Ognjen Vranješ se vraća u Grčku!

Vranješ ponovo u Atini! Ognjen Vranješ je i dalje na "ledu" u Anderlehtu, a to želi da iskoristi njegov bivši klub.  U starom timu će pokušati da spasi karijeru!

  • Sport
  • Fudbal


Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vrašnješ jedan je od najvećih promašaja uprave Anderlehta u novijoj istoriji. Iskusni štoper stigao je u Brisel za tri miliona evra, sa oroeolom jednog od najboljih defanzivaca Grčke.

Međutim, Ognjen Vranješ se blago rečeno nije snašao u Anderlehtu, čemu su kumovali i brojni skandali van terena. Dugo je van takmičarskog tima, zabranjeno mu je da igra i za drugi tim i održava formu.

Zimus se pričalo da bi karijeru mogao da spase u Krajovi, a sada se pojavila mogućnost da se vrati u Grčku. Naime, AEK za koji je Vranješ igrao pre dolaska u Anderleht voljan je da ga dovede na pozajmicu. Međutim, Grci zahtevaju da belgijski velikan preuzme na sebe platu bosanskog internacionalca.

Belgijska štampa piše da je tehnički direktor AEK-a Nikos Liberpopulos već boravio u Beligiji i razgovarao o potencijalnom transferu.

Vranješ je omiljen među navijačima AEK-a, koji mu na društvenim mrežama često šalju poruke da se vrati u Atinu.

Banjalučanin je želja atinskog AEK-a!

Doskorašnji reprezentativac BiH je bio na "ledu" kod Hejna Vanhazebruka dok je dolaskom Freda Rutena u tim iz Brisela prebačen u "B" tim, a sa juniorima trenira i dalje uprkos tome što je Holanđanin napustio kormilo Anderlehta.

Vranješ nije napustio klub u januarskom prijelaznom roku, iako je imao ponudu rumunske Krajove, i za očekivati je da će ponovo biti u fokusu tokom ljetnih mjeseci.

Belgijski "hln.be" piše da je AEK zainteresovan za dovođenje Vranješa na pozajmicu, a čak je tehnički direktor grčkog tima Nikos Liberopulos dolazio u Brisel. Anderleht je zainteresovan za ovu opciju, ali pod uslovom da AEK preuzme troškove plate za bivšeg reprezentativca, ali to nije vjerovatno navode Belgijanci.

Nekadašnji igrač Borca iz Banjaluke je zimus boravio u Atini, gdje je gledao derbi utakmicu grčkog prvenstva između AEK-a i solunskog PAOK-a i lupao u bubnjeve zajedno sa navijačima kluba iz Atine iz kojeg je u transferu vrijednom 3,2 miliona evra prešao u Anderleht. On se našao nemilosti zbog "glorifikovnja" navijača AEK-a, čiji je miljenik, koji su pristalice Ajaksa gađali Molotovljevim koktelom...

Vranješ ugovor sa Anderlehtom ima do ljeta 2022. godine i ima znatno bolja finanijska primanja u odnosu na period kada je igrao u Grčkoj. Nezvanično, radi se o cifri od 800.000 evra po sezoni.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.