"Novak bi trebalo da posluša Vajdu"

Poraz Novaka Đokovića u četvrtfinalu turnira u Monte Karlu i dalje je tema u teniskim krugovima.

  • Sport
  • Tenis


Srpski teniser je u petak izgubio u tri seta od Rusa Danila Medvedeva čime je pokazao da još nije dostigao želejnu formu. Novaku je Monte Karlo bio prvi turnir na šljaci ove sezone.

Nekada četvrti teniser sveta, Britanac Greg Rusedski, smatra da bi Đokovićev trener Marjan vajda mogao da aktivno utiče da se stvari što pre vrate na svoje mesto.

"Pretpostavljam da će Marjan imati iskeren razgovor sa njim i reći mu, hajde, idemo dalje. Idemo na teren da treniramo, pa potom na naredni turnir. To je ono što Marjan može da uradi, jer on u Novakovim očima ima očinsku figuru. Niko ne može biti direktniji prema Novaku od Vajde", smatra Rusedski.

On takođe dodaje da je za svetskog broja jedan ključno da i dalje ima dobar odnos sa slovačkim trenerom.

"Da nije slušao Marjana, kao što je to bilo u proteklih 12 meseci, ne bi ni osvojio sve te Grend slem titule. Ako ga ne sluša, onda ima problem", dodao je Rusedski.

Britanac je pričao i o igri Rafaela Nadala koji brani trofej u Monte Karlu.

"U taj-brejku priotiv Pelje, bio je malo agresivniji. To je nešto što mora da radi ako želi mnogo titula na šljaci i ove godine. Mora da bude taj koji će diktirati igru. Bio je dobar u taj-brejku, ali treba čestitati i Pelji", zaključio je Rusedski.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.