BG-BL: Novozelanđaninu Gejtu žuta majica u Vlasenici!

"Bilo je vrlo teško, ali i zanimljivo, posebno kada smo ušli u Republiku Srpsku. Priroda je prelijepa", rekao je Novozelanđanin Aron Gejt, pobjednik prve etape 13. biciklističke trke "Beograd-Banjaluka".

  • Sport
  • Ostali sportovi


Pobjednik prve etape 13. biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" je Novozelanđanin Aron Gejt, vozač irske ekipe "EvroPro Rejsing".

Put od Obrenovca do Vlasenice prešao je za 4.13:36 časova i slavio ispred Mađara Atile Valtera (CCC), koji je zakasnio tri sekunde i Bendžamina Hila iz Australije koji vozi za Ljubljanu (+5 sekundi).

Znalo se da će ova etapa biti najteža, a u potpunosti je opravdala epitet kraljevske.

Od prvog minuta trke krenula je žestoka borba, grupa od pet vozača odvojila se i vukla karavan sve do posljednjih tridesetak kilometara, kada je počeo ozbiljan uspon, a glavna grupa uhvatila bjegunce.

Na kraju je najviše snage imao Gejt i zasluženo obukao žutu majicu poslije 194 iscrpljujuća kilometra.

"Bilo je vrlo teško, ali i zanimljivo, posebno kada smo ušli u Republiku Srpsku. Priroda je prelijepa, bez obzira što je vrlo brdovit teren. Moje timske kolege odradili su odličan posao i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu iako će biti vrlo komplikovano", rekao je Gejt koji je dobio majicu iz ruku prvog čoveka kompanije "Boksit" Rajka Dukića, sponzora simbola pobjednika u biciklizmu.

Bijelu majicu namijenjenu najboljem mladom vozaču obukao je Valter, plavu majicu ta najboljeg brdskog vozača obukao je Johanes Šinagel (Maloja Pušbajkers), a crvenu za najboljeg sprintera zadužio je Florenc Kauer (Herman).

Vlaseničani su bili odlični domaćini, te svoje goste dočekali na najljepši mogući način, uz igru i pjesmu Kulturno-umjetničkog društva Prosvjeta i trubače.

Lijepa uvertira bile su i biciklističke trke najmlađih.

"Veliko je zadovoljstvo biti domaćin ovakvog događaja. Ovo je bez sumnje najveći sportski događaj u istoriji Vlasenice. Impresioniran sam ovim što sam vodio, a vjerujem i svi naši građani, kao i građani susjednih opština. Vidimo se i sljedeće godine". rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Direktor trke Vladimir Kuvalja naglasio je da je prvog dana sve proteklo u najboljem redu, te da je organizatore pogledalo i vrijeme, s obzirom da je lagana kiša počela da pada odmah nakon što su biciklisti prošli kroz cilj.

Već sutra je na programu druga etapa koja kreće iz Vlasenice, a poslije 165 kilometara završava u Brčkom.

Generalni pokrovitelji trke su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i Vlada RS sa premijerom Radovanom Viškovićem, a veliku pomoć pri organizaciji pružili su i Triglav osiguranje, Banjalučka pivara i kompanija M:tel.

Trka se završava u nedjelju u Banjaluci kada će biti poznato i koji vozač će osvojiti najviše bodova za Olimpisjke igre u Tokiju 2020. godine.

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.