Firme iz Srbije pobjegle u FBiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da se sa određenim kompanijama iz Srbije vode pregovori o tome da otvaraju pogone u Republici Srpskoj, gdje su sada uslovi za privređivanje bolji nego u Federaciji BiH (FBiH).

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Višković je istakao da je zamolio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da utiče da se kompanije iz Srbije, koje imaju sjedište u FBiH, vrate u Republiku Srpsku.

"Naši uslovi za privređivanje su bolji od uslova u FBiH. U jednom momentu jeste situacija na terenu bila zategnuta, ali je sve promijenjeno u posljednje tri godine u korist Republike Srpske. Naša zbirna poreska stopa na primanja je manja nego u FBiH. Cijena električne energije je niža nego u FBiH", rekao je Višković za "Večernje novosti".

On je naveo kako raspolaže sa informacijama o značajnom padu prometa kod određenog broja srpskih kompanija, koje su imale svoja predstavništva u Republici Srpskoj, pa su otišle u FBiH.

"Da se ne lažemo, značajno manja količina robe iz Srbije se kupuje u FBiH nego u Republici Srpskoj. U FBiH se gleda ko je proizvođač i čija je roba, a kada se vidi da je iz Srbije...", rekao je Višković.

On je istakao da će se o investiranju u Republiku Srpsku razgovarati u maju sa predstavnicima Srbije, te da će taj novi sastanak donijeti još mnogo novih projekata.

"Već smo dogovorili da Srbija iz fonda koji ima za podsticanje investicija prema stranim ulagačima, podstakne svoje privredne subjekte da otvaraju pogone u RS. Sve ono što strani investitori dobijaju u Srbiji, sada će dobijati privrednici iz Srbije za otvaranje pogona u Republici Srpskoj", rekao je Višković za "Večernje novosti".

On je istakao da se privrednici iz Srbije već javljaju i obavljaju istraživanje tržišta, te da se ove godine očekuju konkretni rezultati, kao i da veliki srpski brendovi otvore proizvodne pogone širom Republike Srpske.

Vlada RS još je 2014. godine razmatrala problem masovnog odlaska firmi iz RS-a u Federaciju BiH, a taj trend pratile su i firme iz Srbije.

Čelnici RS u nekoliko navrata otvarali su ovaj problem u razgovoru s čelnicima Srbije, no ništa se nije promijenilo osim što je u međuvremenu još nekoliko firmi svoje sjedište iz RS-a premjestilo u Federaciju BiH zbog povoljnijih tržišnih uslova i veličine tržišta.

Svojevremeno je objavljen i spisak firmi iz Srbije koje su napustile Republiku Srpsku i ugovor o predstavništvu i distribuciji proizvoda potpisale sa kompanijama sa sjedištem u FBiH. Na tom spisku nalaze se:

– “Swisslion” Takovo
– “Vino župa” Aleksandrovac
– “Victoria group” Beograd
– “Sinalco” Šabac
– “Jumis” Niš
– “Bambi” Požarevac
– “Albus” Novi Sad
– “Centroproizvod” Beograd
– “Jaffa” Crvenka
– “Nectar” Bačka Palanka
– “Imlek”, Šabačka mlekara
– “Hello” sokovi, Smederevo
– “Taš” Vrbas
– “Rubin” Kruševac
– “Medela” Vrbas
– “Vital” Vrbas
– “Neli” Loznica
– “Vinarija Čoka”
– “Alfa” Vranje

(SB)

KOMENTARI84
POŠALJITE PORUKU

Zakon

21.04.2019 16:56

Priča gluposti I sam zna da u Federaciji postoje bolji uslovi i prodajna moč je veća

Sta ima politika sa ekonomijom? Jedino ekonomija ima sa politikom. Ekonomija mijenja politiku a politika tjera ili privlaci ekonomiju. Ovo da Vucic moljaka gazde firmi da otvaraju firmu gdje politicar zeli je glupost.

Re

21.04.2019 17:39

Svaka cast za premijera...pokusava makar da radi na tome...vidi se da covjek zeli da se privredno ojaca RS

Melanij@

21.04.2019 17:39

Нормално да ће фирме из Србије ићи у Федерацију која је Америка за пропалу рс.Рс је пред банкротом и колапсом и мора бити укинута.

