Lista navodnih neprijatelja RS?!

Medju nepodobnim i navodnim neprijateljima Republike Srpske su opozicioni političari Mirko Šarović, Dragan Mektić, Vukota Govedarica, Branislav Borenović, Mladen Bosić, predstavnici TI BiH, novinari medija koji kritikuju vlast ili raskrinkavaju njihove prljave rabote, Davor Dragičević i grupa „Pravda za Davida“. Tu su i poslanici Nebojša Vukanović, Jelena Trivić i Draško Stanivuković, kao i nevladina organizacija „Bolje“, iza koje stoji Stanivuković. . .

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Daleko od očiju javnosti kreiraju se akcije Savjeta, koji ima širok spektar djelovanja, a čiji je konačni cilj gušenje svakog oblika otpora prema aktuelnoj vlasti u ovom entitetu.

Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske, čije je postojanje ozvaničeno objavljivanjem odluke o imenovanju članova tog tijela u Službenom glasniku Republike Srpske 16. novembra 2018. godine, radi punom parom. 

To je u suštini savjet koji smo davno koncipirali kao nešto što je potrebno Republici Srpskoj i ljudima koji su na čelu RS i imaće svoju savjetodavnu ulogu. Vodiće računa o tome šta su potencijalne prijetnje i načinu na koji se suočavamo sa potencijalnim prijetnjama i po ustavni poredak i po sve ono što znači život i sigurnost u RS. Mislim da je to sasvim normalno. Ako pogledate svugdje u svijetu vidjećete da postoje službe različite veličine i opremljenosti, da tako kažem, za tu vrstu posla, izjavila je nakon osnivanja tadašnja predsjednica RS Željka Cvijanović.

KAKO DJELUJE SAVJET

Kako nam je rekao dobro upućeni sagovornik Žurnala, prvi aspekt djelovanja Savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS je obaveštajni – prikupljaju se podaci o svima onima koji su označeni kao neprijatelji režima. Prema istom izvoru, već postoji poprilično duga lista nepodobnih i po aktuelnu vlast „opasnih“ osoba iz raznih sfera života, koja se širi iz dana u dan. 

Drugi aspekt djelovanja Savjeta je operativni i on priprema i organizuje akcije protiv označenih neprijatelja. Treći je represivni i podrazumijeva konkretne akcije protiv osoba koje su pod paskom.

Četvrti je medijski i on je, uslovno rečeno, najprljaviji, jer se oblikuju i konstruišu informacije i dezinformacije o osobama koje je Savjet označio kao moguće neprijatelje režima. 

SASTAV SAVJETA

Savjetom predsjedava Siniša Karan, šef kabineta Milorada Dodika, u vrijeme dok je on bio predsjednik RS. Dodik nije poveo Karana u Sarajevo, u Predsjedništvo BiH, gdje je zasjeo nakon prošlogodišnjih oktobarskih izbora, već ga je postavio za šefa kabineta premijera RS Radovana Viškovića. 

Na taj način Dodik ima potpun uvid u ono što radi Višković prema kojem ima zadršku s obzirom na to da je Višković oduvijek i prvenstveno bio čovjek Rajka Dukića. Dukićevi stavovi o pojedinim pitanjima, posebno onim koji se tiču njegovih poslova i kompanije „Boksit“, na čijem je čelu, često su drugačiji od onih koje zagovaraju entitetske vlasti, o čemu se u poslednje vrijeme nekoliko puta i javno oglasio. 

Ostali članovi Savjeta su Sredoja Nović, bivši ministar unutrašnjih poslova i bivši ministar bezbjednosti BiH, Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosti u Banjaluci, Srđan Rajčević, aktuelni ministar nauke i tehnologije RS i Draga Mastilović. 

U Savjetu svako od članova ima svoju funkciju i zadužen je za jedan od segmenata djelovanja tog tijela. 

Izvor Žurnala navodi da je Karan zadužen za koordinaciju sa Dodikom, Ćeranić za obavještajni sektor, Nović za represivni, a Rajčević za medijski segment. Uloga Drage Mastilović, naveo je naš izvor, u cijeloj priči nije bitna i njeno članstvo u Savjetu više je pokriće za stvarno djelovanje tog tijela. 

LISTA NEPODOBNIH

Savjet je, kako navodi sagovornik Žurnala, sačinio listu nepodobnih, odnosno navodnih neprijatelja Republike Srpske iz ovog entiteta, na kojoj se nalaze političari, novinari, intelektualci i javne ličnosti. 

Medju njima su opozicioni političari Mirko Šarović, Dragan Mektić, Vukota Govedarica, Branislav Borenović, Mladen Bosić, predstavnici TI BiH, novinari medija koji kritikuju vlast ili raskrinkavaju njihove prljave rabote, Davor Dragičević i grupa „Pravda za Davida“. Tu su i poslanici Nebojša Vukanović, Jelena Trivić i Draško Stanivuković, kao i nevladina organizacija „Bolje“, iza koje stoji Stanivuković. 

Već su vidljivi „rezultati“ rada Savjeta. Nakon brutalne akcije policijskih snaga krajem decembra prošle godine, tokom poslednjih skupova „Pravda za Davida“, krenuo je progon članova te grupe, stalna privođenja, legitimisanja i zastrašivanja. 

Davor Dragičević je napustio Banjaluku i BiH, kao i nekoliko aktivista grupe „Pravda za Davida“. 

