U ovim gradovima žive milijarderi

Oko polovine najbogatije populacije svijeta uprkos svojim mnogobrojnim nekretninama, stalno prebivalište ima registrovano u svega 10 svjetskih gradova, pokazalo je Knight Frank's istraživanje.

  • Magazin
  • Zanimljivosti


Prema njihovim podacima najviše bogataša, čije bogatstvo iznosi najmanje 42 miliona dolara, živi u Londonu, Tokiju i Singapuru, dok je New York jedini američki grad koji je ušao u sami vrh liste.

Ipak, najveća koncentracija ultra bogatih i dalje je smještena u glavnim gradovima. Razlog tomu su upravo pogodnosti koje ti gradovi nude poput poslovne prilike, životne navike i potrebe, dobro razvijen zdravstveni i prijevozni sistem.

Koliko su ti svi faktori važi za svjetsku elitu pokazao je London, koji je prema istraživanju, zadovoljio sve njihove kriterijume te trenutno u njemu živi nešto manje od pet hiljada ultra bogatih, piše Bloomberg.

- London je zaista poseban. Ne postoji niti jedan drugi grad unutar kojeg je koncentrisan toliki broj bogataša iz različitih poslovnih sektora – istakao je Liam Bailey, analitičar Knight Frank'sa

Inače, na svijetu živi gotovo 200.000 ultra bogatih individualaca, od čega dvije trećine njih živi u azijskim, europskim metropolama, te gradovima Sjeverne Amerike.

Kada je riječ o potrošnji svog bogatstva, najveći dio svog novca troše upravo na skupocjene i luksuzne stvari. Tako su se na vrhu te ljestvice našle rijetke vrste viskija i automobili, dok su se umjetnine, nakiti i dijamanti našli na samom dnu ljestvice.

(Agencije)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Milko

07.03.2019 15:07

imamo i mo cime da se ponosimo. U Bakincima zivi najbogatija porodica, nasa dika i ponos.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.