007 БОНД

21.04.2019 17:43

Pobjegle su prava rijec !!!! Hahahhha!!!!

Nisu otislie nego..

21.04.2019 17:49

Radio sam 10 godina u komercijali i mogu reći da u RS ima samo jedna distributivna firma koja je postala i radi(Pionir, Karneks, Polimark). Svi veliki distributeri robe su iz F BiH odnosno iz Zapadne Hercegovina. Oni imaju najjaču komercijali i logistiku. Za fabrike i brendove iz Srbije je bitno da distributer za tržište BiH pokriva oba entiteta, da ima pristup svim trgovinskim lancima i malim trgovinama u cijeloj BiH i da redovno plaćaju fabrikama u Srbiji preuzetu robu.Svi ovi brendovi su izmenili mnogo distributera uglavnom iz Laktaša i Banjaluke i Istočnog Sarajeva koji nisu bili sposobni da kvalitetno rade distribuciju i plaćaju pa su morali otići kod distributera iz Širokog Brijega, Posušja.... Tržište robe i usluga se nemože politički diktirati već opstaju samo oni koji su finansijski stabilni i logistički jaki.

Tržište

21.04.2019 18:35

Premijer nema pojma. Svi privrednici u RS znaju da su zakonski propisi povoljniji u Federaciji.

Re melanij

21.04.2019 19:00

Bježe i iz RS, džaba tiliko savjetnika (eto ga Karan iza leđa, kao i uvek), menadžera, pomoćnika, načelnika...nema ih toliko ni zemlje EU.

RS

21.04.2019 19:08

Dispečer Viško je samo skretničar, kao u Boksitu kamiona i vozača.

duduk/dukić

21.04.2019 19:31

Mogao bi i Igor prenijeti firmu u Rajevosa.Kako tati prvo rece nece ovamo pa dodje a kad moze tati moze i junior.

A Igor

21.04.2019 19:40

Viško je ograničen za ovu funkciju, kao mlad stručnjak formiran je među šoferima, magacinima, potrošnim materijalom...dakle, njegovi opseg je mala općina, jača firma i sl.

dispečer

21.04.2019 19:55

AKO JE OVO SVA PAMET VISKOVICA ONDA JE KONJ AKADEMIK ZA NJEGA. Pa djeca znaju da se privredni rast jedne ekonomije zasniva na proizvodnji. Nijedna od nabrojanih kompanija nema proizvodnju u Federaciji nego prodajna predstavništva. Dakle VISKOVICU ti trazis da se prodaja izmjesti iz robne kuće u granap svaka cast tokmaku. Dalje treba da znas da je BiH jedno tržište i ima jedanu valutu, to sto ti odvajas RS kao konkurenciju Federaciji je ravno propasti. Takav kapacitet kao ti napravice i onako nedostižnu ekonomsku razliku izmedju Federacije i RS.

Dare

21.04.2019 21:56

Bog te j.....Viskovicu, ti ili si glup ili budala, samo Sarajevo ima stanovnika kao cijela RS skoro, da nece na Sokocu i Kalinoviku otvoriti predstavnistva?? Od Trebinja do Zvornika nema 100.000 stanovnika, ne mlati u praznu slamu vise. Ekonomija ide za novcem a ne za vjerom. Federacija ima 100 puta bolji standard i naravno da idu tamo, nije tacno da se iz Srbije ne kupuju proizvodi u Federaciji. Popravljaj kamione i cuti