Režimski mediji nastavljaju da plasiraju lažne informacije i poluinformacije, kako bi diskreditovali opozicione političare. 

Nigdje u svijetu , osim u Republici Srpskoj, ne dešava se da Javni rtv servis – RTRS, iz sedmice u sedmicu prenosi informacije koje na konferencijama za novinare iznosi presuđeni kriminalac i da takva osoba bude udarna pesnica vlasti u obračunu sa opozicijom. 

Osim „slamanja neprijatelja“, tvrdi se da je aktiviranje Savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS jezgro iz kojeg može izrasti Državna bezbjednost RS, koja bi bila pod ruskim uticajem. 

(zurnal.info)

KOMENTARI147
POŠALJITE PORUKU

Pi Pa Po

13.05.2019 09:02

Bas tako. Treba slomiti neprijatelja, ali onoga na vlasti.

Samo hapsiti neprijatelje i otvoriti specijalni sud za njih...po kratkom postupku. Drzava Srpska se mora odbraniti od izdajnika. To je pravi put.

Kiki

13.05.2019 09:28

Ove što nisu stavili iz opozicije (Cicko, Mićo ...) su saradnici Dodikovi, tj rade za dodika.

opozicionar

13.05.2019 09:28

Ipak je moj gestapo bio nenadmasiv

Pok.adolf

13.05.2019 09:30

Neprijatelji su oni koji su narod opljačkali do poda u zadnjih 12 god. a sada to sasvim otvoreno rade, gore nego u tursko doba, i onda je sultan paše kažnjavao koji su mnogo plačkaći. (više od 1/3).

sultan

13.05.2019 09:32

Svako ko režimlije proziva za teški kriminal, je neprijatelj RS. Ja sam neprijatelj br.1 u državnoj instituciji u kojoj sam uposlenik, zato što prozivam očigledan kriminal milionski (plaćanje softvera, naduvani i namješteni tenderi, postavljenja po poslušnosti, zaposlenja...), a što ću nastaviti, kao Vukan.

građanin rs

13.05.2019 09:38

Svi koji su protiv SNSD prevaranata su neprijatelji RS...

Komentar

13.05.2019 09:49

Blago nama dok imamo ljude poput tebe,veci moral,odnosno karakter ima g.zica od tebe.Ona prdi i smdi samo kad mora a ti permanentno,s ciljem da bi Milinu oligarhiju zastitio.

Te Kiki

13.05.2019 09:53

Ovo postaje gestapovska teritorija . Na sve načine žele da gurnu glavu svakome u pijesak ko se buni protiv režima . Došao strah da se može izgubit stečeno i pozicija na kojima imaju odresene ruke da rade šta hoće ! RS postaje Sjeverna Koreja na Balkanu

Rr

13.05.2019 10:03

Udri baja muski po svom narodu Jer kad god predzes granicu srpske smanjis se puls ti skoci umuknes nisi onako jak i silovan pokusavas biti neko al si ostao coban traktorista i strucnjak za pelcovanje paprika U Titino vrjeme nisi mogao dobaciti ni do Kalinica pijace u Beogradu

TEZAK ZIVOT

13.05.2019 10:17

Нажалост ови што сад " бране" Републику од унутрашњег" непријатеља", хапсили су српске патриоте и рушили Републику 1993 г.Па Раичевић је син Марка Раичевића бившег предсједника СДСа.За интерес ,још један папак.

Срашно

13.05.2019 10:28

Samo vi provocirajte s državnošću RS. Nemojte da kmečite kad jednom dobijete po ušima...

re Kiki

13.05.2019 10:35

Blago vama kada vam unuka i švercer biraju neprijatelje.

Sa strane

13.05.2019 10:35

RE KIKI U kojem ti svijetu iluzija zivis? Cuj drzava

xx

13.05.2019 10:36

ONI SU KRALJEVI POSLOVNIH PROSTORA: Mićo Mićić od Geodetske uprave za četiri godine naplatio 460.000 KM, a Vojin Mitrović...kojem se za kiriju plaća više od osam hiljada maraka mjesečno.Postali milioneri iznajmljujući poslovne prostore državi

Re opozicionar

13.05.2019 10:47

Dok krademo koristimo onu..drzte lopova .. tj neprijatelja drzave

Baja veliki

13.05.2019 10:51

Додик је и постао ово што је данас баш у Брозово вријеме а једини је проблем што то многи не желе признати. Зар није у то вријеме постао "политиколог"? Зар није био "најмлађи предсједник општине" (или слично)? Зар није био посланик Анте Марковића? И да не набрајам даље , зар Ви стварно мислите да је то све било случајно???

Re "TEŽAK ŽIVOT" RASPUCHIN

13.05.2019 11:13

A sta su pogrijesili? Pa svi ovi ne podrzavaju samo opoziciju vec aktivno rade protiv naroda i Republike Srpske. Blokiraju sve sto mogu blokirati a od interesa je za RS, Blate RS gdje god mogu a svoje pozicije ni na koji nacin ne koriste da od finansijera dobiju i neku investiciju za RS bilo za nove firme ili infrastrukturu. Samo hapaju lovu da bi radili negativno i stvarali sto gore stanje. Savjet je u pravu. Mora se stiti Ustav, drzava i narod. Samo kad vidite onu narkomansku budalu Dragicevica koja je zvijzda svih antisrpskih medija sve vam je jasno

U cemu je greska

13.05.2019 11:42

Opasno poremeceni umovi su to.Na moju zalost ako nam zapad ne pomogne i ne pohapse ove nase budaletine u mupu i SNSD mafiju bice jos mrtvih.Stoje li oni iz narucenog ubistva Krunica???Da li je i on bio prvi na listi????Svasta covjeku pada na pamet samo kad cuje Cetanoca i onu budaletinu savjetnika sto kaze da ce neko ubiti Draska.To su bolesni ljudi.Ima li neko ds ih pohapsi????

