Je li zavladao strah u SNSD-u?

- Svi koji pozivaju na formiranje Savjeta ministara i vlasti na nivou BiH bez SNSD-a i njegovih partnera, odnosno bez izbornih pobjednika iz Republike Srpske ustvari pozivaju na klasično rušenje demokratskog poretka, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Кovačević.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


"Ako je njihov cilj da, bez obzira na izborni rezultat u Srpskoj, vlast na nivou BiH uvijek bude formirana tako da njen sastavni dio iz Republike Srpske budu oni koji dobiju najmanji broj glasova i oni koji nisu SNSD, onda nema potrebe da održavamo izbore. U tom slučaju SNSD i Srpska će morati razmotriti neke nove korake", naglasio je Кovačević.

Prema njegovim riječima, krajnje je licemjerno da o neradu Parlamentarne skupštine BiH govore oni koji su odgovorni za krizu u BiH i koji ne dozvoljavaju da budu implementirani izborni rezultati.

"Još licemjernije je da to rade oni iz Republike Srpske koji trenutno na račun građana Srpske i BiH primaju platu i u Savjetu ministara i u Parlamentarnoj skupštini BiH kao što su Dragan Mektić i Mirko Šarović", naglasio je Кovačević.

On je poručio da je krajnje vrijeme da se svi u BiH uozbilje i da SNSD i njegovi koalicioni partneri kao izborni pobjednici u Srpskoj, bošnjački izborni pobjednici SDA i njihovi partneri i hrvatski izborni pobjednici HDZ i njegovi partneri formiraju vlast.

"To je uslov da počnemo da radimo ono što građani od nas očekuju i dajemo odgovore koje od nas očekuju partneri na međunarodnom nivou. Prvenstveno mislim na Evropsku komisiju koja je pokazala razumijevanje i strpljenje za BiH, ali više neće da čeka da oni koji kroz političke ucjene žele da ostvare svoje jeftine političke interese", istakao je Кovačević.

U posljednje vrijeme se sve češće čuje da bi vlast na nivou BiH mogla biti formirana bez tzv. izbornih pobjednika u Republici Srpskoj okupljanih oko SNSD-a.

(Srna)

KOMENTARI59
POŠALJITE PORUKU

TITO

18.06.2019 12:00

VI SNSD LUDI HOCETE PARE NASILU STA VAM SMETA OPOZICIJA MEHKTIC SAMO DOKAZUJE DASTE KRIMINALCI

POSTO SU IZ SNSD SVI ANTISRBI JER GODINAMA RADE PROTIV SVOG NARODA LOGICNO JE DA SU IM SVI BOLJI OD SDS .

MK

18.06.2019 13:00

Je li ovo novi spin da skinu ljagu sa sebe što su se upleli u vlastite lazi i nerealna obećanja pa sada ne mogu da formiraju vlast?! Kako im neko drugi moze biti kriv što oni ne mogu da se dogovore?! Ali skontali su oni da našem narodu mogu reći i da je crno bijelo i da narod ćuti.

Novi Spin

18.06.2019 13:09

Koalicija oko SDSa ne može da ide u zajedničke organe jer nisu dobili to na izborima, koalicija oko Snsda ne treba jer su pokrali izbore tako da bi najpoštenije bilo da niko ne ide u zajedničke organe vlasti. Narod ni ovako ni onako neće imati od jednih ni drugih koristi.

REALNO

18.06.2019 15:39

Pocnite da radite i prekinite ovu propast da svaki bh i rs gradjanin vidi buducnost u inostranstvu! Svi vi glupani na vlasti na bilo kod joj strani nemojte nas prodavat i nas i svoje porodice i sve glupani svi ste pod kamatom zelenasa svetskog ranga jel moguce da treba da robijate posle vlasti zar nemozete da budete uz svoj narod a ne uz neke evropske ruske ili americke klosarluke da su svi preci od nas samih prestanite biti idioti i radite za svoj narod...

Dalibor perisic

19.06.2019 12:28

Dvije kolegice koje su bile posmatraci na izborima su bile prisiljene od stranki(citaj snsd) da na prazne listice kod brojanja dodaju clanove njihove stranke, kao i veliki broj listica ispravnih sa glasivima za druge stranke, e njima dodaju jos jedan glas i postanu nevazeci( eto kako je bio i veliki broj ”nevazecih” Pozdrav i narode ustaj .. Zoki

Za realno

20.06.2019 10:11

Arčibald Rajs je pre 100g rekao Braćo Srbi čuvate se sebe. Čuvajte se svojih političara na vlasti, to je najveći ološ koji će se prodati, koji će vas izdati, uništiti, opljčkati. Naneće vam veća zla nego svi ratovi poslednjih 150g zajedno. Eto to su naši političari.

