Vlada krije sve škakljive podatke

Nakon skoro pola godine svog rada, nema zvaničnih podataka o diplomama državnih službenika, informacija o pojedincima koji koriste apartmane u Vladi Srpske i broju radnika u zgradi Vlade. Informacije koje se puštaju u javnost se pažljivo biraju, a Vlada kontinuiteta se nastavlja, poručuju iz opozicije.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Tokom izlaganja ekspozea pred poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske, premijer je najavio transparentniju Vladu Srpske. Opet nakon sto dana rada obećao je da će ispuniti sva obećanja data na početku.

"I dalje smo na fonu svih obećanja koje smo dali građanima, garantujem svojim obrazom", rekao je Radovan Višković nakon rada sto dana u Vladi Srpske.

Ipak, nakon skoro pola godine svog rada, nema zvaničnih podataka o diplomama državnih službenika, informacija o pojedincima koji koriste apartmane u Vladi Srpske i broju radnika u zgradi Vlade. Informacije koje se puštaju u javnost se pažljivo biraju, a Vlada kontinuiteta se nastavlja, poručuju iz opozicije.

"Kriju kriminal, zato i ne daju podatke. Premijer Višković je toga svjesan, zato je i pokušao dati ostavku jednom, ali nije uspio", poručio je Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u NS Republike Srpske.

Jelena Trivić već drugi put pokušava da dobije podatke o diplomama službenika Vlade Srpske i svih njenih institucija, jer je prvi put dobila odgovor da se takvi podaci ne smiju davati radi zaštite ličnih podataka. Za sada je dobila odgovore iz pojedinih agencija i institucija, ali iz same Vlade još ne.

Republika Srpska zvanično još nema ni registar zaposlenih službenika u javnoj upravi. Pojedini ministri su ipak odlučili da ne kriju taj broj.

"Imamo 69 zaposlenih u ministarstvu, bez namjere zapošljavanje", kaže Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva RS.

Insistiranje novinarske zajednice na obaveznim pres konferencijama nakon sjednica Vlade Srpske je djelimično urodilo plodom. Ali i dalje u Vladi Srpske pričaju o temama za koje mediji i nisu pretjerano zainteresovani.

"Ministri i nisu baš dostupni za davanje izjava, sve se svede na odgovore mejlom koji uglavnom i ne daju pravi odgovor na postavljeno pitanje", kaže novinarka Ljiljana Smiljanić.

 Iz nevladinog sektora poručuju da iako je vidjiv trud novog premijera, saradnja i dalje nije na zadovoljavajućem nivou.

Jedan od zvaničnih podataka, koji se krio godinama, dolazi iz zdravstva, o ukupnom dugu koji premašuje milijardu maraka, a koji je objavljen dolaskom Radovana Viškovića u premijersku fotelju.BN TV

KOMENTARI13
POŠALJITE PORUKU

Direkt

21.05.2019 19:00

Nazalost, ovo je samo Jos jedan nacin, u nizu nacina, kako izvlace novac.

Stranke = klanovi.

Jaffa

21.05.2019 20:29

Vlada se sastoji od kupljenih diploma.Ogavno.

Kupljene diplome

21.05.2019 20:31

Ova vlast ne mjenja se demokratijom jer ovde vladaju kriminalci i sitni kokosari koji su se ko parziti razmnozili.

Lola

21.05.2019 20:53

I ti bi da mozes. Neka zivi Mile Dodik SNSD do kraja!!!!!

re

21.05.2019 21:01

UKINUTI BESPOSLICARE POLITI*****

21.05.2019 19:02

A sta to vlada ima da krije srpska je bankrotirala zdravstvo i PIO dubioza nema stranih investicija masovno iseljavanje,industrija gubitas, "politicko Sarajevo stavilo tacku na zaduzivanje zbog MAPA, svi smo mi i krezubi glasaci Strache vreme je da napustimo ove krajeve za djecom u EU.

Diplome su vecinom kupljene,50posto,Dodik je mesar,po struci, vidi se po ponasanju,ne zna strane jezike,

Gabriel

21.05.2019 19:31

Prvo, 90% industrije je uništeno privatizacijom i nema je, a ovo što je ostalo do elektroprivreda je plen vlasti koja je pljačka.

re

21.05.2019 19:58

Kakvi njihovi strani jezici, ne zna ni srpski kako treba.

re

21.05.2019 20:17

Leka

21.05.2019 19:14

Ne mogu da povjerujem da je rekao"garantujem svojim obrazom"Ko još taj izraz upotrebljava.Mogu misliti šta su mu sve uvalili da radi kad se takvim frazama brani!

re

21.05.2019 19:19

Od koga kriju? Od onih koji su ih izglasali i dali im mogucnost da jame !!! Zato ovaj narod ne zasluzuje bolje. Pitam se jeste li uopste svjesni za koga ste glasali? Ako ste svjesni onda neka vam je kako vam je. ..

Glasamo godinama i kukamo godinama,...paralelno,...bolje ne zasluzujemo 113%

tacno

21.05.2019 21:04

re re

21.05.2019 20:20

Nama je dobro, a tebi?

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.