Zarko

21.04.2019 22:31

Ovaj lik kao da se rodio, zivio i radio u Titino vrijeme. Kad se dekretima odredjivaliosta ce koja firma da radi i gdje ce da bude registrovana. Tito je umro 1980 a nas Lik (tzv. Fikus) jos uvijek masta da mu neko na tacni donese rjesenje. Probudi se Dispeceru, nije ti ovo ni Tito ni Dukic. Ne izigravaj budalu i ne brukaj se. Prosetaj malo dalje od beogradske carsije i informisi o tome da zivis i radis u trzisnoj ekonomiji. Ako se informises da je RS trenutno crna rupa i najgori ambijent za investiranje. Korupcija, reketiranje, sistem IMT, nepotrebne takse i porezi, itd. Lokalni politicari (citaj lopovi) ne misle ni o cemu osim kako ce nekog investitora presvuci i ukrasti mu poslovnu ideju. Zna se desiti da unaprijed uzmu pare od nekoliko ponudjaca na tenderima, pa ko prodje. Neko ce proci. O cemu ovaj Pajac i Uvlakoguzicar prica, dok su mu ministri, prica se, bez izuzetka, korumpirani i potkupljivi. Bez izuzetka. Javna je tajna da ni jedan posao ne mozes u RS zavrsiti a da debelo ne platis. A i u pravosudju su ista.. ovna. Vecina sudija su rezimske sudije. Zna se tacno kome se dodjeljuju osjetljivi predmeti. I sad on, Izdrkotina i poslednji Usljup, ocekuje da mu neko investira u tu Crnu Rupu. Da se razumijemo, ni u Federaciji situacija nije nista bolja.

Nikad Robom

22.04.2019 06:26

O cemu ovaj prica. Nigdje u svijetu, OSIM U RS, ne placas godisnju taksu (600 KM) samo zato sto imas registrovanu firmu. Radio, ne radio, ti na pocetku godine platis tu taksu. U Federaciji toga nema. A da ne kazem o tome kako te usput deru. Ako ne potkupis lokalne politicare na ledja ti natovarerazne kontrole i inspekcije i ne mozes da dises. Umjesto da se posvetis poslu, mora da mislis koga treba platiti i potkupiti. Ako se se drznuo da konkurises njihovim firmama, obrao si zelen bostan. Sijeku te i gnjave ko zmija zabu sve dok ti kicma ne pukne. A policija im javno diluje drogu i tako ubija omladinu.

I Bog im je rek'o Laku Noc

22.04.2019 06:34

PakSu, ostaje PakSu. Cega se pametan stidi, Budala se ponosi. Tako i on. umjesto da se prvo informisao kakvo mu je stanje u RS, pa da onda izlazi u javnost sa izjavama. Napravili su takvu politicku klimu da skoro niko u Federaciji ne kupuje robu od firmi iz RS. I ko je onda lud da registruje firmu u RS. Ovaj levat ne zna da svaka izjava njegovog sefa o otcjepljenju RS, i druge nebuloze, automatski se odrazava na misljenje potrosaca u Federaciji. Pouzdano znam da ljui u Federaciji radije kupuju kinesku nego robu iz RS. On Vucica moli za nesto sto nema zdravu logiku.

TonKur

22.04.2019 06:50

Ovaj ne može ni da prismrdi bzdžetu. Ne daju mu partiski ministri. Hanuma Ambijentalsitikanja mlati li mlati na građevinskim dozvolama i ekološkim saglasnostima, kepec Energetičar, i još veći mu Kepec Pomoćnik, hapaju na koncesijama, Psihopata bezbednjak je grebe ga ni za suvu šljivu. tako ti naš junak iz priče, priča se, trčkara okolo ministara i stalno pita a đesam ja tu (ne gdje sam). Probade da zavrne uši Policajcu i da ga smijeni, ali mu zavrnuše jajca prije nego šro je i progovorio. Jadnik i Mučenik. Mislio da će sa Dukićevom Milićkom školom napraviti revoluciju. A popušio DUPLO GOLO

Potrčko

22.04.2019 11:29

"Višković je istakao da je zamolio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da utiče da se kompanije iz Srbije, koje imaju sjedište u FBiH, vrate u Republiku Srpsku." AJMEEE pa kakve veze ima predsjednik Srbije sa poslovnom politikom neke kompanije, ovakve glupe izjave odavno nisam čuo, ovaj čovjek ne zna od kuda je šupalj.

ekonom

22.04.2019 19:17

007 Бонд

21.04.2019 17:04

Тако је, преместили су се у Федерацију, али, биће враћене у Републику Српску. -И баш због тога су се Вишковић и Вучић и састајали. Значи, Вучић је рекао шта и како да одради, па да се олакша пословање у Републици Српској. Тј. влада Републике Српске је морала да послуша савете од Вучића и владе Србије. И кажу да је пословни амбијент у Републици Српској побољшан, -и онда могу да иду у другу фазу, тј. Србија ће да врати компаније из Федерације назад у Републику Српску....Значи: нема бриге, све је већ решено (тако бар паметни људи кажу).

