Trka BG-BL: Vipert ponovo najbrži, Gejt ostao u žutom!

Vouter Vipert iz EvoPro rejsinga upisao drugu etapnu pobjedu na 13. biciklističkoj trci "Beograd - Banjaluka".

  • Sport
  • Ostali sportovi


Vipert je 160 kilometara od Bijeljine do Teslića prevezao za 3:47,27. časova, dok je žutu majicu sačuvao njegov timski kolega Aron Gejt.

Fenomenalni Holanđanin slavio je i juče na etapi od Vlasenice do Bijeljine, te očigledno pokazao da je vrhunski sprinter. Irci su definitivno i najorganizovanija ekipa jer su još jednom odradili odličan posao, te Gejtu omogućilo da posljednju etapu dočeka kao lider u generalnom plasmanu.

“Bilo je vrlo brzo, Aron je stigao momke koji su bježali, pa smo uspostavili kontrolu. Na kraju sam imao najviše snage, vrlo sam srećan zbog druge pobjede u dva dana, što nije nimalo jednostavno za ostvariti u ovako jakoj konkurenciji”,  rekao je Vipert.

Drugo mjesto danas je zauzeo Aron Groser (Bajk Rid), dok je treći član slovenačke Adrije Marko Kump.

Poslije odlične prve etape, Gejt je još jednom uspio da ostane u grupi i zadrži sedam sekundi prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na ....

“Bilo je drugačije u odnosu na prva dva dana. Ravan teren je ubrzao trku do maksimuma. Veliko hvala mom timu. Nemamo specijalnu taktiku za sutra, ali se nadam da ćemo uspeti da još jednom odradimo odličan posao”,  rekao je Gejt.

Sutra je finalni čin borbe za ukupnog pobjednika, a etapa od Prnjavora do Banjaluke preko Dervente, Srpca, Razboja i Laktaša ponovo više odgovara sprinterima jer u potpunosti ravničarska.

Specijalni gost današnje etape bila je dvanaestostruka šampionka svijeta u biciklizmu Klaudija Karseroni - Žil.

"Bila sam na trci i prije nekoliko godina, tada sam se oduševila, a sada još više. Vidim koliko se organizatori trude, razgovarala sam i sa članovima ekipa koji ocenjuju da su trka i svi prateći događa seji na vrhunskom nivou", rekla je legendarna biciklistkinja.

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.