Banjaluka: Nikad više kandidata

Najave kandidatura za gradonačelnika Banjaluke i godinu dana prije zvanične kampanje potvrđuju da se situacija na političkoj sceni prilično „otela kontroli“, pa ove izbore rasparčane dočekuju i vlast i opozicija, smatraju analitičari.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Najranije do sada, već su dva imena ozvaničena u trci za lokalne izbore: prvi je karte otvorio Draško Stanivuković ispred PDP, a sada se priključio i Igor Radojičić kao kandidat vladajućeg SNSD.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da će aktuelni gradonačelnik biti kandidat te partije za istu funkciju i na izborima 2020. godine.

S obzirom na frakcije u toj stranci i kuloarske priče kako „Radojičić radi na svoju ruku“ zbog čega će navodno biti zamijenjen Vladom Đajićem, direktorom Univerzitetsko – kliničkog centra RS, Dodikova objava je mnoge iznenadila.

Pojedini analitičari smatraju ipak i da je neplanski izrečena, i to u žaru rasprave i ličnih obračuna na sednici Narodne skupštine RS, kao i da je ne trebamo uzimati zdravo za gotovo.

– To je jedna od ubjedljivijih i prvih javnih izjava, ali ne mora apsolutno ništa značiti jer smo i ranije imali izjave koje su se ticale kandidatura za određene osobe koje bi trebalo da budu premijeri, pa se ništa od toga nije desilo od toga. Jeste jedna vrsta iskoraka u javnom prostoru, ali čini mi se da je još rano i da ne treba uzeti tu izjavu kao konačnu objavu kanidature – vjeruje analitičarka Tanja Topić.

Izvjesno je, dodaje ona i da će biti više kandidata nego ranijih godina.

– Imali smo prije kandidature blokova ili više političkih partija, što onih koje su zajedno participirale u vlasti, što političkih opcija koje su predstavljale opozicioni blok. Mislim da će stranke iz Saveza za promjene odnosno pobedu, koje su ranije imale zajedničkog kanidata, sada ići sa svojim imenima, pa neće biti te razdvojenosti na blokove vlasti i opozicije – vjeruje Topićeva, koja očekuje i da će DNS ponuditi svog kanidata za Banjaluku.

Za razliku od ranijih godina, kada je bilo uobičajeno da pozicija ima jednog kandidata za načelnika ili gradonačelnika, stvari sada nisu baš toliko jasne, saglasan je i analitičar Nebojša Tojagić.

– Ove godine SNSD je najavio da će u svim opštinama ići sa svojim kandidatima, što znači da će dosadašnji koalicioni partneri DNS i SP imati mogućnost da biraju samostalno kome će dati podršku ili će objaviti svoje kandidate. Glavni odbor SP donio je odluku da svaki gradski odbor ima autnomiju u izboru čovjeka kome će pružiti podršku, a isto tako već je evidentno da će Milan Radović (DNS) biti treći kandidat za gradonačelnika – poručuje Tojagić. 

Tojagića smo pitali i koliko je realno očekivati da se u izbornu trku uključi nova partija, koju je svojevremeno najavljivao da će osnovati Davor Dragičević, otac mladića Davida, zbog čije nerazjašnjenje smrti građani i danas protestuju.

– Uobičajeno je da sve stranke koje nastaju iz pokreta, u jeku snage tog pokreta mogu pod tom socijalnom energijom napraviti određeni rezultat kao što je to slučaj sa „Dosta je bilo“ u Srbiji, pa čak i „Živim zidom“ u Hrvatskoj. Činjenica je da je „Pravda za Davida“ prije godinu dana imali veliku podršku građana u Banjaluci, sada mislim da više nije takav slučaj. Jedno je boriti se za istinu o sinu, a drugo ući u politiku, to daleko nadmašuje priču od koje su zaopravo krenuli – zaključuje on.

 I dok se izborna priča ozbiljno zahuktala, pojedine partije još ne znaju šta im je činiti za narednu 2020. godinu i i dalje istrajavaju na porukama da je prerano govoriti o tome.

U SDS su se do sada prvenstveno bavili unutarstranačkim izborima, pa će se u ovoj partiji, tek u narednom periodu ozbiljnije posvetiti svojim nastupom i kandidatima na lokalnim izborima iduće godine.

