Brzo otjerali "nezvanog gosta"

Tokom Trampove posjete ljetovalištu Mar a Lago, morala je da interveniše i federalna administracija koja je "otjerala" iz vazdušnog prostora privatnu letjelicu.

  • Vijesti
  • Svijet


Naime, kako navodi Sputnjik internešenel, tokom kratke posjete amerčikog predsjednika poznatom ljetovalištu na Palm Biču u Floridi, federalna vazduhoplovna administracija izdala je privremenu zabranu letova u zoni od 10 milja iznad Mar a Laga.

Međutim, američke vazduhoplovne vojne snage morale su ipak da intervenišu jer je jedna privatna letjelica ušla u zonu privremene zabrane letova. Dignuti su lovci F-16, pošto pilot te letjelice nije reagovao na upozorenje kontrole letenja da se ne približava zoni privremene zabrane letova.

Američke vazduhoplovne snage saopštile su da su ka toj letjelici odmah poslati lovac F- 16 i vojni helikopter, koji su uspjeli brzo da "otjeraju" nezvanog gosta.

Podsjeća se da je uobičajena procedura da se takve zabrane letova uvode kada američki predsjednik Donald Tramp svrati u svoj risort u Mar a Lagu, a navodi se i da je samo u prvoj godini, američka avijacija presrela i otjerala 73 letelice.

(B92)
 

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.