Problemi: Šefovi čiste toalete

Zbog štrajka čistačica na aerodromu u Splitu koji traje već pet dana, šefovi aerodromskih službi morali su da čiste terminale i toalete u toj vazdušnoj luci.

  • Vijesti
  • Region


Skoro 80 odsto čistačica štrajkuje od prošlog utorka, tražeći plate veće od 3.000 kuna (oko 800 maraka) zbog čega su ulazi na terminale, parking i toaleti u strašno lošem stanju, piše "Slobodna Dalmacija".

"Situacija je strašna. Zaudara u zgradi, a toaleti su u groznom stanju. Nije bilo druge nego da osoblje počisti barem dio smeća u putničkoj zgradi", rekla je jedna od zaposlenih.

Kroz aerodrom u Splitu u subotu je prošlo rekordnih 29.000 putnika, dok se danas očekuje promet od oko 24.000.

U splitskom aerodromu potvrdili su da je štrajk gotovo većine čistačica, očekivano uzrokovao problem nečistoće u putničkom terminalu i površinama koje su u sklopu aerodroma, tako da su zaposleni, uz svoj posao, morali da se organizuju između sebe kako bi počistiti za hiljadama putnika.

"Čistimo koliko možemo i održavamo red", rekao je Mate Melvan, vođa Službe prihvata i otpreme na splitskom aerodromu i dodao da Uprava već duže vrijeme pregovara sa kompanijom koja je ugovorni pružatelj usluga čišćenja i traže rješenja za ovaj problem. 
 
(Tanjug)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Sto vise znate vise vrijedite

07.07.2019 19:27

Podrska cistacicama . Nek i sefovi znaju taj posao

Podrška nego šta! Zaslužuju žene mnogo veću platu svoju, a ne mogu normalno da žive od onog što dobiju.

E..

07.07.2019 20:16

brecalo

08.07.2019 14:45

Podrska cistacicama

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.