Tužilaštvo traži pritvor za Baldu

Tužilac Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci predložio je mjeru pritvora za Emilija Balda osumnjičenog za teško ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, potvrdila je portparolka tog tužilaštva Dragica Tojagić.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Tojagić je pojasnila da je republički javni tužilac predložio pritvorsku mjeru nakon ispitivanja Balde. On će večeras, kako je dodala, biti predat sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, a ročište za određivanje pritvora biće održano sutra.

Policija RS podnijela je danas izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila u mjestu Glamočani, u Laktašima, izvršile krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.

''Navedeno krivično djelo je izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banjaluke i Žarka Pavlovića sa Pala, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banjaluke'', pojašnjava se u saopštenju MUP-a RS.

Braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog Mosta i Goran Milanović, koji su juče uhapšeni u vezi s istragom ovog teškog ubistva, pušteni su na slobodu.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u saradnji s policijskim službenicima drugih policijskih uprava i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva RS juče su izvršili uviđaj mjesta izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina osoba, izvršeno više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih osoba, te pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku.

(Fena)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Sudije kriminalci

24.04.2019 19:54

Sad ce ga ovi pustiti.Kriminalcine.

ŠTASE KRIJE

24.04.2019 20:12

GDJESTE BILI PRIJE BANDO KAD JE SLAVIŠA KRUNIĆ PRIJAVLJIVO PRIJETNJE OD REŽIMSKIJE PONTRONA NISTE REAGOVALI DASE SPRIJEČI TO NAJGORE NISTE SMJELI OD REŽIMSKOG VOĐE ETO TO JE TO ŠTASE SAD DOGODILO A GOSPODIN PO BG NA TURNEJI TROŠI NARODNE PARE I NEOGLAŠAVA SE POVODOM UBISTVA KRUNIĆA ZAŠTO??????!!!!. KAŽITE NARODU ISTINU ZAŠTO SE NERIJEŠAVAJU BROJNA UBISTVA

Ko je naručio

Radovan

24.04.2019 20:47

k55

24.04.2019 20:17

Lukac doda loptu Milakovicu,Milakovic Bilbiji,Bilbija Bokiju Boki Kovacevicu Kovacevic sa bandom dadose gol slobodi i postenom narodu.Svak normalan moze da razumije ovaj vez igraca.Boki igrac SDA a ostali zna se,odgovara ovaj vez HDZ-u ali sad nisu igrali.Tako se igra u danasnjem vremenu.Ko to nezna neka dobro razmisli.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.