Ti 007 očito nisi lično imao svoju firmu u RS- u, a nebih ti škodilo da popričaš malo sa privrednivima eto za početak ima ovdje spisak ovih iz Srbije, pa počni..

Milan Md

21.04.2019 17:35

Samo ti nastavi da trolujes. Sa tom pricom mozes prevariti jos jedino babe na klupi u parku. Strani investitori odlaze iz RS, i to malo sto ih je bilo. Prije neki dan prodata Vitaminka domacem tajkunu.

Re

21.04.2019 17:35

Nikad ih neće vratiti.Sit sam Prće i Rudonje više tj demagogije.

VW

21.04.2019 17:44

Kako da ne engleski spijunu . Arapi pokupovali pola poljoprivrednog zemljista u Vojvodini . Treci su po vlasnistvu u Srbiji a uskoro I prvi.Tebi ne vrijedi pisat koliko si komad budale..Znas li komadu budale koliko je firmi u RS iz federacije?

Re komad budale

21.04.2019 17:45

sad ce Cavino ministarsvo privrede sa ministrom konobarom na celu , i seficom njegovog kabineta .... Cavinom ljubavnicom.... izvjesnom Ivanom ... vratiti sve firme iz Federacije BiH .... o majko budala...

Miro

21.04.2019 22:25

Domace

21.04.2019 17:04

Pa svako ko ima imalo u glavi i ko razmislja prvo ce pogledati ciji je proizvod. Meni je svejedno jel nesto proizvedeno u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Zenici, Capljini ili Prijedoru ja to kupujem jer su to domaci proizvodi od kojih nasi ljudi hrane svoje porodice, to su proizvodi koji pune penzione i druge fondove i sasvim je normalno da cu prvo kupiti taj proizvod nego nesto proizvedeno u drugoj drzavi ma koja bila. Naravno da mora postojati i kvalitet jer nije ama bas sve domace i kvalitetno. Ali voda, mlijecni i mesni proizvodi, sezonsko voce i povrce, zimnice, sokovi, odredjeni broj slatkisa obavezno gledam da je domace. I kada kazem domace nije bitno iz kojeg dijela BiH dolazi. Nepojmljivo mi je da neko prvo uzme za flasu vode uvezenu iz Hrvatske ili Srbije a ne zeli domacu ne bitno dal bila iz Tesnja ili Zvornika. A kada kupujem uvozni proizvod uopste za mene ne igra na vaznosti jel Srbija, Hrvatska, Njemacka, Turska ili neka deseta bitna je cijena i kvalitet zato Piskovicu ne lupetaj, a kompanije iz Srbije ne bi isle u Federaciju da je tako kao sto ti lupetas

A naročito svinjetina iz Srbije i čvarci. To baš volite

Čvarak ugarak

21.04.2019 17:27

Svaka cast za komentar!

Re Domace

21.04.2019 17:49

Zivio sam u Federaciji,a i sada tamo navracam.Ima tamo dosta srbijanske robe u marketima.Definitivno,Narocito konditorska industrija.Odlicno kotira i prodaje se.Ali tako nije sa picima.Kod Muslimana forsiraju njihova piva,pa hrvatska.Slabo srpska.To je kao primjer.Muslimani vise kupuju srpsku robu,Hrvati mnogo manje.Kod njih se forsira roba iz Hrvatske.Ovo sto kaze Viskovic,ima i toga.Ali ti su u manjini.

re

22.04.2019 18:48

Direkt

21.04.2019 17:10

Da nemaju potraznju i u FBiH, nebi ni isli tamo. Smjesna je prica da Bosnjaci gledaju odakle je neki proizvod pa odbiju da kupe kad vide da je srpski proizvod ili iz Srbije. Neki gledaju, a neki ne, kao i mivsto gledamo. Ja licno kod nekih stvari gledam, a kod nekih kupujem ne gledajuci odakle je, narocito na akciji. Tad kupujem i keks iz Tesnja i onu kiselu vodu od 2 litre sto hladna "dere" za male pare. Ove nabrojane firme sa spiska itekako prolaze u FBiH, narocito Swisslion Takovo, koji stalno ima na akciji svoje proizvode, kao i Vino Zupa sa svojim vinom i sokovima.

