Formula za sreću

Ako želimo da budemo srećni, a prirodno je da želimo, potrebno je da primenimo formulu koja glasi "5-3-1". Abrakadabra i ulovili smo sreću - uverava nas psiholog Šilag Mirgejn sa Univerziteta u Viskonsinu.

  • Magazin
  • Zdravlje


5 minuta za meditaciju

Neophodno je da svakodnevno odvojimo pet minuta za meditaciju, jer nam je najvažnije da stavimo fokus na disanje i tako "oporavimo" mozak od uobičajenog stresa. Značajno je i da meditiramo više puta dnevno, pa ćemo se posle mesec dana osećati opuštenije i poletnije. Siva materija u prefrontalnom korteksu, delu mozga povezanom sa pažnjom, upravljanjem emocijama i odlučivanjem tako će postati masivnija.

3 pozitivne stvari

Svakog dana razmislite i izdvojte na papir tri pozitivne stvari koje ste uradili. Već posle nedelju dana bićete dva odsto srećniji, posle mesec-pet, a nakon godine devet procenata. Važno je da treniramo mozak da obraća pažnju na pozitivne umesto da se fokusira na negativne stvari, što on inače lakše radi po prirodi stvari.

1 dobro delo

Svakog dana učinite po jedno dobro delo, jer kada se to desi, čovek se uvek bolje oseća, drugima je draži i simpatičniji, a to onda ima dodatni pozitivan efekat na celokupno stanje organizma i osećaj sreće.

Novosti
foto:internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.