Film o vadjenju organa na Kosmetu

Prema romanu "Srpsko srce Johanovo" Veselina Dželetovića, narednih meseci će u američkoj produkciji biti snimljen film o zlodelima Albanaca nad Srbima i trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, saznaje Kurir.

  • Vijesti
  • Srbija


Delo "Srpsko srce Johanovo" govori o tome kako su zlikovci iskopali srce Srbinu Jovanu u Velikoj Hoči i odneli ga u Nemačku, gde ga je bogati Nemac Johan Vagner kupio.

Nakon presađivanja srca, Johan je počeo da sanja, a u san ga je uvek uvodilo crkveno zvono. Taj zvuk doveo ga je do jednog dvorišta, gde je video zgrade i dva psa kako laju, ali još nije video ljude.

Nakon nekoliko dana, u snu je video i stariju ženu kako hrani živinu, čoveka pod orahom, mladu ženu kako ga zaljubljeno gleda i dečaka koji trči. Ti snovi su mu neko vreme davali pozitivnu energiju, a onda su, posle mesec-dva, postali - noćne more. 

Sanjao je kako ga vode vezanog u koloni, sa još četvoricom Srba i jednim Albancem, Azemom koji nije bio pristalica Republike Kosovo. Sa svima je razgovarao u snu i razumeo srpski jezik.

- Nosio sam knjige na Kosovo, i otišao na sahranu. Od cele porodice ostao je samo dečak, kome su Albanci kidnapovali oca i povadili organe. Oko pet godina kasnije, dečaku su ubili i babu i dedu i bacili ih u kanal pored puta. U njihovo dvorište, opkoljeno bodljikavom žicom, petorica Šiptara upala je u kuću i prvo su ispred kuće preklali psa, a onda silovali dečakovu majku. Ona se obesila, jer nije mogla da podnese sramotu - kaže Dželetović , i dodaje:- Bilo je nas desetak na sahrani te žene, i na groblju koje su Šiptari gotovo uništili, među polomljenim spomenicima i razbacanim krstačama primetio sam čoveka koji stoji sa strane. Njegova pojava i držanje govorili su da ponašanjem i odevanjem ne odgovara tom vremenu i prostoru. Bio je u skupom, otmenom odelu, i pitao sam se šta traži na sahrani. Bio je u pratnji jednog narednika Kfora. Prema njegovom kazivanju, cela priča postala mu je još čudnija kada je na groblju, tom čoveku prišao dečak koji je izgubio majku i zagrlio ga.

- Pitao sam meštane, ko je taj čovek? Oni su odgovorili: "Nećeš verovati, taj čovek tvrdi da u grudima nosi srce našeg Jovana. Imućan je i hoće da pomogne porodici." Uglavnom, nešto je Johana "teralo" da istraži o čemu se radi. Uspeo je, objašnjava Dželetović, čak da pronađe kuću u Albaniji u kojoj je Jovan "operisan", odnosno - vađeni su mu organi, dok se nije stiglo i do srca.

- Duša napušta telo onda kada srce prestane da radi, a duša Jovanova je u Johanovom telu. Angažovali smo jednog američkog scenaristu i u pregovorima smo sa jednim poznatim američkim glumcem koji treba da igra Johana. Scenariom je veoma zadovoljan i Veselin. "Srpsko srce Johanovo" će da dovede Holivud u Beograd i svet će čuti istinu o "žutoj kući" - kaže za Kurir producent Dragan Ivanović.(Kurir) 

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

PTPC

15.05.2019 20:48

Americki film koji predstavlja Srbe pozitivnim likovima. To je nemoguce. Na kraju će opet Srbi biti loši momci, Možda je neko imao kamen u bubregu ili srčanu manu ili oštećenu jetru pa je opet nagrebusio jadni amer ili swabo.

Ja sam pročitala knjigu i film sigurno ne mogu gledat pretužna je

Istina

16.05.2019 06:50

Srce nije kamen ❤️

Vjeruj

16.05.2019 08:12

Treba snimati i dokumentovati. Međutim, treba se zagledati u sebe. Sebe kritički doživjeti. Srbi sebe stalno prihvataju kao žrtve, isto to rade albanci, bošnjaci, hrvati i svako ima svoju istinu. A zašto? istina je jedna. Eh te im istine trebaju da opravdaju svoje postojanje. Treba snimiti film o Srbrenici, Bijeljini, Sarajevu, humanom preseljenju i o svemu kritički razmišljati bez traženja opravdanja za zločin koji smo napravili. Prihvatanjem posljedica za ono što je svako uradio jedino možemo uspostaviti sistem vrihednosti. Kako neko može biti veliki general a ubijati civile, djecu bez obzira iz koga naroda dolazi. Postoji priča da su to isto radili rusi u BiH. To je nešto što je anticivilazcijski i treba osuditi bez obzira sa koje strane dolazi. Trebamo samo biti Ljudi!

benito

22.05.2019 10:10

Istina je snaga

16.05.2019 08:34

Čini mi se da ovaj čovjek ima ozbiljne namjere, da vaskrsne surova istina, o životu Srba na Kosovu. Priča je potresna, mislim da je istina još gora, uzimajući u obzir mentalitet tog naroda i beskrupuloznost, da dođu do zacrtanog cilja. Daj Bože da se snimi film, jer će to biti početak razgrtanja istine na ovim prostorima, a od nekoga ko nije Srbin.

Ex

17.05.2019 16:24

Knjiga je napisana na osnovu istinite price. Bio sam na.promociji knjige i procitao je. Nazalost, to je realnost u 21.vijeku.

Veoma zanimljivo.

19.05.2019 11:08

Biće to veliko delo ako uspu to da prikažu, nasnimaju ovaj film jer biće pritisaka sa svih strana.A trebalo bi da počne i snimanje filma o Jasenovcu pa će Svet dobiti malo drugačiju sliku zbivanja na Balkanu.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.