Koji buzdovan

21.04.2019 17:11

E moj Viško ti misliš to je Burle pa on određuje koje će privatne firme dobijati poslove. Tržište i novac ne poznaju patriotizam i nacionalnosti. Tu samo postoji interes. Očigledno ne poznaje Vučića a on sigurno neće uticati na privatne firme da prebace predstavništva

BL

21.04.2019 17:15

Viskovic laze. Jedina istina je da u BL firma za uvođenje telefonije je firma Vucucevog brata, a u Beogradu firma Dodikovi sina Igora. Da ne bi narod saznao, eto kako perfidno jedni drugima namjestaju. Privatne države dvojice psihopata Dodika i Vučića!

Sve im diraj ali u vlast ne diraj .

Re

21.04.2019 17:38

Тачно све је истина Вучић и Додик су два највећа српска лопова!

007 БОНД

21.04.2019 17:45

GOJKO

21.04.2019 17:20

Federacija je Eldorado za jadnu bijednu i propalu rs hahahaha...

Ma da. Zato bjeze iz Federacije preko grane...jer im je super..tamo se ne zna ko je ko u kantonima, vise premijera ima neko naroda Hahaha. smijesan si

Petar

21.04.2019 17:37

A odakle si ti gojko?

stojko

21.04.2019 17:39

Mehmed

Gojko je

21.04.2019 19:10

Petre...glupane...jel jos nisi nacisto da FBiH ima vise para 10 puta? Nepismena neznalico

Re Petre

21.04.2019 20:09

Koji je ovaj gojko pajser.

husa

21.04.2019 20:17

Samo kanton Sarajevo ima kupovnu moć kao cijela RS, pametnom dovoljno

Pajko

22.04.2019 19:28

Milan

21.04.2019 17:22

I budala zna da Federacija ima 3 puta bolju i vecu kupovnu moc od RS , samo KS ima kupovnu moc skoro kao sva RS

Milan

Bakorov sin

21.04.2019 19:11

Bakirov sin se zove Mile a zovu ga Rudonja.

Re Budala

21.04.2019 20:02

Milko

21.04.2019 17:40

Drž se ti Viško dizanja kredita. To je oproban recept za ekonomski uspjeh vase vlasti. Pusti ekonomiju, u nju se ionako ne razumijete. Citam glupe komentare kako ce Vucic natjerati firme da se vrate u RS. Kod vecine ljudi razmisljanje je strani pojam.

Tamo

21.04.2019 17:45

Ne placaju “dodatne racune” kao u RS

Treci reket Srpske ..

Joja

22.04.2019 01:58

RS

21.04.2019 17:46

Ti si sramota RS.Ti premijer?!Bruka

brecalo

21.04.2019 17:54

Cuj molijo vucica da kompanije koje su 7 federaciji da se vrate u republiku srpsku dali ovaj covjek zna sta radi ne ne ne ne Da im je bilo bolje u republici srpskoj ostalibi viskovicu zna se sta traze kamatari svoj dijo a vi to iz snsd niste placali djaba ti molis vucica nema od toga nista

Rale

21.04.2019 17:54

Pravili ste se pametni kad ste bili uveli porez na dobit 20% zato su firme i otisle a u federaciji je tada bio porez 10%.Cinjenica da ste kasnije smanjili na 10%,ali neka vam bude opomena nisu privrednici budale

Pa koja od ovih firmi ima proizvodni pogon u srpskoj ili u federaciji?...meni nije poznato. Ovde se radi samo o trgovackim predstavnistvima firmi iz Srbije, kojima je vazno da imaju stabilnog distributera...na cijeloj povrsini BiH. Srpska nije izolovano trgovacko podrucje...nema granice,carine, poreze na uvoz...a BiH ima, to interesuje srbijance.

