Da li je ovo najljepše jezero u Evropi?

Nazivaju ga i "Smaragdnim ogledalom naslonjenim na planine".

  • Magazin
  • Putovanja


U mestu Kehlsteinhaus, odnosno "Orlovom gnezdu", kraj jezera Hitler je nekada imao vikendicu, a ovde je danas popularni restoran

U južnom delu nemačke pokrajine Bavarske smestilo se zaštićeno alpsko područje Nacionalni park Berchtesgaden, koje očarava posetioce rajskim krajolikom: bajkovitim brdima, planinarskim stazama, šumama i jezerima. Jedna je od njegovih čarolija i jezero Konigssee, ili u prevodu Kraljevsko jezero.

Nacionalni park Berchtesgaden jedini je nacionalni park na nemačkim Alpama i postoji 40 godina. Još od 1978. godine verno brine o raznolikoj flori i fauni usred netaknute prirode i svoje posetioce na dobro označenim stazama poučava o tamošnjem životu biljaka i životinja, pise dnevnik.hr.

Iz istoimenog gradića Berchtesgadena lako ćete stići do jezera Konigssee. Autobus iz grada dovešće vas do parkinga, odakle će vam treba još 10 minuta hodom do smaragdno zelene lepote.

Osim šetanja i uživanja u lepotama ovog ledeničkog jezera, jedna od omiljenih aktivnosti je vožnja brodom u trajanju od gotovo 2 sata. Brodić će lagano ploviti jezerom i omogućiti vam uživanje usred planina, a odvešće vas i do crkvice sv. Bartolomeja, koja postoji još od 1134. godine.

Brod usput staje i trubač svira, a planina "odgovara" ehom, što je izuzetan doživljaj. Iskrcajte se kod crkve Svetog Bartolomeja i uživajte u tamošnjoj ponudi jela i pića. Druga moguća stanica na je Salet, od koje ćete nakon 20 minuta pešačenja stići o drugog jezera Obersee.

Iz Salzburga se do Kraljevskog jezera stiže za 45 minuta javnim prevozom, a potrebno je pola sata vožnje kolima. Iz glavnog grada Bavarske Minhena takođe je lako organizovati izlet na ovo jezero jer vam otuda kolima treba nešto manje od dva sata, a javnim prevozom tri.

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.