Dejan

13.05.2019 12:01

Demokracija,

Carobna Formula,

13.05.2019 12:42

E sad. Kao doprinos radu ove srpsko-srpske institucije predlažem kao časni Srbin da se u Ljubiji otvori Goli otok,. Novi dakako. Te da se tu zatvori ovih 300 što će dobiti otkaz u Ljubiji, kao i ovi opozicioni neprijatelji, a u ime osovine Vučić- Dodik da se tu nađe mjesta i za Obradovića i svih onih pet miliona fašista kojima ne odgovara privatni sistem Andreja Vučića. Sad ako neko ne ogovara Putinu, ma naćemo mjesta i za njegove neoprijatelje. Jesmo mi braća il nismo. A na ulazu fino da stoji "Neprijatelji svih zemalja sad ste ujedinjeni." I fino da ta kamarila radi za Zotova besplatno. Kad on kupi Ljubiju. I da to bude naš srpski doprinos nepodnošenju ljudskih prava, tako svojstvenom samo nama. Jer šta mi imamo da podnosimo te zapadne izmišljotine..... kakav crni zapad.

LJUBIJA GOLI OTOK

13.05.2019 12:50

KIKI, KIKI, MANGUPE, VIDIŠ DA SE PALE NA TEBE.

KIKI PROVOKATOR

13.05.2019 12:51

NAJ VECI NEPRIJATELJ RS KORUPCIJA VLASTI UBISTVA NAKRAJU NAROD POBJESE IZ S KOREJE OD KIM UNA --DODIK

TITO

13.05.2019 12:52

Baja je ubacen kao kukavicije jaje da rasturi rs praveci podjele u podprosjecno intilgentnoj masi cast manjini a uz to je unistio sve vazne drustvene reesurse pa ako on nije drzavni neprijatelj broj jedan onda sam ja marsovac

Cia

13.05.2019 12:53

A prijatelj veliki ove naše zemljičice je onaj što dnevno iz budžeta uzima 74000 KM. Ajte bre u pi... materinu ova Teokratija gora je deset puta od Komunizmokratije.

74000

13.05.2019 12:55

A zašto Dodika podržava SPC i patrijarh Irinej, ko je ovde lud,? ovo je više neshvatljiva situacija, situacija je alarmantna a Dodik danas ide na sabor SPC da dijeli lekcije popovima, u kojem svojstvu on ide tamo, njega oslovljavaju sa "predsjedniče". odlazak nema alternativu, sve je izgubilo svaki smisao

re Dejan

13.05.2019 12:57

Pogledajte ovaj video i bice vam jasno ko je ko https://m.youtube.com/watch?v=b5XqM0b-hDQ

Aa

13.05.2019 12:58

Karan i Ćeranić su stari policaj doušnici i samo svoju ulogu obnavljaju, proširuju značaj, da se unutarnji neprijatelj na vreme otkrije i spreči, a stvarni neprijatelj, Dodikov režim da nastavi pljačku, jer se narod počeo gušiti, nema ave/zraka.

Karan i Ćera

13.05.2019 13:06

Očito je u tebi greška slijepče i budalo. Da u tebi koji se predstavljaš "u čemu je greška". Doživio Ti istu sudbinu ako Bog da, koju je doživio i Dragićević. Ali očito ti nemaš svog roda i ako nemaš onda nemaš radi svoje zlobe, Bog ti Ne da.

Re u čemu je greška

13.05.2019 13:12

HAJDE KIKI TI I TVOJI ISTOMIŠLJENICI ODMAH SE PRIJAVITE NA TU LISTU. TU VAM JE PRAVO MJESTO SKINITE PRAVE LJUDE PA SEBE POREDAJTE, TREBA VAM NAJVEĆA ŠTAMPARIJA DA BIH VAM MOGLA IMENA ISPISATI I NJOJ ĆE ZAHVALITI PAPIRA.

ZA KIKIJA

13.05.2019 14:17

IZGLEDA KOLIKO ČITAM SAMO NEPODOBNI SU ONI KOJE AMERIKA PROGLASI A NE VLAST, SVE MISLIM DA JE DANAS PRVI APRIL MALO IZGLEDA ŠALE TREBA. DA NIJE SMIJEŠNO BILO BIH ŽALOSNO.

BAŠ SMIJEŠNO B. LUKA

13.05.2019 14:24

Po kratkom postupku sud odblokirati i sve institucije drzavne!! Pa po redu na odgovornost i oduzimanje imovine nelegalno stecene u ratu i posle rata!! E to su najveci neprijatelji naroda i drzave !!!! Samo hitno krenuti odblokiranje institucija i zakon i pravna drzava!a krenuti od VRHA !na svim nivoimaaa vlasti pozicije i opozicije!!ovo je zlo nevidjeno bezakonje caruje i bahatost nevidjeno na ovim prostorima!!

