"Ubij Srbina" uništiće Hrvatsku

Lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac ocijenio je danas da povici "Ubij, ubij Srbina" i linčevi kao u Supetru nisu opasnost samo za Srbe, već i za Hrvatsku, te da bi hrvatski državni vrh trebalo odlučnije da govori o tim pojavama.

  • Vijesti
  • Region


"Taj poklič će na kraju doći glave Hrvatskoj. To je poklič koji uništava ovu zemlju iz dana u dan i ukoliko se tome ne suprotstavi, on će je uništiti do kraja", rekao je za RTS Pupovac, koji je predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke.

Dodao je da nije iluzija govoriti Srbima da je bezbjedno živjeti u Hrvatskoj i da oni pamte gora vremena kada su podmetane eksplozivne naprave, a povratnici ubijani.

Svakodnevne uvrede i napadi na Srbe su, kako je rekao, novi talas nacionalističkog i šovinističkog, a nerijetko i klerofašističkog političkog djelovanja, koje je moguće jer postoje politički, vjerski i pseudodržavni autoriteti koji to podržavaju.

Komentarišući svoj žestok govor juče u Hrvatskom saboru, kada je rekao da je hrvatska zemlja mržnje i nasilja, Pupovac je ukazao da je neophodno reći stvari koje su tačne da bi se društvo osvijestilo i da bi se srelo sa stvarnošću sa kojima žive ljudi druge nacionalnosti i drugih opredjeljenja.

Upitan da li razmišlja o svom daljem učešću u vladajućoj koaliciji, napominje da su takve uvrede opštedruštveni fenomen i da to nije toliko povezano sa tim da li je neko član vladajuće koalicije.

Radi se, kako kaže, o naslijeđu koje se probudilo 2013. godine i koje nikako da se stiša.

"Meta tih napada nisam samo ja, već svi koji drugačije misle od tih mrzitelja i nasilnika", navodi Pupovac.

Komentarišuci pitanje bezbijednosti sezonaca iz Srbije, Pupovac ukazuje da incidenti iz Supetra i Dubrovnika govore da postoje rizici, ali i hrabre reakcije.

Policija čini sve, ali to nije dovoljno, kaže Pupovac i dodaje da obavještajna zajednica mora da zna šta se dešava u grupama koje su izvor nasilja, da pravosuđe mora stvari da naziva pravim imenom i da je neophodno da se oglase društveni autoriteti.

(Tanjug)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

dujaković

13.06.2019 12:19

Bravo gos.Pupovac vi ste jako hrabar čovjek!

lako buti Srbin u Hrvatskoj ,divim se heabrosti gdin.Miloradu Pupovcu, iskreno nikad u Hrvatsku moja noga ,opasno je i suvuše. Hrvati ,su puni mžnje i ta patološka mržnja će ih uništiti .

Nije

13.06.2019 14:39

Geni

13.06.2019 12:41

Pupovac brani stavove i svaka čast, međutim Hrvatsku neće niko osuditi za ove povike, jer ni za gore nisu osuđeni. Počev od Bljeska i Oluje, oni su nagrađeni državom, a za sve kasnije ekscese, gdje su stradali povratnici, ili turisti,..., nikad ih niko nije osudio. Njima je to u genima, malobrojni su korektni, većina je zadojena mržnjom prema Srbima. Ne trebamo sebe zavaravati, nisu nam nikad bili prijatelji, čak su išli do nekontrolissne agresojr, čast ponekom pojedincu.

B.J.S

13.06.2019 12:43

Problem srba je taj sto nemozete nista kociti u Hrvatskoj kao sto to mozete u Bosni i to je to sto vi nemozete podnijeti,Hrvatska je u EU samo zato sto se vi srbi tu nista ne pitate.... Svugdje gdje se vi nista ne pitate napreduje Crna Gora,Hrvatska,Slovenija samo vi stojite u mjestu i placete kako vas svi mrze........

Ево ја ти од срца желим да и теби и твојима буде као Србима у Хрватској. Дакле, ни мање, ни више. Исто, па да видим да ли би тако причао. Очистили сте етнички хрватску од Срба и за награду добили државу. За онолике злочине нико није одговарао, али одговараћете, запамтите добро.

реално

13.06.2019 13:17

Dujaković

13.06.2019 20:25

za B.J.S. Onaj koji podrzava kriminalne radnje trebo bih sam sebe pitat kuda ga to vodi!

Vuk

14.06.2019 05:49

Pupovcu je Republika Hrvatska dala sve a on laje na nju.Pupovac je uvijek u vlasti bili lijevi ili desni.Pupovac je izgleda dozivotni predstavnik srba u Hrvatskoj tj. Tito.Pola srba koji su protjerani iz Hrvatske mogu se zahvaliti Pupovcu.Gdje je pet miliona evra za banku koje je Srbija izdvojila i dala Pupovcu.Gdje je jos najmanje pet miliona evra iz ostalih donacija.Gospodine Pupovac nemojte molim vas vise da se brinete za Srbe u Hrvatskoj jer vasom brigom nestace i ovo Srba sto je ostalo u Hrvatskoj.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.