Vučić najavljuje kontramjere

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd razmatra uvođenje kontramjera Prištini zbog otežanog snabdijevanja Srba životnim namirnicama na Kosovu i Metohiji.  

  • Vijesti
  • Srbija


Vučić je naveo da će kontramjere biti objavljene nakon razgovora sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

On je rekao da je za Beograd, umjesto kontramjera, bilo preče obezbijediti robu za Srbe, te najavio da će Srbija u narednih dan ili dva uspjeti da dodatno snabdije robom široke potrošnje prodavnice na Kosovu i Metohiji.

Vučić je istakao i da su pitanja koja je postavio prije nekoliko dana u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića izazvala histeričnu i nervoznu reakciju političkih predstavnika u Prištini i nekih u Beogradu, ali da nije dobio nijedan odgovor.

– Izgleda da je to bilo mnogo teško pitanje, jer neki ljudi nisu smeli da budu tamo. Još nisam dobio odgovor šta su neki u Tirani radili i neki u Kosovskoj Mitrovici. Tu odgovor nećete da dobijete – rekao je Vučić novinarima u Predsjedništvu Srbije.

On je najavio da će srpski nadležni organi nastaviti istragu, te izrazio uvjerenje da će ona dati rezultat u narednom periodu. 

Vučić je napomenuo da su gotovo istog dana “krenule” najžešće optužbe na račun njega i njegove porodice, na koje nije odgovarao, već je poručio da će se boriti za istinu i pravdu.

On je rekao da u septembru ili oktobru namjerava da posjeti Kosovo i Metohiju, odnosno kada Beograd bude mogao da pokaže šta je uradio iz investicionog programa.

Vučić je izrazio uvjerenje da će se Srbija i Bugarska, nakon varnica poslije izjave bugarskog premijera Bojka Borisova o Kosmetu, koje smatra malim prolaznim nesporazumom, ubrzo vratiti na staze odličnih odnosa.

On je podsjetio da je Bugarska priznala samoproglašeno Kosovo i da su tu razlike između dvije države, a da u svemu ostalom postoje dobri odnosi, koji će se i dalje graditi.

– Lično ću se postarati da u što skorije vreme, ako to prihvate bugarski predsjednik i premijer, vratimo odnose na staze odličnih veza – rekao je Vučić.

(Srna)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Tz

07.07.2019 16:26

Sto se toliko dugo ceka. Trebalo je davno udariti kontru.

Mlađan

07.07.2019 17:06

Hoće li ikada doći dan kada će Vučić, po pitanju KiM, povući stvarno neki konkretan potez, ili će kao godinama do sada samo najavljivati mjere, kontramjere, platforme itd.Pa, čovječe, pokreni se.

Kako da se pokrene?Sta sleduje Srbe južno od Ibra od komšija u tom slučaju. Ja njemu (Vučicu) nebi bio u koži , jer Amerika gura svoje i daje Šiptarima podršku. Njemacka gura svoju davnasnju želju osvete Srbima za 2 SR.Srbiji se otima teritorija i to se prikazuje kao normalno. ali se zaboravlja da je ta Srbija u dva rata izlazila kao pobednik i da će i treći dočekati spremna i izaći kao pobednik. A onda će neko zazaliti za zlocine.

Re:

07.07.2019 18:07

А наша пријатељица Меркел.

Ре Ре

07.07.2019 19:17

Vuper

07.07.2019 17:41

Ljajić će to rešiti i Đurić

Рашо

07.07.2019 20:42

Касно Вучић на Косово стиже.

Vladi hr

07.07.2019 21:12

Zivio nam Aca

Istina

07.07.2019 21:28

Trebalo je to ....Siptari nama danas mjere...mi sutra njima kontra mjere.....Sa njima nema ni pregovora ni dogovora.......ima.....ali po njihovom...Nema čvrstog stava ni čvrste ruke ni riječi Srpskih političara...

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.