Po

13.05.2019 16:11

Srpska ima sve atribute drzave i pitanje je dana kad ce se ocjepiti na celu sa precjednikom Dodikom. To ce se desiti mirnim putem jer federacija propada financijski i politicki.

Kiki

13.05.2019 17:13

Blago onom ko zna da ne zna ako hoće da zn!

Za Kikija

14.05.2019 15:46

Ovaj dodo tjera sprdnju i sa narodom i sa svojim dvorskim ludama

Psiholog

15.05.2019 12:48

modricanin

13.05.2019 09:04

A gdje tu Mićurko Mićić i Miličević, zar i oni nisu nprijatelji režima ?

Kiki umiri se, što si nervozan?

Re Kiki

13.05.2019 09:38

Postali milioneri iznajmljujući poslovne prostore državi

re

13.05.2019 10:48

Đe se more čovjek prijaviti sramota je ne biti na spisku

hercegovac

13.05.2019 13:46

Tu su još i SKEPTIK, RASHPUCHIN, POSLEDNJI KINESKI CAR, BOKI...

Skeptik

13.05.2019 13:47

Kad vidis kakvi ljigavci su u ovom Savjetu, cast je biti na listi neprijatelja.

Neprijatelj

13.05.2019 18:01

Hare

13.05.2019 09:07

Čuj Mirko Šarović hahahaha ovo će ih samo ojačati

Meha

13.05.2019 09:08

izgleda da Baja ima tezi oblik ŠIZOFRENOJE

Ne samo sizofreniju ima baja jos puno drugih dijagnoza od hormonskih i psiho poremecaja do narcisoidnosti itd samo je ljekarima zabranio da to unose u zdr.karton jer bi ostao bez funkcije

Ljekar

13.05.2019 09:39

DA JE SIZOFRENIJA BAR BI SE ZNALO...ON BOLUJE OD NEKE NAJNOVIJE BOLESTI VEZANE ZA OBLAST PSIHIJATRIJE..KO ZNA? MOZDA NADJU LIJEKA..XAXXAXA

XXL

13.05.2019 09:41

NEPRIJATELJI SJEDE U REPUBLIČKIM, GRADSKIM I OPŠTINSKIM FOTELJAMA I BESRAMNO SE NAPLAĆUJU IZ BUDŽETA.... A TI ŠTO SADA PRAVE TE SPISKOVE NEPRIJATELJA SU SIGURNO VEĆ DUGO NA SPISKU BUDUĆIH LUSTRACIJA POLITIČKIH IDIOTA KOJI SU SE OGRIJEŠILI O SRPSKI NAROD !!!

TORRO

15.05.2019 19:12

dno dna

13.05.2019 09:08

Šta reći. koju poruku postali, taj spisak mogu okačiti mačku o rep.

Ne slazem se vidis li ti koliko je dosad bilo likvidacija i tu saku ce da eliminisu uz pomoc Lukaca.

borac

13.05.2019 09:33

Mogu li se za vikend prijaviti na spisak kad dodjem da vidim svoje? Bila bi mi čast biti na tom spisku, jer Biti protiv MD i njegove mafije je dobro za RS.

Re

13.05.2019 09:42

Đorđe

13.05.2019 09:11

Strašna vremena. Neprijatelji sačinjavaju listu, navodnih "neprijatelja" Republike Srpske. Sve sami paradoksi. U Blajburgu se antifašisti, koji su pobjegli iz Hrvatske, digli protiv ustaša na vlasti, koji iz Hrvatske dolaze u Blajburg. Stipe Mesić govori protiv skupa u Blajburgu, a bio predsjednik Hrvatske, kada se radilo isto. Uvozimo vodu mi u cijelom regionu. Smijali smo se u mladosti vicu; Lik kamion pijeska u sred Saharske pustinje parkirao i prodaje pijesak, mi uvozimo vodu. Dodik tužio samog sebe, nema odgovora tužilaštva. Lik u direktnoj borbi, negdje u Hercegovini, pobijedio Medvjeda, 1 na 1. Brucoš na prvoj godini privatnog fakulteta u Gradišci, predaje najteži predmet iz četvrte godine i ITD...Ovo Nušić nemože opisati, ovo se živi ovdje...

Ooooo

13.05.2019 09:12

Oooo PA SVI ONI KOJI GOVORE ISTINU O KRADJI RS I UBISTVIMA. CUJ VLAST JEL VAM TATA NA POKLON OSTAVIO RS..MAMUVAM J....

I JA SE PRIDRUZUJEM POZDRAVIMA..

XXL

13.05.2019 09:47

Pitanje

13.05.2019 09:17

A Cavic?

I CAVIC se pridruzuje zaboravili umetnuti ime !!i on se sad bori svim silama protiv neprijatelja tepublike srpske !!! Cubrilovic podupire cavica i obrena a tu je i pojacanje cicko mico ma borba protiv neprijatelja ima da bude svjetska sila !!bjezi narode neka se oni bore !!!!!!!

Ima ima

13.05.2019 17:08

Brko

13.05.2019 09:17

Hahahaha,idiotizam

YXYX

13.05.2019 09:23

Najveći neprijatelj R.S. je sama i samo vlast.

Nema

13.05.2019 09:24

veci neprijatelja nego ovi sto su u vlasti. Sram da ih bude.

