SIPA sprovodi akciju "Royal"

Osam osoba je do sad uhapšeno u okviru operativne akcije kodnog naziva "Royal", koju od jutros sprovode policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na devet lokacija.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


U toku su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno devet lokacija na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja.

"Do sada je osam lica lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. stav (2) 'Organizirani kriminal', u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210.a stav (1) 'Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda', propisanih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine", saošteno je iz SIPA.

Osumnjičena lica se terete da su u saradnji sa drugim licima, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, od avgusta mjeseca 2018. godine, krijumčarila akcizne proizvode te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje cigareta u vrijednosti od oko 500 000 KM.

Više informacija o rezultatima operativne akcije "Royal" biće poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti.

Izvor: Nezavisne

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Дрекавац

11.04.2019 11:46

Оно, кад је скупље хапшење од наводне штете.

Ronhil

11.04.2019 11:57

Šta vam je sa krijumčarinim cigaretama 2002 godine ,preko graničnog prelaza Strmica,ko stoji iza tog milionskog šverca cigareta ko se finansirao tim novcem.....Sipa je vršila istragu oko tog,....dostavila izvjestaj tužiteljstvu BiH još 2010 godine.

Ovi momci na slici su strah i trepet svima oni rade izvaredno svoj posao samo sto sudsvo BIH nevalja.

Zvornik

11.04.2019 12:31

Ima Strumica jos i to najvise u UIO RC Mostar gdje je su kamionima prodate zaplijenjene cigarete kao i ove sa Strumice koje su bile u skladistu UIO.U ovom centru je vise milionska kradja a da nikada niko nije odgovarao.Pravljene fin girane pljacke,lazni zapisnici i rjesenja o unistenju i pored svega nestale zaplijenjene masine iz ilegalne fabrike.Kada ce neko poceti ovo raditi i sve je do sada pokriveno zbog sefova odsjeka koji su ucestvovali u tome i bili glavni.

Tto

12.04.2019 07:57

Ja se pitam zašto ni jedna politička stranka ne podnosi krivične prijave tužilaštvu?? Pa zato što svi oni imaju "orasa po džepovima" sve je to gola banda i bagra

re Tto

12.04.2019 14:05

Bond 007

11.04.2019 12:33

Casino Royal nista narocito..

Lako je sirotinju hapsiti i na njima se prati gdje su šleperi iz fabrike duvana Sarajevo iz B.Luke što idu za Albaniju bez akcizne markice razduzuju papire na graničnom prelazu Klobuk a roba neide koliko para država uzme na tome i pojedinci eva iz B.Luke rojal i drina iz f.duvana Sarajevo ko pakuje FM cigarete u B.Luci ko razduzuje papire za Nikšićko pivo na granici a nikad ne udje u BIH koje uvoznik i koje pare uzimaju pojedinci ajde tužilaštvo BIH hapsiti ljude koji preživljavaju

SS

11.04.2019 16:12

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.