Kiki

22.04.2019 17:58

joh

21.04.2019 17:55

Pa da nije bolje dosad bi se vratili u RS, jednostavna racunica

Pa?

21.04.2019 17:56

Što se frajeri provaljuju Bože dragi. Šta dva propala političara imaju sa biznisom. Ma čobani pravi!

Genijalac

21.04.2019 18:12

Je li neko na tom nekom fakultetu pomenuo tržište? Pravi privrednici imaju više pameti i znanja od političkih degena koji misle da je ekonomija namještanje tendera. Šteta, pametniji si bio dok si šutio.

Zeljko Banjaluka

21.04.2019 18:32

Imao sam firmu u Banjaluci Ubili me reketom Neka mu Bogdan Dodik otvara Ko poslednji ode nek ugasi svjetlo Pozdravviz Evrope !

Ti se javljaš iz Evrope na takav način kao da je tamo blagostanje i padaju pečene kokoši. Preživljavanje sinko je li tako? Samo što ima nekog zakona

Hajde reci

21.04.2019 19:18

Ako je zakon "samo" zasto i ovdje nije tako?

re hajde

22.04.2019 14:07

Blagostanje je i te kako moj jarane ovde, radi se a padne i koji batak, da nije tako ljudi ne bi dolazili da rade.Slusam evo vec 20 god kako Evropa propada i nikako da propadne da se vratim kuci, jer jedino tad bi mogo nagovoriti porodicu da se vrati u tu vukojebinu.

istina

22.04.2019 22:34

Federacija

21.04.2019 18:48

Fbih je jače tržište od RS-a 10 puta zato se tamo i sele kompanije koje imaju namjeru da profitiraju. Sam Kanton Sarajevo ima tri puta vecu potrosnju od cijele RS. Eto logike.Moj komšija imao granap u selu pa ga zatvorio a otvorio u gradu. Sad ih ima tri.

Boris Beker

21.04.2019 19:16

Dosli bi oni nazad, pobjegli od reketa.

Samo Pošteno

21.04.2019 19:23

Svi navlače na svoj mlin , pozicioni blok LAŽE , ali i opozicioni blok piše i priča kontra pozicije , samo da su kontra , a botovi iz bliskoisočne BiH imaju svoju propagandu . Istina je da su mnoge firme prešle u FBiH , ali su razlozi čisto ekonomske prirode , do prije dve-tri godine porez na dobit je u RS je bio 10+10% , a u FBiH 10% , i to je bio najveći razlog , a ne ove nebuloze što pišu i jedni, i drugi , a i treći . Laku noć svima i držite se one narodne "Bolje sit gladan , nego sit glup"

Kiki

21.04.2019 19:39

Ovom ne daju ni slobodnu Nedelju

Танасковић

21.04.2019 20:05

95% фирми које врше увоз сједиште је у ФБиХ.

MESA

21.04.2019 20:09

VISKOVOCU IDI KOD ANGELE MERKEL PA JOJ RECI MOZDA I MERCEDES DA SA PRESELI KOD TEBE KAKO TI PRICAS,DRZI SE CUVANJA OVACA TO TI JE KRAJNJI DOMET ILI CUVANJA KOZA SAMO MORAS IMATI CIZME,

Jaca

21.04.2019 20:55

Šta lupate bez veze Vučiću nema niko ništa da kaže onje naj veći borac u 21 veku akovamse ne živi ajde na zapad pa slušajte fašiste

neko

21.04.2019 21:54

Koliko se hvale ovi"federalci", kao žive u eldoradu, stalno to ponavljaju, čini se žele u to prije uvjeriti sebe, nego nas, ovamo, sa druge strane.. mukice...

I još sebi daju srpske nikove: Gojko, Milan, Srbin.... providno i glupo ali nikako da skontaju da je proslo 25 godina od rata. Proći će još 25 a oni zauvijek ostati glupi i ograničeni.

re

22.04.2019 09:07

Jesmo bas glupi . Radim u Gračanici za mašinom u proizvodnji 1350KM na ruke.Bas sam glup

mujo

22.04.2019 09:35

Ja u Šamcu nisam ni vidio mašine ..ima več 25 godina. U cjelom gradu, zaposleno 35 ljudi u proizvodnji...za 450 maraka mjesečno. Čuvaj poso Mujo.