Veber

20.06.2019 17:09

Laik

18.06.2019 12:00

A jel moze po zakonu bez njih....

A zasto bi se pozivali na zakon samo u ovom slucaju?!

Moglo nw moglo

18.06.2019 12:58

To je dobro pitanje, SNSD po ko zna koji put uvodi neke termine koje ustav i zakon ne poznaju, ponovo pokušavaju državni nivo podrediti entitetima što je nonsens, to je teška glupost. Odluke u Parlamentu BiH se donose većinom glasova stim da najmanje 1/3 ZA mora biti iz RS ili F BiH. To što je neka stranka u RS dobila preko 50% na izborima za parlament BiH ne znači niša. Kako su podijeljeni mandati u ovom sazivu parlamenta BiH ne znam tačno, Dodig nema potpunu kontrolu, možda je moguće i izbor bez njega, provjeri na rezultatima izbora.

re

18.06.2019 13:29

U ako budu mogli bez njega on je u velikomproblemu.Gdje sa Telgetijom i drugim koji su trebali u SM.Morat će onda da neke svoje kadrove kreše i postavlja ove planirane u SM.

Milun

18.06.2019 17:31

Ako bi se nasalili pa rekli da izbori °nisu° pokradeni, opet je volja naroda u RS-u i u tom slucaju bila da SDS ima 3 poslanika u Sarajevu. Ovim sto je uradio Obren Petrovic SDS ima 2 poslanika. Ako u snsd-u smatraju da je to u redu, onda eto im. To sto se ne formira novi savjet ministara prije bih rekao da je se zelilo da ovaj saziv verifikuje sve sto je snsd u zadnjih 10 godina rukom Nebojse Radmanovica potpisivao, a Mile van ociju javnosti obecavao. Eto nije se racunalo sa tim da su i Sarovic, a i Mektic toliko svjesni da to jednostavno nece moci.

!!!

19.06.2019 22:28

Parlament BiH, zastupnici iz RS: SNSD - 6, SDS lista - 3, PDP - 2, DND - 1, SP - 1, SDA -1 . To su podijeljeni mandati, od toga je Obren već prešao kod Baje (7), Uglavnom za izbor novog savjeta ministara treba najmanje 5 glasova ZA iz RS pa kombinujte i računajte. Zanimljivo je da SDA ima 1 mandat, želim ovdje da kažem sledeću istinu, često Baja govori da parlament RS kao nešto nekoga obavezuje u institucijama BiH, to je izmišljotina koja nema veze sa realnošću, ovog iz SDA niko i ništa ne može natjerati ili obavezivati kako će glasati, to je istina i to je realnost, zašto se narodu drugačije predstavlja i govori to je drugo pitanje,

mandati

20.06.2019 10:49

Poznavalac prilika

18.06.2019 12:01

SNSD i njihovi satrapi su klasične mafijaške organizacije. Oni nisu samo mafija oni su i fašisti. Oni uništavaju RS, a time uništavaju i BiH. Kako mafija može biti u vlasti, PA MAFIJI JE MJESTO U ZATVORU.

100'% tačno

Re poznavalac prilika

18.06.2019 13:06

ĐTA OVI IZ SNSDa LUETAJU - ODRŽALI SU ZADNJI OPROŠTAJNI SABOR... NJIHOVA DJELA GOVORE SVE - DODIKOVA FAMILIJA I KUMOVI IMAJU U POSJEDU VIŠE OD POLA REPUBLIKE !!! MILORAD JE OPREZA RADI IPAK ODJURIO KOD ORBANA DA VIDI KAKO JE ONAJ MAKEDONAC OD NJEGA DOBIO POLITIČKI AZIL I KOLIKO TO KOŠTA... RUSI SU SIGURNIJI, ALI SU SKUPI !!! A VI OSTALI IZ SNSDa, KONAČNO VRIJEME JE DA POČNETE RAZMIŠLJATI O SEBI... KAKVA VLAST - AMERIKANCI SVIRALI FAUL.... SADA ĆE DA PLJUŠTE CRVENI KARTONI !!!! IDE SE U NATO BEZ OBZIRA ŠTA MI MISLILI I RADILI !!!

TORRO

18.06.2019 14:10

Teške ustaše, više su srba raselili iz RS nego pavelić.

Ja

18.06.2019 16:08

Crveni funkcionisu otimajuvi javna dobra uz to su uveli praksu da postenog proglase lopovom ili izdajicom i sve sto je normalno za njih jje nenormalno i obrnuto

psiholog

20.06.2019 12:13

Manjaca

18.06.2019 12:01

Svi ste na listi vi siledzije iz Snsd. Bice dozivotna zsbrana bavljenja politikom i uopste rad u institucijama. Policajci takodje a slag na torti razbojnik Lukač i fukara dodik, pa ministri..samo gledajte.

