Poziv na ostavke u VSTS-u

Trodnevno zasjedanje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH počelo je burno. Pozivalo se na ostavke, a pričalo se i o nacionalnim podjelama, te uticaju i pritisku ambasada na rad pravosuđa.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Član VSTS-a Goran Nezirović predložio je da rukovodstvo te institucije podnese ostavku, jer su odgovorni za stanje u Savjetu i za činjenicu da i međunarodna zajednica tvrdi da, zbog lošeg pravosuđa, građani napuštaju BiH.Nezirović je predložio i da, ako rukovodstvo ne želi da se povuče, svi podnesu kolektivnu ostavku, da bi sačuvali kredibilitet institucije, jer prema njegovom mišljenju, ovaj saziv nije u stanju da vrati povjerenje javnosti.Predsjednik Savjeta Milan Tegeltija za to neće ni da čuje, ali o tome nije želio da govori pred kamerama.

Potpredsjednica Ružica Jukić ne pristaje ni na kolektivnu ostavku, a jedina je imala hrabrosti da to kaže i pred kamerama.Ružica Jukić je istraživala i došla do saznanja da skoro svi, osim jednog broja članova Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, žele da unište BH pravosuđe. Ona tvrdi, a to je i napisala u nekoliko svojih saopštenja, da ambasade u, kako kaže, staklenim i gumenim sobama, saslušavaju i daju instrukcije osobama preko kojih utiču na istražne radnje i pravosudne postupke.

Pisma Ružice Jukić upućena ambasadama i članovima Predsjedništva našla su se i na službenoj veb stranici Savjeta, što je zasmetalo nekim članovima te su uputili pismo u kojem se ograđuju od njenih izjava. Neki su to protumačili i kao podjelu Savjeta na nacionalnoj osnovi.

Visoki sudski i tužilački savjet BiH raspravljao je i o pismu OEBS-a, američke Ambasade i Delegacije Evropske unije u BiH, u kojem se izražava zabrinutost zbog stanja u toj instituciji. Odlučeno je da se imenuje Komisija koja će sačiniti prijedlog teksta pisma koje će se uputiti kao odgovor tim međunarodnim institucijama.BN TV

KOMENTARI12
POŠALJITE PORUKU

Tamo neki...

19.06.2019 19:47

Ovo nije VSTV, ovo je Mapet Šou!

Kad covjek poslusa ovu Jukicku,koja ima pricu kao moja strina Mara kad bane ujutro kad nas na kafu,shvati o kakvom se savjetu radi,i koliko pameti ima tu.

Dejan

19.06.2019 21:20

Pa svi oni pričaju tako kao da ih je pogodio efekat nepoznatog porjekla, ali ajde da se objasni svijetu da oni kao takvi završe fakultete, polože ispite zahtjevne i teške. Onda ih drugi poguraju u institucije, na odgovarajuće pozicije i da odlučuju o nama. Od takvih i sličnih ne možeš doći do riječi, ne možeš. Ako to može da se desi, e pa.. Eto nam. Jbt.. Normalan svijet ismijavan i odbačen, a ovakvi i slični nemaju kraja šta god urade. Najbolje da im se pozlati.

mislim

20.06.2019 10:38

Razočarani gradjaniar

19.06.2019 20:28

Cirkus Kolorado! Ovaj narod nije daleko odmakao od plemana i inkvizicije! Bolje nismo ni zasluzili. To sto smo trazili to smo i dobili.

Ana

19.06.2019 20:32

Moralna osoba preuzima odgovornost i daje ostavku.I ovo laprdanje pred kamerom o kolegi koji je zaposlio kcerku bez konkursa,o njegovim dugovima....Kakva profesionalnost!!!!!Pocelo je.

Da li članovi vstv misle da su nezamjenjivi.?toliko boljih i dostojni Sudija ima od tegeltije i ostalih.jedino novi vstv može barem malo vratiti povjerenje gradjana. To je svima jasno .

Bl

19.06.2019 22:27

Arsa

19.06.2019 21:13

Zapad je kriv ! Dobro se zna da je BiH protektorat i da sve vitalne poluge drže stranci, takođe Visoki predstavnik ima poslednju reč. Kome odgovara da se produžuje ovakvo haotično stanje ? Garnitura na vlasti od Hr. do Sev.Mak. je ista ili gora od one devedesetih, hoće li opet biti rata, da li smo toliko glupi ?!?

Insajder

19.06.2019 21:41

Ovaj "SDS-ov" clan u VSTS-u zuba ne bijeli, samo klima glavom kako Tegi kaze. Koga su sve kadrirali u poslednjih nekoliko godina, nije ni cudo dokle su dosli.

nevjerovatno

19.06.2019 21:56

Zamislite,oni su umislili da njih po zakonu niko nemoze smjeniti,oni ako ih neko uhvati i dokumentuje u korupcije odmah ga proglase krivim,jer samo zato stoje to dokumentovao.Izgleda njih samo desavanje naroda njih moze smeniti.gos. mektic je u pravu.

Skeptik

19.06.2019 22:01

Ostavke! Ostavke! Ostavke! Ostavke!

Banjalucanin

19.06.2019 22:19

Zasto se pod hitno neispita gospodja clan VSTS a koja je danas javno priprijetila nemoj da ja pocnem pricati Peric ce biti mala maca sta to gospodja ima reci.

Njega

20.06.2019 11:02

bi trebalo potkovati ali bas onako kako se potkiva.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.