Uhapšen zbog primanja mita

Kina je zvanično uhapsila bivšeg zvaničnika Interpola Meng Hongveja pod sumnjom da je primao mito, objavili su tužioci u srijedu, dok se on suočava s potencijalnim optužbama za korupciju.

  • Vijesti
  • Svijet


To je značajna degradacija za Menga – koji je također bio kineski ministar javne bezbjednosti – koji je nestao u septembru prošle godine tokom putovanja iz Francuske, u kojoj je sjedište Interpola, u Kinu, i kasnije je optužen za primanje mita.

– Tužioci su odlučili da uhapse Meng Hongveja pod sumnjom da je primao mito – navodi Vrhovno narodno tužilaštvo u kratkom saopštenju.

Tužilaštvo dodaje da je slučaj “dodatno procesuiran”, nagovještavajući da bi on uskoro mogao biti optužen. 

Meng je protjeran iz Komunističke partije i s ostalih zvaničnih pozicija, dok ministarstvo javne bezbjednosti nastoji da se distancira od njega.

Ministarstvo je saopštilo u prošlom mjesecu da Mengov “otrovni uticaj” mora da se “rigorozno eliminiše” i da je istraga i ostali partijskih kadrova povezana s Mengovim slučajem.

Meng je dio rastuće grupe kadrova Komunističke partije pogođene antikorupcijskom kampanjom predsjednika Si Đipinga, za koju kritičari tvrde da je opravdanje za eliminisanja političkih protivnika.

(Tanjug)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Ma samo

24.04.2019 15:10

Ma neka se živi teško. Ali ti samo nama čuvaj Republiku Srpsku

Ma mito kod nas cvjeta na sve strane a tek kilooooo zlataaaaaa !!!milionima se igraju kao sa klikerimaaaa !!!!mitooo na sveee strane!!!! Dno dna

Ma

24.04.2019 15:30

samo u crnoj rupi/RS cveta kriminal, kriminalci rukovode državnim institucijama- RUGIP/Geodetskom upravom rukovode kriminalci na čelu sa Bosiljkom Predragović, te zemljišnom mafijom Deurićem, Stojčinovićem, Stankovićem, koji knjiže državnu zemlju i peru kredite Svjetske banke, a ništa ne proizvode.

kreditna mafija

24.04.2019 15:38

Skeptik

24.04.2019 15:35

Srećom, toga kod nas nema...

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.