Izvršioci napada na Šri Lanku?

Islamska država, koja je preuzela odgovornost za bombaške napade na Šri Lanki u kojima je na Uskrs ubijeno najmanje 359 osoba, objavila je i fotografije navodnih napadača, prenosi britanski "Metro".

 

  • Vijesti
  • Svijet


Amak, novinska agencija te terorističke organizacije, uz fotografije je objavila i imena sedmorice napadača i opisala koji je od njih učestvovao u kojem napadu.

Takođe navode kako se jedan od njih sukobio s policijom i ubio trojicu policajaca.

Na slici se vidi Zahran Hašim, koga su šrilankanske vlasti označile kao lidera militantne grupe NTJ (Nešenel Tauvid Džamat).

Osim fotografije objavili su i snimak na kojoj se vidi kako se muškarci s fotografije zaklinju na vernost kalifatu i vođi Abu Bakr al-Bagdadiju i uzvikuju "Alahu akbar".

Šrilankanske vlasti su ranije objavile da je verovatno da je napade organizovala međunarodna teroristička mreža.

Imam Hašim ima za sobom istoriju rasizma i islamske superiornosti. U julu 2017. su mediji Šri Lanke izvestili da se liderima organizacije sudi zbog uvreda protiv Bude na snimku i vređanja osećanja budističke zajednice u zemlji. Zahran je na "Jutjubu" objavio nekoliko snimaka u kojima iznosi komentare koji se mogu smatrati "zapaljivima".
 
Ranije danas je saopšteno i da je broj žrtava napada porastao na 359. U napadima na crkve i hotele u Šri Lanki povređeno je preko 500 osoba.

(Blic/Tanjug)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

molekul

24.04.2019 09:56

Cionisti pod zastavom isila

aha

24.04.2019 10:18

Zaklinju se kalifatu a nigdje kalifata. Dobra propaganda

hm...

24.04.2019 11:08

religije, izmisljeno zlo zarad drzanja mase pod kontrolim...cudno kako nikad ni jedan ateista nije opasao se dinamitom i pocinio masakr, uvijek su to islamisti, katolici i pravoslavci...ovoj jadnoj planeti treba jedan dobar reset u vidu meteora ili komete...

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.