Zoki

13.05.2019 09:38

Ljudi bjezite iz ovog Geta gdje god ko ima,ovdje je gore živjeti nego u bilo kom zatvoru jer tamo zatvorenici imaju svoja prava za razliku od gradjana koji žive u RSoj.Svim tim koji su dugo na vlasti i koji to rade svom narodu,a posebno kolovodji Mili zelim da sebi lijeka nemogu pronaci.FUKAREŠTINA SRPSKOG NARODA!!!!!

Nije rješenje bježati i ostaviti ovoj fukari da se širi na dugo i široko, nego im se treba po svaku cijenu suprotstaviti, jer smo mi branili ovu državu, Republiku Srpsku, oni nisu, jer su i tada imali preča posla, da kradu. "Bolje grob nego rob". Glavu gore narode i sada branite svoje interese i svoja prava. Nama, običnom narodu je suđeno da kroz vijekove uvijek ratujete i nešto branimo.

re Zoki

13.05.2019 13:20

Kako ste sijali tako ce te i poznjeti.Dosao djevo po svoje ,sli radi polako i ubitacno.Ko ostane zadnji nek ugasi svjetlo.

Re re Zoki

13.05.2019 18:18

Milojko

13.05.2019 09:42

TEZE SU OBRNUTE..

Milan

13.05.2019 09:43

Ovo su osmislili Burle i Pejina unuka, sram ih bilo!

Da Sve je to biserkino maslo , ona je zena ubica I najvece zlo

Milan

13.05.2019 10:19

To je dokaz koga se naj vise i boje. Samo se bojim da nisu i na listi za ostrel .Neka ih Bog cuva od svakog zla zvanog rezim.

Tacno

13.05.2019 10:34

RE MILAN. NIJE KRV VODA GEN JE GEN

Y

13.05.2019 12:29

Manjaca

13.05.2019 09:52

Ma prsvite vi liste koliko hocete, samo sto cete na kraju morati da je zamotate i dobro se napusite, prvenstveno dodik i lukac kao i njihovi savjetnici.

======

13.05.2019 09:54

Niste naveli prvog na listi neprijatelja. A odlično znate protiv koga se ubrzano sprema ekstradicija iz RS. POZDRAV.

Ovi

13.05.2019 10:08

koji su sastavili ovaj spisak su za specijalno lijecenje,ali mislim da im se ne moze pomoci.Nema tog lijeka koji im moze pomoci. Bolesnici

Direkt

13.05.2019 10:11

Ovaj rezim je zreo za neku ozbiljnu psihijatrijsku ustanovu.

Evoo resenjaa !!Goli otok !!!pod hitno!!u Ljubiji otvoriti !!!i krenuti po redu !!!!ko je ono prvi neprijatelj ja zaboravi !!!ma po redu na novi goli otoj !!!! Neprijatelj mora pasti!!!!

E

13.05.2019 17:12

Atrium

13.05.2019 10:12

Znači, svi koji pokušaju da govore istinu su neprijatelji Srpske. Čestitam, baš nam je tako kako smo zaslužili. Ni glupljeg naroda ni lošijih vođa.

Koju istinu, jeli onu koju ti govoris. Pa zasto bi tvoja istina bila veca od istine koju drugi govore.

Re Atrium

13.05.2019 15:07

Re Autritium..PA IMAS OCI BOBAR BAKA,BAKA,SRPSKE,NIKOLA TESLA,FARMALAD,R,REZERVE,DA DO ZORE NABRAJAMO A O UBISTVIMA DA NE PRICAMO..KOJE UBIO MILANA VUKELICA ITD

Y

13.05.2019 17:30

Pop jovica

13.05.2019 10:13

Svi oni koji zatraže pravdu i koji ukazuju na kriminal su neprijatelji ovog režima!

Bas tako, zato ih zamoljavam, stavite i mene na spisak.

Jeca

13.05.2019 12:08

Zoran

13.05.2019 10:23

Bolesno

Bošnjak

13.05.2019 10:27

Imate li vi srbi šta prava reći, ili je sve kako Mile kaže i nikako drugačije. Zveckanje oružjem, ekonomija nula, radna snaga i djeca odlaze u EU i pod zaštitu NATO-A, a svima nama svakim danom sve veća sirotinja, a političari mlate praznu slamu, bogate se a ti sirotinjo prrživljavaj kako znaš. Mislio sam da smo mi po tom pitanju najveće budale ali izgleda da nismo vi dte nas prestigli.

Вала по том питању смо у грам исти.

А

13.05.2019 10:46

Rajko

13.05.2019 10:34

Au Srbi, jeste se zapetljali u sopstvene kučine...

Inkvizicija

13.05.2019 10:35

PARANOJA pohlepnih nemoralnih vlastoljubaca je vec vidjena stvar. Primjera pokušaja kontrolisanja mišljenja naroda silom u istoriji ima na pretek. Nikada ni jedan takav pokušaj dugoročno nije uspio, samo je zbog toga narod stradao. Najveći problem Republike Srpske su pohlepni licemjerni nemoralni političari povezani sa pohlepnim biznismenima kojima državne funkcije služe isključivo kao resurs za privatni biznis a narod koji propada zbog takvog njihovog odnosa prema Otadžbini posmatraju samo kao kolateralnu štetu. Otadžbina vapi za Istinom, Slobodom, Pravdom, Otažbina prezire pohlepu, nemoral, prezire ljude koji je iskorištavaju. Pomozimo Otadžbini. Ko će ako nećemo mi ? Kada ako ne sada ? Istina dolazi. Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

Jasno

13.05.2019 10:50

"Karan zadužen za koordinaciju sa Dodikom, Ćeranić za obavještajni sektor, Nović za represivni, a Rajčević za medijski segment." Sasvim dovoljno,eto putokaza za rešenje ubistava,sve funkcioniše kao sat.

losos

13.05.2019 10:51

Čuj uloga Drage Mastilovića nije bitna.A ovaj gatački klimoglav da ima obraza ne bi ni bio sa ovima u savjetu.Ali takav mu je profil.