– Ima još godinu dana, nije još bilo priče ni o našim kandidatima, niti o podršci drugima, jer je neizvesno još i šta će se dešavati u PDP nakon poslednjih turbulencija – kaže naš sagovornik iz SDS.

Srećni ako pređu cenzus

Gdje su u cijeloj priči novosnovane stranke DEMOS i Poligraf?

– Sve te stranke, baš zbog gustog izbornog rezultata za gradonačelnika, će biti svakom dobro došle kao koalicioni partner, ali realno, sve ove partije, ako pređu cenzus, mogu biti srećne sa jednim odbornikom u Skupštini grada – prognozira Tojagić.

 (Srpskainfo)

KOMENTARI95
POŠALJITE PORUKU

MGRAD

20.07.2019 18:17

Mislim da trenutno Radojcicu nema ko da parira, jer ruku ne srce pravi sjajne rezultate u BL i to narod prepoznaje, narod ne voli praznu pricu i svi mi hocemo rezultate a bogami ima ih svuda oko nas.

Šta ti znaš o BL? Drži se Mrkonjića.

Re

20.07.2019 19:21

Mislim da trenutno Radojcicu svako može da parira, jer ruku ne srce pravi katastrofalne rezultate u BL i to narod prepoznaje, narod ne voli praznu pricu i svi mi hocemo rezultate a bogami ima ih svuda oko nas.

BANJA LUKA

20.07.2019 19:22

Ma salim se, Radojcic je izjapio kao lanjski snijeg. Nema on nikakve sanse da nesto ostvari na izborima.

MGRAD

20.07.2019 20:08

Vodi ga sebi u Mrkonjic ako ti je toliko dobar i molim te ne vracaj ga nikad vise u BL. Nakon Mrkonjica nek ide na primjer u Cekrcice mozda i tamo bude dobar samo ne u BL. Nadam se da si shvatiti.

Odgovor ovome iz Mrkonjica

20.07.2019 20:13

Radijicic je napravio katastrofslne rezultate, Eko toplane promasen projekat, pricali da ce prifit biti 7 miliona, sada u izvjestaju oto poslovanju za javnost milion friziran. Nista ne ulazu, para nema, sl. Sezona grijanja katastrofa I sami ce oni pasti. STANIVUKOVIC dobija izbore. Samo narod mora osjetiti muku, jer nas narod samo tako se budi. Sl zima katastrofa

Radnik

20.07.2019 20:34

Re, m.grad. Ako ga vi iz Mrkonjića hvalite znam da je korumpiran kao i vaš Tegeltija. Mrkonjićki klan uz podršku Špirića i realizatora Kaje je veliko zlo...

Laki

20.07.2019 20:38

Re RE. SVAKA ti je ka Njegoševa! Seljo iz Mrkenjića priča o stanju u Banjaluci?!?!?!

Mrkenjić

20.07.2019 21:36

A zaboravljate onaj suštinski dio izjave Miloradove,za govornicom..JOŠ KAD SE JA UMIJEŠAM (mislim na uticaj na Igorovu pobjedu)..I vidi sad budala..svi ćute i opozicija ga neće da uzme za ovu izjavu i da se na vrijeme stvar siječe u korijenu..ovako svi su prećutno čuli prijetnju ovog vola i biće kao i lani u kampanji-prjetnja i na kraju pojo vuk magare

kuku nama sa nama

20.07.2019 23:28

Znam ja!!!Nikad BL ljepsa nije bila. Nikad.

Re re

20.07.2019 23:43

Hahaha. Ovi botovi su smjesni. Pobjedice Drasko Stanivukovic. Koji rezultati! Smijurija

Za MGRAD

21.07.2019 00:37

Guglajte ovo -> Gradjevinska mafija u Banjaluci otela imovinu Ruzici Sokic

twjkh

21.07.2019 01:15

Jos samo kad bi znali koji su to sjajni rezultati koje Igor Radojicic ima iza sebe, osim kruznih tokova. :)))

Direkt

22.07.2019 00:46

Dobro jutro Mrkoljiću, kako ste vi preuzeli B. luku svi je zaobilaze u sirokom luku....

DRAGAN MODRICA

22.07.2019 18:10

Prvo, Igor pobjedjuje bez dileme. Drugo, ove pausalne izjave tzv. politickih analiticara o tijesnom rezultatu su smijesne. Svi to znaju i svi sve znaju.

Banjalucanin

23.07.2019 11:16

er. Banjaluka cezne za slobodom. Treba se boriti protiv mafije a ne podrzavati je.

