Ugašen požar u fabrici "Ezam"

Lokalizovan je požar u fabrici namještaja “Ezam” u Ilijašu.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Zvanično, u ovom požaru nije bilo stradalih ni povrijeđenih. Pored zgrade je izgorio i šleper, koji je već bio natovaren robom za izvoz.

Esad Kahrimanović, vlasnik firme “Ezam” Ilijaš, izjavio je da nije bilo povrijeđenih, ali da je materijalna šteta ogromna.

–  U potpunosti je sve izgorjelo. Na svu sreću, niko nije povrijeđen. Ja sam jutros prvi vidio požar, krenuo je iz kotlovnice. Nazvao sam radnike i obavijestio ih. Život ide dalje. Materijalno se sve može nadoknaditi – rekao je vlasnik firme “Ezam”.Mjesto požara posjetio je i ilijaški načelnik Akif Fazlić.

– Situacija je jako teška. Ovo je ogroman požar i velika šteta. Razgovarao sam sa vlasnicima firme. I što je sreća u ovoj ogromnoj nesreći jeste to da nema povrijeđenih. Bez obzira što se desilo, vlasnici imaju pozitivan stav da će svojim radom i poslovanjem nastaviti dalje sa radom i obnoviti objekat. Vlanici firme „Ezam“ su iznajmljivali prostor i drugim poslodavcima. U pitanju su ogromne količine namještaja firme Standard – kazao je načelnik Fazlić.

Na gašenju je bila angažovana kompletna Vatrogasna brigada KS čiji je sada glavni cilj da se spriječi širenje požara na ostale objekte u neposrednoj blizini.

(Avaz)

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.