Ljudska bijeda, neka ga je sram!

Milan

13.05.2019 12:00

Ne klima on džabe. Taj klima samo za pare. Stašno je da je dekan nekog jadnog fakulteta.

Paljanka

13.05.2019 16:44

re

13.05.2019 11:22

PDP-gdje su pare naroda i boraca RS sa više od 150 afera ne rješeni u RS. Borci RS su bili uvjek uz te vaše nabrojane neprijatelje u RS i tako će ostati jer umiru prije vremena od lošeg života i bez svoji zakonski prava zbog tajkunski kriminalaca u RS

Pele

13.05.2019 11:32

ETO KO STOJI IZA UBISTVA SLAVIŠE KRUNIĆA KOJI IM JE ITEKAKO SMETAO. TU JE I VUKELIĆ, DAVID I MNOGI DTUGI.

KI

13.05.2019 11:50

Može li se napraviti stranica da se dobrovoljno upisuju " Neprijatelji Republike Srpske " koji osuđuju neviđeni kriminal porodice Dodik i kumova. Ova kreštalica iz Teslića je najveća bruka u istoriji srpske državnosti.

Radnik

13.05.2019 12:01

Jeli Savjet savjetuje Milorad - Kradi Milorade još više i žešće - za tebe Zakon ne važi.

Ama narode sta vas to cudi unucica prepisala od djeda Peje i on je imo spisak nepodobni srba

Penzioner

13.05.2019 12:53

J

13.05.2019 12:16

Narod je Država a narod bjedan izbehucen od vlasiti pretnje ratom i i svih drugi mjera represije od vlasti.

Snsda

13.05.2019 12:26

Bilo je i vrijeme, dosta su se kurcili.

Snsda

13.05.2019 12:27

Bilo je i vrijeme, dosta su se kurcili.

Ovo se zove DIKTATURA!!!! Koliko daleko idu da je to strasno. Zatvorili su nas u svoj tor, opljackali nas, materijalno i duhovno nas iscrpili.Sada idu korak dalje, da nas i ucutkaju da ne smijemo ni iznjeti i reci svoje misljenje. Dosta bre vise, dosta vise vase sile i vase strahovlade i vaseg kriminalne vladavine. Opustosili ste i drzavu i nas gradjane, sve ste pokrali sad nam prijetite da ne smijemo ni reci sta nam fali. Vidimo poceli ste da ubijate nepidobne DOKLE!!!! Urazumite se, sagledajte realnost vase vladavine, narodu je dosta vase bahatosti, lopovluka i vaseg mafijanja.

RE

13.05.2019 13:09

рибар

13.05.2019 12:41

Баш се питам да ли би ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ били непријатељи уколико би необоривим чињеницама доказали да министарство за просторно уређење грађевинарство и екологију годинама лоше ради, те да ми то знамо десет пута боље?

Joj...joj vidi njega...opet onaj sa Pala, ekologija, zeleni, zimzeleni....a uvijek ganja cenzus (celzijus) i nikad ne prodje. :-)

Jovanka (Kozarac)

13.05.2019 18:39

svasta

13.05.2019 13:12

Kako je krenulo on ce pobiti sve svoje neistomisljenike

MA STRAŠNO

re

13.05.2019 15:21

Страх

13.05.2019 13:27

Нешто се мора чинити. Ову листу треба предочити високом представнику хитно. Опозиција мора преко међународне заједнице брзо дјеловати. Наставиће са убијањем. Страхујем, да ће убрзо пасти нечија глава. Ово су на власти сви поремећени људи. Види им се на фацама.

Treba visoki aki i on je kupljen kao i vigemark nasjeli visoki se samo malo zabrinuo kao i vigemark

Ali

13.05.2019 17:17

Sve istina

13.05.2019 13:27

Jedan od operativaca Savjeta jeste i Marko Djuric iz Vlasenice nekadaanji pravni savjetnik Rajka Dukica. Djurica je Dukic i otjerao iz Kompanije Boksit upravo zbog bliskosti Djurica sa ljudima Pedje Ceranica, odredjene poslovne informacije o stanju u Boksitu pravom stanju su do Dodika dosle upravo preko Marka Djurica. Javnost nije upoznata da je za malo doslo i do oruzanog sukoba izmedju Marka Djurica i obezbjedjenja Rajka Dukica u motelu u Milicima navodno je Djuric izvadio bombu i tako se spasio sigurnih batina. Sve goli olos.

Igor

13.05.2019 13:30

Bolest

Pero

13.05.2019 13:32

Savjet za zastitu ustavnog poretka a sve clanovi SNSDa. Koga stite, SNSD ili ustavni poredak?????

