Le Pen: Poštovati integritet Srbije

Predsjednik Nacionalnog skupa Marin le Pen izjavila je da se pokret kojim predsjedava oduvijek protivio nezavisnosti samoproglašenog Kosova, vodeći računa o tome da se poštuje Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

  • Vijesti
  • Svijet


Le Penova je za beogradske “Večernje novosti” istakla da se njena stranka, koja je na izborima za Evropski parlament osvojila najviše glasova u Francuskoj, radikalno protivi podršci EU iredentizmu, koji ima za cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti.

Na pitanje da li misli da Srbija treba da uđe u EU i da li je 2025. godina realan datum, Le Penova je podsjetila da se njena stranka bori protiv političkog sistema koji predstavlja EU i da je zbog toga protiv principa proširenja. 

– Ne vjerujem da Srbija ima interes da se integriše u ovaj sistem. Politika ucjena i prijetnji protiv Mađarske zbog toga što sa pravom odbija da bude podložna migrantskim kvotama i učestaloj politici uplitanja Evropske komisije u politički život država članica, signali su upozorenja koje ne treba zanemarivati – rekla je Le Penova.

Govoreći o odnosima Francuske i Srbije, ona je istakla da su u pitanju veoma stari prijateljski odnosi koje vrijeme nije promijenilo.

– Ovi odnosi, naravno, moraju da budu očuvani i obogaćeni ojačanim partnerstvom u okviru bilateralnih veza – rekla je Le Penova.

(Srna)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Realno

09.06.2019 12:18

Ako desno orjentisane stranke i pokreti ne dođu usko na vlast, Evropa će otići u tri lijepe.

A tebe toliko brine Evropa sta ce biti sa njom.E jado brini se ti sta ce biti sa nama.Mi 20 godina pricamo propade Evropa Amerika Nato a niko vise od nas ne moze da propadne.Neka Evropa stopira jedan kredit ili da dijaspora ostane bez posla ima da nestanemo za 24 sata.

Nostradamus

09.06.2019 19:10

Pop jovica

09.06.2019 12:57

Migrantska kriza će dovesti na vlast u Evropi desno orijentisane stranke! Evropa za 20-30 godina neće biti ista! Migranti A-A(Afrika i Azija) porijekla ne prihvataju civilno društvo i demokratski sistem i nisu spremni za multi-kulturalizam već za dominaciju! Kako broj migranata bude rastao tako će doći u Evropi do velikih nemira! Mi moramo biti spremni za to vrijeme koje dolazi!

Do jucer si piso da se evropa raspala,a sad joj dajes 30 godina mora da si rijesijo odkazat majcicu Rusiju pa nabrat u Evropu.

moj pope

09.06.2019 17:04

Pope vataj se ti vere. Dok se Evropa transformiše mi cemo ogladneti. Dok se raspadnu nas nece ni biti. Tako da mi to nećemo dočekati.

Re

09.06.2019 22:14

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.