Lopare: Ulagati u poljoprivrednike

U Loparama je održano predavanje za poljoprivrednike, na kojima su rezentovne novosti iz Ministarstva poljoprivrede, primjena poreskih propisa, pravilnik o podsticajima za 2019. U opštini Lopare ističu važnost ulaganja u znanje poljoprivrednika.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


U okviru redovnih aktivnosti ministarstva poljopriovrede, u Loparama su poljoprivrednicima prezentovne novosti iz Ministarstva poljoprivrede, primjena poreskih propisa u dijelu doprinosa, pravilnik o podsticajima za 2019. a organizovano je i stručno predavanje iz oblasti proizvodnje kukuruza.

"Opštinska uprava nastoji da svake godine pred najveće poljoprivredne aktivnosti koja slijede, organizujemo ovakva okupljanja gdje dolaze stručni ljudi koji će dati potrebna objašnjenja. Milim da su potrebna velika ulaganja posebno kada je u pitanju znanje", rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

"Početkom godine, prije svih poljoprivrednih radova obiđemo sve opštine i utvrdimo šta je to što interesuje poljoprivredne proizvođače i koje su teme najaktuelnije", kaže Radinka Mićić iz Ministartsva poljoprivrede Republike Srpske.

Iz Poreske uprave Srpske su istakli da je Minisarstvo najavilo da će Pravilnikom o podsticajima za 2019. godinu usloviti davanje podsticaja plaćanjem doprinosa za socijalno osiguranje za 2018. godinu.

"Imajući u vidu navedeno, mi već provodimo kontinuiranu edukaciju nosilaca poljoprivrednih gazdinstava, upoznajemo ih sa njihovim obavezama", rekao je Dragan Zorić iz Poreske uprave Srpske.

Poljoprivrednici ovg podmajevičkog mjesta istakli su važnost stalnih edukacija.

Opština Lopare će i u narednom periodu nastojati da podstiče poljoprivrednu proizvodnju, uključujući poljoprivrednike u slične aktivnosti i omogućavajući im sticanje novih znanja i njihovu primjenu u praksi.BN TV

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Budala kao i ti

14.03.2019 22:14

Prošao sam kroz Lopare.Ma dajte ljudi,stvarno,nema tu napredaka.Bez ljutnje.

Ma nisi vidio:Fabriku vune,Fabriku tvrdog sira,tvrdan,,Sportsku arenu,,Tisovica,,Jablanički vodovod(9km),Ciglanu,Pilanu,notara u Čeliću...

kmer

14.03.2019 22:59

Lopare

15.03.2019 09:35

Put za Brusnicu uzasno loš.Mjesto koje ima 120 domaćinstva od kojih je vani 90%,zamislite koji novac oni donesu ovamo,znači netreba biti puno pametan i zaključiti ko ovaj narod raseljava.

A EDUKACIJA

15.03.2019 09:45

JA DIPL.INZINJER POLJOPRIVREDE SA DRZAVNOG NOVOSADKOG FAKULTETA SA VISOKIM STEPENOM ZNANJA VAMA DRAGI MAJEVICANI I SEMBERCI NE TREBA.VEC 7 GODINA..A PODSTICAJE HOCETE ZA SVE I SVASTA ..

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.