napreduje i da je neophodno snažno angažovanje međunarodne zajednice. Iznio sam stav da se s tako masivnim prisustvom koje imamo kod vas, i kroz Evropsku uniju, diplomatske misije i organizacije, ne možemo praviti kao da nemamo svoj dio odgovornosti - prenio je Lajčak "Avazu".
 
Pompeo je juče, u okviru svoje evropske turneje, boravio u Bratislavi. Osim radnog ručka s Lajčakom, imao je i kraće sastanke s premijerom Peterom Pellegrinijem i predsjednikom Slovačke Andrejom Kiskom. Na dnevnom redu radnog ručka s Lajčakom, koji je trajao nešto više od sat vremena, među temama je bila i situacija na zapadnom Balkanu.
 
- Cijeli region mora imati kredibilnu perspektivu proširenja. Rekao sam sekretaru Pompeu da EU treba biti jasna i odlučna kada je perspektiva tog regiona u Uniji u pitanju. Ipak, posebna pažnja u našim razgovorima o Balkanu bila je posvećena BiH - ističe Lajčak.

(Fena)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

xxx

13.02.2019 10:30

Kumovali ste Vi nama zajedno sa lokalnim fukarama...

Tile

13.02.2019 10:44

MOGLO BI BITI ZAVRTANJA USIJU HAHAJHAHA A MOGLO BI BITI I SANKCIJA HAHAJAJJZ

Ti mislis da ce to donijeti nesto dobro? Probudi se... Dok sami ne rijesimo svoje probleme nema nam spasa.

Ministar

13.02.2019 11:06

Mb

13.02.2019 10:51

Pompeo nezna ni gde je BiH.

Pa da ! I tako ide vreme a narod propada i nestajeee!!Incko je samo malo zabrinut a Vigemark sladi se sa slatkisima i uziva u BiH!! Pa i pticama na grani je jasno da su nasi lopovi uz pomoc bjelosvjetskih lopova opljackali ovu drzabu a narod rastjerali po svijetu obespravljen i siromasan a ostapleri postali bogatasi milijardama teski ! Od pljacke stoljeca !!!a sve na ocigled m

Pa

13.02.2019 11:23

Doktor

13.02.2019 10:52

Doktor Pompeo je konstatovao da je bih neizleciva i da joj nema pomoci..

ne trebaš ti brinuti za bih..

re

13.02.2019 11:51

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.