Komentar

18.06.2019 12:01

Jos je licemjernije da prevaranti i pljackasi hoce da budu vlast...

Nhihov zakrzljali mozak, ne moze ni dokuciti ni kakvi su.

Problem

18.06.2019 13:03

Mare

18.06.2019 12:06

Tako je. To se i znalo da ce biti vlast bez snsd sekte. A ovaj sto je pricao da je Republika Šumska, moze samo da cuti , vecih izdajnika od snsd nema.

ne seri

18.06.2019 12:08

Ne seri Kovačeviću. Šta ti pričaš jadu jadni, bijedo, nazivao si nas Republika Šumska dok si bio u SDP, jebo te Lagumdžija. Mektić i Šarović su veće patriote od Dodika, Željke, Špirića, Srebrenke, Radmanovića, Radojičića... Hoćeš još da nabrajam srpske izdajnike koji su milijarde maraka pokrali iz Republike Srpske, prokleta bila SNSD sekta dovijeka.

Robin Hud

18.06.2019 12:09

Njegova obaveza,zadatak...koji je dolaskom na vlast preuzeo jeste da se sve što je s tim u vezi obavezan i sprovede....do tad će i biti na vlasti! Nema nikakve dileme jer oni koji ga dovedoše traže da se ispoštuje obaveza!!!!!

Nikome netrebaju takvi

18.06.2019 12:14

Sto da ne! Svako zna na koji nacin ste pobjednici, tj. niste vi nikakvi pobjednici nego kriminalci,prevaranti.

Realno

18.06.2019 12:14

Ne sikiraj se ti za druge stranke koji primaju platu u Sarajevo te stranke dolaze na zakazene termine nego vi u snsd u postujte sta ste potpisali i prica ce biti brzo zavrsena ali i morace te kako god bude.

Realist

18.06.2019 12:17

SNSD nije uopšte pozvan da komentariše volju naroda pošto je svakome jasno da je na izborima došlo do velike krađe glasova, odnosno falsifikovanja volje naroda upravo od strane pripadnika koalicije oko SNSD-a. Pođimo od toga da se u Laktašima štampaju glasački listići pa nadalje. Svi su vidjeli kako se podmeću vreće sa listićima u Doboju i Tesliću, a kad im to ne upali onda kupuju "papke". Za naredne izbore treba primjeniti recept iz Teslića gdje je Dr Miličević pokazao kako se treba boriti protiv raznih mahinacija. Problem je i taj što je većina SDS-ovih odbora na lokalnim nivoima kupljena od strane režima pa bi trebalo pod hitno raspustiti i ponovo formirati nove lokalne odbore, sa novim mladim i nekompromitovanim ljudima.

Auuuu

18.06.2019 12:18

Pa formiraj te vise tu vlast..ko vam brani..jel.opet sds i.pdp krivi...sta cekate.. Pa.niste vi sad na entitenskom nivou pa mozete kako hocete sa svojim satelitima.... Necete u nato..nema savjeta misniatara...to sto ste potpisali prije par godina sad sprovedite u djelo....nije to entitet pa da hocu necu..moze ne moze.... Radmanovic potpisao sad izvolite...nato ili propast......hehehe dosta ste se igrali....izvolite..evo vam ga ..

@re Realno

18.06.2019 12:21

Još kad bi nam g.Kovačevič objasnio kako je mimo volje srpskog naroda SNSD sa svoja dva poslanika formrao vlast u RS ......i sve bilo po zakonu??????????

FARSA

18.06.2019 12:24

....SNSD i njegovi koalicioni partneri kao izborni pobjednici u Srpskoj, bošnjački izborni pobjednici SDA i njihovi partneri i hrvatski izborni pobjednici HDZ i njegovi partneri formiraju vlast" Zar vam nije lakše da kupite nekoliko pari "PAPAKA" i završite stvar....na to ste navikli!

Traze puno, vwliki je to zadatak!

Riba ribi grize rep

18.06.2019 13:01

Hare

18.06.2019 12:24

Jel ovo onaj Kovačević što se slikao sa natpisom Republika Šumska, strašan patriota i Dodikov isprdak

МГ

18.06.2019 12:27

А јели есенесде био и изборни побједник кад је са два посланика и уз тенкове СФОР-а преузео власт у РС.