Igorped

23.07.2019 15:47

Znači tri slična kandidata ili sve tri tajkunska. Glasaj narode!

Pa pak komentar

23.07.2019 16:58

Jeb.ce ga ovi kruzni tokovi ,nikako da izadje iz njih....

Circle

23.07.2019 17:33

BL

20.07.2019 18:21

TI SI NASA NADA MILANEEEEE!

Stanovnici novog Borika BL ne smiju izaći na balkon sa djecom od komaraca, a vi lopovi samo se borite kako da kupite i slijedeće izbore od narodnog kreditnog budžeta, jer nikada više normalnim putem i ne možete dobiti izbore i vlast u RS.

BL

22.07.2019 15:35

Tako je drug sa Milanom Radovićem konačno u napredak!!

Darko

22.07.2019 20:20

Znate li vi koji ste doselili u Banja luku, da je u Boriku nekad bila bara tj mocvara, da se Cesma slucajno nezove Pipa, verovatno presujuju izvori, normalno da tamo ima komaraca

Za Banjaluku

22.07.2019 22:27

Uvijek tražite face koje nisu rodom iz BLuke.Ovaj crnogorac a Milan istočnjak.

Re

23.07.2019 16:36

Skeptik

20.07.2019 18:28

Na izborima 2004. godine kandidat opozicije je bio Buco Kragulj koji je bio favorit u odnosu na Dragoljuba Davidovića iz SNSDa. Na dan izbora, ujutru oko 9h, CIK (stranci) su se umešali u izbore i sa liste su javno suspendovali Kragulja, navodno zbog kršenja predizborne tišine ili nečega sličnog što je unijelo totalnu konfuziju među birače. Kada je opasnost prošla oko 18h, CIK (stranci) su vratili Kragulja na listu ali to opoziciji ništa nije značilo, glasači su cijeli dan mislili da je Kragulj izbrisan sa liste i svoje glasove su davali drugim kandidatima. Zašto ovo pišem? Znači, džaba jak kandidat opozicije kada stranci odlučuju o svemu.

Na žalost kod kandidata i u našoj politici se ne gledaju sposobnosti istih nego se ide po prijateljskoj, ili stranačkoj liniji, odnosno ja tebi, a i ti meni, što će reći obostrano korisnoj

Re

20.07.2019 19:23

A što se ti nabuba gluposti, braco slatki.... Kakav Buco Kragulj, kakve gluposti. Davidović tada dobio preko 60% glasova. Buce nije bilo ni u ljeljama, a pored toga je bilo još more kandidata tada. Ne lupaj, života ti...

Re

20.07.2019 19:26

Znači ipak do naroda je, zasto davati glas drugom kandidatu ako imaš svog, moj glas nikada nije bio na prodaju i neće biti, sa ovim komentarom sve si rekao ali o narodu

Mia re skeptik

20.07.2019 20:17

Re, nemaš pojma ili se praviš da nemaš. Visoki predstavnik je tad bio Pedi Ešdaun koji je tad sankcijama rasturao SDS. Evo malo detaljnije oko te farse: http://www.ndnv.org/2004/09/14/kandidat-poziva-na-linc-novinara/

Skeptik

20.07.2019 20:58

Buco Kragulj???! Pa tad ga je zajebo Cavic i SDS. Nije imao nikako sanse bez obzira.

Ha ha

20.07.2019 23:45

Haha Buco krojač mislio tek tako to ide

Micko

21.07.2019 16:26

Banjaluka

20.07.2019 18:45

Nazalost opozicija nema dobrog kandidata i opet ce pobjediti svako koga Dodik kandiduje- Vlado, Igor, Pera, Mika ili Zika.

Draško će potući Zligora

Milica

20.07.2019 23:58

BANJA LUKA VOLI DRAŠKA! `ALOOOOOOOOOOOOOOOOO

re

21.07.2019 19:31

Ne bude li velike mućke, Draško će sigurno pobjediti.

BL

22.07.2019 20:24

Draško može na Petrićevcu pobjediti.

