Srbija uvažava rad Trifunovića

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević razgovarao je danas sa profesorom Fakulteta za bezbednost u Beogradu Darkom Trifunovićem koga je prestižni kineski Univerzitet FUDAN imenovao u naučno zvanje u rangu vanrednog profesora.

  • Vijesti
  • Srbija


Među navedenim razlozima za imenovanje prof. dr Darka Trifunovića za višeg naučnog saradnika Univerziteta FUDAN su predavanja, radovi, ali i nekoliko registrovanih patenata iz polja bezbednosti. Pre Trifunovića niko od profesora i naučnika sa prostora jugoistoka Evrope nije prijavio inovacije, odnosno patenate iz polja nauka bezbednosti.

Ministar Šarčević ocenio je da naučnici iz Srbije i profesori imaju značajne rezultate širom sveta, ali da je potrebno dodatno podstaći naučnike iz oblasti društveno humanističkih nauka.

Osim toga, Trifunović je i na Šangajskoj akademiji društvenih nauka izabran za koordinatora za jugoistok Evrope za Inicijativu Кina + 17.

Ovo ne posmatram samo kao moj uspeh…Želim da podstaknem i druge kolege sa društveno humanističkih nauka, posebno mlađe da pišu radove u časopisima SCI (SCI) i SSCI (SSCI) liste, ostvaruju međunarodnu saradnju i rade na multidisciplinarnosti, kazao je Trifunović.

(BN)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Pepermint

11.07.2019 13:06

Je li ovaj Trifunovic stvarno profesor ili nije? Nedavno su ga prozivali za lazno predstavljanje.

Nek pokaze javno diplomu

007

11.07.2019 17:34

Ratko

11.07.2019 13:19

'OVAJ'Gospodin Trifunovic je itekakav Profesor,a prije svega Veliki Patriota i dobar covjek.Sve cestitke za uspijeh u radu i promociju srpskog imena u svijetu Profesore.Imao sam cast upoznati tog harizmaticnog covjeka.Velicina znanja i ujedno jednostavnost koju kao covjek posjeduje cine ga posebnim.

Zamislite,Dodik mesar,a ovaj covjek od Svijeta priznat,kao prof, fakulteta,Dodik na crnoj listi,za koga glupi glasaju,za pivo, toliko i vrijede

Austrija

11.07.2019 14:34

sesto culo

11.07.2019 15:21

Pratim ga nadajuci se da je drugacuji..estrada ipak..

Toma

14.07.2019 09:53

Tvrdim da apsolutno necemo nista izgubiti ako ovaj Trifunovic trajno ode u Kinu.Kajav on.Nije ovim dobio kod mene ni najmanji moguci poen.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.