Kompromitovani Instagram nalozi

Fejsbuk je kompromitovao čak nekoliko miliona Instagram naloga, zbog čega je bitno da se promijeni lozinka.

  • Vijesti
  • Svijet


Fejsbuk je prije nekoliko nedjelja lozinke preko 600 miliona korisnika čuvao u tekstualnom formatu, bez ikakve enkripcije i što je još gore – stavio ih na uvid preko 20.000 ljudi, zaposlenih u Fejsbuk mreži.

U početku se vjerovalo da je “tek nekoliko hiljada Instagram naloga“ bilo kompromitovano na isti način, ali prema TechCrunch izvještaju u pitanju je čak nekoliko miliona naloga, a ne nekoliko hiljada. 

To je potvrdio i Fejsbuk, ali je objasnio i da je to bila nenamjerna greška, koja je ispravljena odmah nakon njenog uočavanja, prenosi “Mondo”.

– U skladu sa praksom svih kompanija i Fejsbuk maskira lozinke, koje korisnici kreiraju prilikom otvaranja naloga na društvenoj mreži, koje nisu vidljive zaposlenima – naveli su u Fejsbuk kompaniji nakon potvrde da je uočena greška sa otkrivenim lozinkama otklonjena.

S obzirom na to da su nalozi u Srbiji bili izloženi zaposlenima potrebno je da, radi vaše bezbjednosti, promijenite svoje Instagram lozinke. Jedino na taj način bićete sigurni da vam je nalog zaštićen u potpunosti.

(Srpskainfo)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Ck

22.04.2019 01:40

ovo.je.veliko.zlo.zlo.zlo

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.