Banjaluka rs

23.07.2019 09:26

Opozicija ima najjaceg kandidata, buduceg gradonacelnika - Draska Stanivukovica ;)

BL-Tor

23.07.2019 10:20

Citam ove komentare, kladim se da ima 10 dokonih ljudi koji imaju po 10 razlicitih nickova, ostavljaju komentare i kad citaju sttvarno se utripuju da je to 100 ljudi istog misljenja.. Ako nepises drugacije misljenje, odmah si bot. OK, a sta ste vi? Mozda vas ima dosta, ali ljudi koji drugacije misle nece da komentarisu jer se natovari tih 10x10 komentatora sa napadima. Ajte iskulirajte vise, kakav Drasko kakva pobjeda. Igor ce ga oduvati, pa ce biti da su izbori pokradeni.

posmatrac

23.07.2019 12:47

trn

20.07.2019 19:03

mene bi bilo stid biti gradonacelnik u gradu gdje ljudi ne smiju setati trgom

Normalni ljudi mogu uviek setati trgom.

Ceca

20.07.2019 19:40

A ko si ti crvena ceco da određuješ ko je normalan a ko nije. Ako je tako kao što kažeš onda Baja ne može šetati trgom pošto ima papirjavno objavljen, da ima psihičkih problema

kiza

20.07.2019 20:20

Smijem i to tamo amo, amo tamo. Do beskonacnosti!!!

Ja

20.07.2019 23:46

Svako je normalan, dok ne talasa. :)))

Direkt

22.07.2019 00:50

Baltazar

Re Ja

23.07.2019 01:29

SNSD

20.07.2019 19:08

Radojicic je na primjeru imenovanja direktora Doma zdravlja BL dokazao da se Dodik u Banja Luci nista ne pita. Mile moze u selu Laktasima raditi sta hoce, ali u Banja Luci bez Igorovog dopustenja ne moze ni kafu popiti.

To da smjenjuje dobre i stare clanove SNSD kao u Domu zdravlja BL Radojčiću ne sluzi na čast. Sada je u toku osveta i pogrom članova SNSD pod upravom nove vd direktorice Nevene ciji je brat SDS žestoki

SNSD

20.07.2019 19:39

Re Ceca. Kad se opismeniš, javi se!

Vera

20.07.2019 21:46

Pera

20.07.2019 19:11

Za preletače ne treba glaasati, one što je snsd kupovao, nazvao ih Željka papcima, ponizila i oni ćute samo zbog ličnog interesa. Papci, dobro ih je Željka nazvala, to je najbolje što je Željka uradila u politici. Ona frflja bez veze ali jedino dobro što je uradila je to što je kumovala papcima, Željka kuma papanska

I corava koka ponekad zrno pogodi, kao i nasa Zeljkica.

Ponekad

23.07.2019 01:32

Manjaca

20.07.2019 19:36

Vazno je snsd kandidata nadglasati i izgurati iz trke. Ko god drugi dobro je. Ovo poligraf, ujedinjena srpska, pdp , dns..to sve prevara.

A sto ti je plan, svaka ti cast. Znaci, izbaciti iz trke kandidata SNSD-a pa onda ko god dođe za gradonačelnika, nema veze. Jel' ti tako razmišljaš i gazduješ i u svojoj kući, bez ikakvog plana i logike?

Re Manjaca

22.07.2019 15:17

Hahahah

20.07.2019 19:38

Radojcic ako ima malo morala I etike, a pokazalo we dda nema, trebao bi da se povuce kao posten covjek. On je gradonacelnik BL u kojoj ljudi ne smiju stajati na trgu i traziti istinu, BL u kojoj policija bije gradjane. E moj narode ludi, tek cete vidjeti rezultate Dodikove politike, sve je prodao I nas je prodao.

Igora ce gurati iako mozda bude rezultat bara bara, zbog toa sto ga Zeljka nemoze vidjeti ocima.To bi bio Igorov kraj sa SNSD om.

Banjaluka

20.07.2019 20:49

Ratko

20.07.2019 19:38

Podcjenjujete Demos,mislim da Dns nece preci cenzus.

Nije lepo da se tako predstavljas, botu jedan. Ako vec hoces uzmi npr. Ratko g. Ja se vec duze vreme javljam na ovom portalu i zelim iskazati svoje misljenje, za nekoga mozda pogresno, postujem, ali predstavljati se kao "ja", je vrhunac licemerstva. Sve komentare koje sam pisao bili su pisani ekavicom, eto dokaza da botovi kradu identitet kao i glasove. Pozdrav "posteni "imenjace", ali ja ipak mislim i navijam za to da ce pobediti Drasko.