Sreten

22.04.2019 18:03

A ima li u Gračanici zaposlenih iz podozrenskih sela?

re mujo

22.04.2019 21:15

Ja radio u Tuzli za platu od 1700 KM neto, a sad prelazim u Sarajevo za 2500 neto.

Efraim

22.04.2019 22:54

samo potpuno slijep covjek ili totalna budala nije u stanju pogledati istini u oci, ma koliko bolna ona bila. Sa Dodikom i njegovom crvenom sektom imate entitet, cija je kupovna moc manja od kupovne moci jednog grada u drugom entitetu. Imate preCjednika koji sa svojim poltronima vedri i oblaci. Kojem niko ne smije pisnuti. Nije u federaciji med i mlijeko, ali u poredjenju sa manjim entitetom JESMO el dorado, svidalo se to tebi ili ne

re neko

22.04.2019 23:42

zakon

21.04.2019 22:49

novac i trziste ne poznaje granice

Sve trce

22.04.2019 08:41

Pa ne govorite vi u vlasti to da bi manupulisali privrednicima iz Srbije, njima ne mozete prodati maglu, nego pokusavate bezuspjesno da manipulisete narodom u RS.

fu

22.04.2019 10:56

I,ko' nije ekonomista je znao da ne neće u Federaciji dati prevariti.....

Nostradamus

22.04.2019 12:15

Koja glupost kaze u zadnje tri godine se znatno poboljsali uslovi za poslovanje u Republici Srpskoj.Samo kriminalci poput Miskovica ulaze u Republiku Srpsku,a Vucic zbog podrske kriminalcima u Republici Srpskoj gubi podrsku kod Srpskog naroda.Bojim se da ce Srpska dozivjeti sidbinu KiM sa ovakvom vlasti koji vec 15 godina pljackaju gradjane i dijele Srpski narod.Bit ce ko za vrijeme Turaka Beg Dodik Beg Radojcic itd.a ono postenog naroda ko ne uspije da pobjegne bit ce siromasna raja.

25 %

22.04.2019 14:02

,,, BATAGON,,,, ZVAO I DOŠLI SA VES MASINOM ZA PRANJE,, NOVCA,,,

Prijedlog

22.04.2019 14:12

Zasto ne izvozimo nase menadžere u Federaciju? Ima ih svuda i previse, od sumarstva do zdravstva, a sve u dugovima. Gdje je tu logika?

Dijana

22.04.2019 14:15

E ovde se prvi rukovo s Vučićem.....a od Juna ovaj iza njega će biti prvi...he,he, he...al zato su svi njegovi u apartmanima vlade u Bl.....

Znači novi premijer Siniša Karan....ili on ili Dijana Gajić.... e jbg koga postaviti ....imaće Rudonja puno problema.....

...

22.04.2019 17:52

realno

22.04.2019 14:57

Znaju i u Srbiji koji je bolji entitet. A Dodik i pojedinci razmisljaju o nekoj samostalnoj RS. I Srbi iz Srbije okrecu braci u RS ledja. Bravo Dodik! Idemo dalje do bankrota.

Bosnjak

23.04.2019 03:18

Kome nije jasno evo nazalost: Slaviša Krunić, vlasnik više preduzeća iz Banjaluke, ubijen je sinoć na svom imanju Jablan kod Trna, saznaje BN televizija. Šok i nevjerica u Banjaluci

trtmrt

23.04.2019 09:25

sad je kasno....prosli svi vozovi

Gogs

23.04.2019 22:10

Opet ovi idioti sa ovim infirmacijama o porastu ekonomije,nataliteta i svega ostalog. A kad se spomene porast iseljavanja odnosno egzodus onda se navodi kako se i u svjetu iseljava narod. Ali sta je ovdje najzalosnije po sve vas i poziciju i opoziciju sto za par godina necete imati za platu posto necete imati od nikoga naplatiti porez i doprinose. Zivi bili pa vidjeli!

hamis

24.04.2019 15:46

Nece ljudi reket da placaju

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.