22222

13.05.2019 13:35

ovo je sve ludo Pa se cude sto se bjezi od ovi ludaka

Cccc

13.05.2019 13:37

a budala boze spasi ovaj narod sto je ostao od ludaka bjezite omladino

Cccc

13.05.2019 13:37

a budala boze spasi ovaj narod sto je ostao od ludaka bjezite omladino

BANJA LUKA

13.05.2019 13:46

SMIJEŠNO I ŽALOSNO DA SMIJEŠNIJE I ŽALOSNIJE NE MOŽE BITI, PA NIJE VIŠE SAV NAROD VALJDA LUD. SVI NABROJANI SE BORE ZA RS A OVI ŠTO IH NABRAJAJU SU TI KOJI TREBAJU BITI NA SPISKU. BAŠ SMIJEŠNO.

Василије

13.05.2019 13:46

Мирко Шаровић као невиђени давеж, без имало темперамента а да је мало млађи био би способан за општинског референта за опште и управне послове.

Retard

13.05.2019 13:47

Najveci neprijatelji ste vi na vlasti

16 krajiska

13.05.2019 13:52

A ovo su prijatelji srbende velike jel idemo redom Dodik Zeljka Spiric Radojicic Tegeltije Kaja Kesic Skrbic Cubrilovici Stankovici Lukac Regodic Culum Vreco Lepir Stevandic Antonic Cubic Davidovic Radmanovic Ninic Nesic Topic Djokic Dr Selak Dunjic Dzajic Stanetic Bogdanic Vidovic Komljenovic Mazalica Viskovi Dukic Klosarac ima jos bagre za Foce

Kale

13.05.2019 13:56

Ova mafija na vlasti svakodnevno dokazuje da nije dobra sa glavama a po njima ce vrlo brzo i dobiti!!!

Bijeljina

13.05.2019 14:01

Unutrasnji neprijatelji su opasniji od spoljasnjih jer za njih i nepostojimo!

Zeki

13.05.2019 14:05

Bravo, tako radi prava drzava.

Bijeljina

13.05.2019 14:07

Unutrasnji neprijatelji su opasniji od spoljasnjih jer za njih i nepostojimo!

Eto vam

13.05.2019 14:17

Dodik: RS je sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija je sinonim za naš život Cvijanovic: Za nas u RS Srbija je sve Cvijanovic: Jacati svijest o znacaju opstanka Srpske Cvijanovic: Cilj-demografska obnova Srpske

Prepisivanje

13.05.2019 14:31

Dodik će prepisati Đukanovićev model i ove pomenute opozicione poslanike i lidere će optužiti za državni udar i samo umjesto nekih fantomskih Rusa u ekipi, sada će u RS to biti neki Englezi.

decko

13.05.2019 15:08

Heil Dodik!

veliko postenje

13.05.2019 15:16

sve ove kojeste nabrojali kao neprijatelje onisu veci prijatelji srbske nego vi vlastodrzci samo treba okrenut listu naopako i citat vas vladajuce kao neprijatelje srbske pocev sa v ladajucim i mupom zajedno sa vama

XYZ

13.05.2019 15:22

Presudjeni kriminalac je i ministar na vlasti (Jebote, hoće li me Savjet zbog ovoga pratiti i proglasiti neprijateljem RS.)

Sveto

13.05.2019 15:26

Umno poremeceni. Ovo kad migranti koji po sumama hodaju vide.. reci ce hajte i vi sa nama.

Milan

13.05.2019 15:27

Hocemo li ikako cuti sta je Mektic na tviteru napisao Vucicu ili se to krije.

K. Varos

13.05.2019 15:32

Nema veceg neprijatelja RSu od onih koji redovno glasaju za SNSD. Oni ruse sve pred sobom a da nisu ni svjesni toga. Bujice i poplave su mala maca za NJIH.

šta je ovo

13.05.2019 15:32

ima li iko da zaustavi ovo ludilo - da spasi OVAJ NAROD ??????????????? SUNCE ti jebem više

Prosto, jasno i glasno..

Re

13.05.2019 19:13

srecko

13.05.2019 15:48

po hiljaditi put da vam je jasno vi niste RS vi ste njeni okupatori i oni nisu neprijatelji RS nego neprijatelji okupatora RS tj. vasi neprijatelji i u buduce nemojte se poistovjecivati sa RS jer ste vi njeni najveci neprijatelji i ako vas niko nebude uspio pobjediti ostacete jedini usamljeni stanovnici RS. Ali nadam se da nece biti tako jer ste sazereli kao kruska i morate pasti. Jer nemate se vise na kome izivljavati osim penzionera .

Šta nas još čeka?

13.05.2019 16:02

Diktatura

Vanja

13.05.2019 16:18

Ovo je Dodika Erdogan posavjetovao, jer i on po Turskog radi šta hoće,hapsi i proglašava državnim neprijateljima svakoga ko mu nije podoban.Vjerivatno će sljedeća investicija vlade RS biti gradnja novih zatvora,naravno uz podizanje još jednog kredita, koji će ovaj narod da otplaćuje.

Zvonko

13.05.2019 16:19

Dodik je najveci neprijatelj rs isvog naroda.

Krug

13.05.2019 16:31

Znaci oni koji nesto rade i zele da se ide naprijed, oni koji govore istinu su neprijatelji Srpske. To ti je ono kada lopovi kritikuju postene i angazovane.

