Olimpijakos: Hoćemo u ABA, da zajedno rastemo!

Pojedini mediji objavili su sadržaj pisma koje su Pirejci poslali ovdašnjim klubovima.

  • Sport
  • Košarka


Olimpijakos je odavno zakoračio ka ABA ligi, a ti koraci se ukrupnjuju dok se bliži očigledno važna sednica skupštine ABA lige j.t.d, zakazana za 24. maj.

Ono što je isprva izgledalo samo kao pretnja i način pritiska ka grčkoj ligi u međuvremenu je postalo formalna inicijativa trostrukog šampiona Evrope da napusti matično prvenstvo i da se priključi regionalnom takmičenju na prostoru bivše Jugoslavije.

Danas (sreda), podgoričke Vijesti objavile su da su Pirejci zvanično podneli zahtev za priključenje ABA takmičenju i da su s tim u vezi kontaktirali klubove u regionu.

Olimpijakos je pozvao 12 klubova da 24. maja u Banjaluci glasaju za njegovo uključenje u ligu.

Naravno, nije potrebno naglašavati da će to izazvati niz organizacionih promena u takmičenju, u kojima bi i eliminisana ljubljanska Olimpija navodno pokušala da nađe način da pravnim putem ostane u ABA 1.

Ovo su Grci pisali "jadranskim klubovima"...

"Ovim želimo da vas obavestimo o odluci Olimpijakosa i da tražimo vaš pozitivan glas na predstojećoj Skupštini. Nesporno je da je, proteklih godina, ABA liga napravila ogromne korake da bi se uspostavila kao jedno od najpoznatijih košarkaških takmičenja u Evropi. Zbog toga smo uvereni da bi Olimpijakos, kao poznati brend, sa ekspertizom i iskustvom našeg osoblja, pomogao da da se podrži ovaj projekat i učestvovao u rastu i razvoju ABA lige", navedeno je u Olimpijakosovom pismu.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.