Overmars prelomio, Ajaks kreće po Edegarda!

Odluka pala posle dugog skeniranja. . .

  • Sport
  • Fudbal


U Ajaksu su konačno prelomili. Čitavu sezonu Mark Overmars i njegovi saradnici prate Martina Edegarda (20), prave procene i analize vezane za ovog momka i izgleda da je odluka pala - mladi Norvežanin ima štofa, Kopljanici će pokušati da ga angažuju.

Kako navode holandski mediji Ajaks uskoro kreće u misiju dovođenja fudbalera Real Madrida koji igra na pozajmici u Viteseu i iza sebe ima najbolju sezonu u seniorskom fudbalu. Edegard ima još dve godine ugovora sa Kraljevskim klubom i prema nekim informacijama Zinedin Zidan je spreman da mu pruži šansu. Francuz će ga povesti na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama, gde će ga probati u nekim jakim utakmicama. Zidan je Edegarda vodio na pripreme i 2016, odnosno 2017. godine, tada je procenio da još nije zreo za ozbiljne izazove. Imajući u vidu partije koje pruža, situacija se očito promenila. Ali odluka je na Zizuu. Ajaks spremno čeka rasplet. 

Norvežanin ima ugovor do 2021. godine, međutim ukoliko ga Holanđani zaista budu želeli novac ne bi trebalo da predstavlja problem. Pogotovo ne posle prodaje Frenkija de Jonga Barseloni i izvesnog odlaska Hakima Zijeha, koji će do vrha napuniti kasu Kopljanika. Procene su da bi Real mogao da ga pusti za deset miliona evra, koliko i iznosi tržišna vrednost ovog momka.   

Bitna stavka u celoj priči je i želja samog igrača. Ukoliko bi ostao u Madridu pitanje je koliko bi dobijao prostora za igru, a taman je oživeo karijeru. Ajaks bi mu sasvim sigurno garantovao minute i prirodan dalji razvoj u karijeri. To je verovatno i dajveći adut holandskg velikana u borbi za Edegarda. 

Ukoliko bi uspeli da se dogovore sa norveškim vezistom to bi bilo četvrto pojačanje Ajaksa za narednu sezonu. Posle Razvana Marina (Standard, 12.500.000), Kika Pirija (Herenven, /) i golmana Kjela Šerpena(Emen, /). 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.