''Žuti prsluci'' su izgubili podršku

Francuzi više ne podržavaju proteste pokreta "Žutih prsluka" i žele da oni prestanu, pokazuje istraživanje, koje je objavio dnevnik "Žurnal di dimanš".

  • Vijesti
  • Svijet


Od početka protesta, "Žuti prsluci" sve više gube podršku u stanovništvu, i sada čak 52 odsto smatra da protesti treba da prestanu. U januaru je, na primer, "svega" 37 odsto Francuza bilo za okončanje protesta.

Trenutno proteste "Žutih prsluka" podržava svega 24 odsto Francuza, pokazuje novo istraživanje. 

Građani se, kako pokazuje istraživanje, sve više distanciraju od protesta zbog ponašanja, nasilja i napravljenih troškova po državu. List navodi da je sve manje ljudi koji izlaze na proteste, što jasno i pokazuje sve manju podršku građana. 

U prošlu subotu, treći mesec od početka protesta "Žutih prsluka", na ulice je izašlo 41.500 ljudi, a još prethodne subote bilo ih je 51.400, ukazuje "Žurnal di dimanš". 

Protesti "Žutih prsluka" pokrenuti su pre tri meseca zbog nezadovoljstva građana politikom predsednika Emanuela Makrona, i nastavljeni su i pored ustupaka koje je francuska vlast učinila prihvativši brojne zahteve demonstranata.

(Tanjug)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Aa

18.02.2019 12:10

Podrsku gubi pravda jer svijetom upravljaju mocnici, tj. novac, kako kod nas tako i u svijetu. Evo primera, Amazon, platforma za trgovinu, druga kompanija cija je trzisna vrijednost presla bilion dolara, vjerovali ili ne ove godine ce platiti 0 ( nula ) dolara poreza. I sve u skladu sa zakonima

Vjeovao ili ne u Rafinerji Brod niko neplaca poreze vec godinama i koga to brine nikog tako i za taj Amazon ....

re aa

18.02.2019 12:41

Marko

18.02.2019 13:06

Tipičan primjer lažne vijesti koju plasirju bogati da bi sirotinji zamazali oči. Revolucija im pred vratima , uprpali se...

To što si ti sirotinja, ne znači da su i svi ostali sirotinja.

Zai Jian

18.02.2019 13:43

Istok

18.02.2019 13:19

Ja sa vlasti zbog moralnog stava ne mogu. Sa ovom opozicijom zbog kukavičluka i nesposobnosti neću. Zato radi sam za sebe i ne pada mi na pamet da se udružujem ni sa jednom ni sa drugom stranom. Poduzimam sve da se zaštitim sa svih strana i ne pada mi na pamet da plaćam porez nikome. A posao ide dobro , fala bogu.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.