Vrijeme

13.05.2019 16:48

doslo vrijeme da se preispitate kada cete se odluciti da stavite na vasu crnu listu onoga ko vam naj vise nanosi stete ,onoga ko vam vec po koji put nanosi materijalnu stetu , onoga ko vas je molio i sa malim predznacima opominjao ,onoga kjoji vam salje poplavu da zaplivate a jos se negusite ,onoga koji vam salje pozar a jos ne gorite onoga cije ime spominjete a nestidite se ,onoga u cije ime odlucujete a lazete onoga u kojeg nevjerujete a njime se zaklinjete , kad cete njega staviti na crnu listu , koje oruzije cete protiv njega upotrijebiti ???????? Ne zaboravite njemu je vazan svaki covjek pa i VI NARAVNO ,

Rs

13.05.2019 16:48

Ova vlast bez kolca otici nece,tako da narode nema puno pametovanja nego krampe u ruke i udri po bandi lopovskoj, druge nema

SPC, IRINEJ, SINOD I SABOR BLAGOSIVLJAJU KRIMINAL SNSD, PODJELU NARODA. IGOR DODIK ĆE INSTALIRATI SOFTVRE DA SE POMINJU VUČIĆ I DODIK, BLAGOSIVA KRIMINAL U RS. PROGLAŠAVAJU NEPRIJATELJI A LOPOVI PODOBNI. KARAN VIŠE U ZADRU NEGO U BL. GLAMOČKI BOJOVNICI MU BRINU O MATERI. NOVIĆ I ĆOLAK FORMIRALI SRPSKU I HRVATSKU UDBU. ĆERANIĆ I LUKAČ TO NADGLEDAJU. BISERKA ĆUTI A NIKUD NE IDE SIGURNO ĆE U BLAJBURG. MIĆIĆ I CICKO FEKALIJE. DODIK NAS PROGLAŠAVA NEPRIJATELJIMA A DAN VRS 2020 BI PROSLAVLJAO U UNIFORMAMA VRS I OKUPIO NEPRIJATELJE. SVE BOJKOT ATI MANIFESTACIJE SEKTE. DIPLOME POKAŽITE LOPOVI.

XXXX

13.05.2019 17:43

******????

13.05.2019 17:17

Rezervni sastav policije za odbranu od neprijatelj????

Nije mi jasno

13.05.2019 17:47

Šta će ovo silni SNSDovci kad Mile razguli u Rusiju... Nisu svi velike ribe da se sklone ili ubace u novu vlast... Po firmama će podguzne muve dobijati po labrnji garantovano. Pljuvace ih na ulici... Jadni su.

Kao i uvijek isti ti če obrnuti priču i polizati jaja prvom sljedećem "šefu". Pisao sam nekad kako komunjare postanu četnici ....

Re

14.05.2019 16:17

Posmatrac

13.05.2019 18:17

Dodo je samo dobar tezgaš. On ce reci sve samo da ostane na vlasti. Nekad je govorio da se u Srebrenici desio genocid, kad mu je to trebalo da ga medjunarodna zajednica dovede na vlast, SAD kad se osilio, negira. Sutra da mu zatreba, prvi ce u NATO.

Zanimljivo

13.05.2019 19:14

"Neprijatelji" R.S. sve Srbi a ni jednog Bosnjaka i Hrvata.

Veteran

13.05.2019 19:18

Jedni misle da je sve u njihovim rukama, ali stvar je obrnuta, samo što pametni ljudi sada ćute, ali ima i drugo poluvrijeme...

Zeleni

13.05.2019 20:17

Zamislite Mirko Šarović sesmatra neprijateljem svoje zemlje, a čovek koji je od svih političara najviše dobra učinio za ovu zemlju. Da je više Mirka bilo bi nam puno bolje, nebi nam omladina odlazila u bijeli svijet u nepoznato da traži svoju sreću ibolji život.

Milan

14.05.2019 06:03

Neprijatelji rs su.. dodik, biserka,lukac,spiric, radmanovic, cubrilovic,radojicic,skrbic,stevandic I sav snsd

znaci li to

14.05.2019 12:25

Ako svaki covjek srbin nemisli dodikovom glavom bio on seljak,bio radnik bio coban,bio funcioner ili ministar u bilo kojoj instituciji Policiji sudu je neprijatelj republike srpske kuku lele jel moguce da tako nesto postoji osim u resu.

Janko

14.05.2019 14:14

I pored silne opstrukcije SNSD-ovaca, najuspješniji ministri u posleratnom sazivu bili su Šarović, Crnadak, i Mektić Bilo bi dobro da im se produži mandat ali feudalci im neće dopustiti.

Čudno

14.05.2019 14:49

"Neprijatelji" ćute. Nije li Dodik u pravu??? Opozicio: nije opozicija SAMO Stanivuković, Trivićka i Vukanović--- Gdje su ostali: Uljuljali ste se. Fotelje su vam ugodne, a iplate-za nerad-DOBRE.

BOŽE PRAVDE!

Za Čudo

14.05.2019 15:51

Ооо

14.05.2019 15:07

Па ово што праве ове листе,они су највећи непријатељи РС.Нема се више шта рећи,......

Ulizica

15.05.2019 06:14

Ti Samoproglaseni Kralju najveci Neprijatelj svom Narodu.Agonija guranja Eura u tvoje dzepove treba prestat. Covjek truje sopstveni Narod za svoju korist.

Miroslav

16.05.2019 07:36

Svi neprijatelji osim njih, a ti isti milione trose na lobiranje u SAD-u, da svog lidera skinu sa crne liste.. Teze su obrnute.

Veteran

16.05.2019 07:38

A Špirić, Majkićka da ostanu netaknuti, eeeeee

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.