Snsd

18.06.2019 12:27

Vi ste pokrali te zadnje izbore i nijedan vas kandidat nema podršku birača iz RS. Vi to znate a znaju i svi u Evropi i zato vi žurite da se smjestite u fotelje. Ali izgleda neće moći jer ima još pametnih a i pametnijih od vas u BiH.Sinonim ste za busanje u prsa i Srbovanje a u pozadini kradja i bogaćenje.Opustosili ste sve resurse ove jadne RS i sad izmisljate strane investitore a ustvari ubacujete pokradene pare kao strane i kupujete gazdama firme koje su još ostale. Ovakvu pustoš i kradju ne pamte ni starije generacije.

bosanko

18.06.2019 12:29

MAP

Samo MAP ni stope dole.

Za

19.06.2019 15:33

Nick name

18.06.2019 12:30

Deba kovacevic

Mm

18.06.2019 12:36

Eto vas se prepali ima jos soli da pojedete dok dogurate sto su oni sada nikadaaaaa vi necete biti sto su oni

Ne daj Boze, nikada i nikome!

Kao oni

18.06.2019 13:09

Kapetan

18.06.2019 12:39

Interesantno kako brzo zaboravljaju da su sa samo dva poslanika formirali vlast u RS i preuzeli sve od tadasnje vecine i izbornih pobjednika. Kako licemjerstvo.

Ma znaju oni .. ali "glasači" zaborave...

Re

18.06.2019 12:52

Amnezija i jeste njihov goruci problem.

Ima ko pamti

18.06.2019 13:07

JUGOSLAVIJA

18.06.2019 12:47

Upravo je to jedini recept za postojanje mrve kontrole ovih lopuza iz SNSD-a. Dok ste takvi kakvi ste Mektić i Šarović MORAJU biti u Savjetu ministara.

Н

18.06.2019 12:54

И секта ће се брзо распасти даће Бог драги видеће шта ће остати од њих.Помози Боже

Direkt

18.06.2019 12:58

Rusenje bugarskog voza.

DJURO

18.06.2019 12:58

A KAD JE DODOL STIGAO NA VLAST SA DVA POSLANIKA ONDA JE MOGLO. ZASTO I SAD VLAST NE BI MOGLA FORMIRATI STRANKA SA DVA POSLANIKA. OD 83 IMAO DVA I FORMIRAO VLAST A OVI NA NIVOU BIH IMAJU 4 OD 14. MNOGO JACI ZA FORMIRANJE, JOS IMATE PAPKE KUPLJENE POPUT OMERA PETROVICA I NEDIMA STEVANDICA

PR

18.06.2019 13:02

Fuj SNSD najvece zlo srpog naroda

98

18.06.2019 13:09

Konje Kovačeviću pitaju te svi Srbi koji su glasali z SDS i Pdp i ostali ko je izdajnik bio 1998 godine , innemoj vise da pričaš postaješ jadan i bijedan i Ožalošćeni, i treba da naprave kolacija bez vas samo ako mogu jer i njih je birao Srpski narod a vi ste izgubili izbore jer ste pokrali izbore , to komentariše i zna sva javnost u Republici Srpskoj kao i ti , ne glumi budalu jer si velika budala

055

18.06.2019 13:10

Vlada onaj ko skupi vecinu i tacka.Eto 2014 skupljena,kupljena vecina od palaka pa vam nije bio narusen demokratski princip!

Xx

18.06.2019 13:17

Vi ste izbore pokrali i papke pokupovali. Izbori ne odrazavaju volju naroda. Normalni ljudi vama glas nisu dali.

Vrnjačka banja

18.06.2019 13:26

A AFERA PAPCI I PROMJENA IZBORNE VOLJE.?????!!!!!!

Milan

20.06.2019 13:24

Prpa, prpa hahahahahaha i treba formirati vlast bez snsd, hdz, sda kao i bez trabanata snsd-a, jer svi ovi nabrojani su gubitnici to oni dobro znaju zato i jeste prpa. SDS, PDP su pobijedili uRS-- kradja.

Iskreno

20.06.2019 16:19

Nece u SNSD zavladati strah sve dok po najmanjim njihovim clanovima ne krenete klepat, jer onda ce se poceti osipati

Da sumiramo

20.06.2019 18:16

1. Ako posaljemo apelaciju za ime RS - otcjepljenje 2. Ako se digne krivicna prijava protiv Dodika - otcjepljenje 3. Ako se vlast formira bez SNSD - otcjepljenje 4. Ako se preda Map -- otcjepljenje Dosadni ste, de vise pokrenite, kako god da zavrsi sve snsd nece vise postojat nakon toga.

srb

20.06.2019 18:28

SVE LOPOV DO LOPOVA

Selma

23.06.2019 06:33

Ko gradjane sta pita..samo ih spomimjete pred izbore i pred Kamerama..a poslije nista

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.