Ratko

20.07.2019 21:38

Ratko pod komentarom... Stvarno si čudak, mogu ljudi upisati ime koje god hoće, kakve to ima veze s tobom?!

znaj

20.07.2019 23:09

Ratko, Ratko, dudlaj slatko...

Ratko opet

20.07.2019 23:42

najbolji kandidat

20.07.2019 20:01

DRAŠKO budući gradonačelnik BANJA LUKE! treba samo sprečiti eventualnu krađu glasova, jer ovaj ljigo sa lijeve strane dijagnostičara, pokazao je Banja Luci prošle godine KO JE I ŠTA JE!

Iskreno se nadam,Draško to zaslužuje

Milica

21.07.2019 00:00

Drasko uz tebe smo,ne daj bagri da dise.

Nego sta

22.07.2019 03:14

Ljudi, smiješni ste. Volim i ja Draška, ali Dodik ga može pojesti za doručak u svakom trenutku. Na žalost, to je realnost. Dajte nekog ozbiljnijeg kandidata zaboga, inače opet izgubismo B.Luku i naredne 4 godine.

Re

22.07.2019 15:19

Drasko ce ih pregaziti :-)

BL-Tor

23.07.2019 10:22

Marko

20.07.2019 20:13

Demosu sadašnjih šest odbornika ako budu na listi obezbeđuju prolaz i cenzus za dva sigurna odbornika.

DEMOS će imati pet odbornika

Aćić Marko

22.07.2019 14:38

Milan

20.07.2019 20:16

Moze biti kandidata koliko god hoce, ali opet SNSD i Igor Radojcic pobjedjuju. Lijep pozdrav

AHHH, jel to znači da je opet na pomolu neka krađa glasova???

re

21.07.2019 10:08

Argument i po. Nema dalje. :)))

Direkt

22.07.2019 00:55

Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Re re

23.07.2019 10:46

A

21.07.2019 10:48

Stanivuković do pobjede!

A cvijece

21.07.2019 12:18

ljuljaske, kruzni tokovi, engleska trava, aforizmi sa pogledom u nebo- nemojte ljudi, covjek se bas lijepo zaigrao...

Banjalucanin

21.07.2019 21:25

Ocekujem pobjedu,morala,buducnosti,mladosti,nade..ocekujem veliku koaliciju opozicije,nadam se padu SNSDa i njegovih malih pipaka Demosa,Ujedinjene,NDPa.....nadam se boljem sutra.....Zivio narod,dole Mile

DNS BANJA LUKA

21.07.2019 22:31

NAMA TREBA OSVJEZENJE NA POLITICKOJ SCENI, A TO JE MILAN RADOVIC. Mislim da ima velike šanse da pobjedi, jer politika koju vode i .išto mislle svojom glavom i vode politiku boljitka za srpski narod . Ovi POKRADOSE SVE, mafija Dodikova

Tako je ,Dole crveni

Grujić Novo

22.07.2019 14:39

Samo jako Milane.Konačno da i ja budem načelnik.Dole Dodik,Željka i ostali

Ostoja Barašin

22.07.2019 14:40

Nemas ti pojma ko je Milan Radović. Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.

Re

22.07.2019 15:20

Idemo Milane dole Snsd Demos i Marko Pavic. JA i DALIBORKA smo ti izborni stab i Boba. Al Boba vec suruje s DEMOS

Maja Carobnica

22.07.2019 16:42

SVJEŽI DASAK NA BALKANU!

OPET NEKI NOVI

23.07.2019 17:41

Bl

22.07.2019 10:38

Drasko je trenutno najomiljeniji politicat na sceni direktno bez oraha u djepu govori a narod to voli on je snarodom od pocetka rjesava i bori se za njih siguran pobjednik uz to Banjalucanin mi znamo ovaj put da je on nas kandidat svaka mu cast skupa sa omladinom PDP AL BORENOVIC I BUNDALO NEMAJU NAS GLAS POKAZALI SU SVOJE PRAVO LICE

Banjalučanin

22.07.2019 14:46

Ma, nema veze ko će biti kandidat. Izbore dobiva onaj ko ukrade papir za štampanje glasačkih listića iz podruma CIK-a, svi ostali nemaju šanse. A ko je najbolji kradljivac na Balkanu? Treba li ga imenovati, ili ćemo ga samo značajno pogledati?

KAKO DA NEĆE

22.07.2019 14:56

MALO SUTRA 2020 ŠTO STE BILI BILI STE ŽIVI BILI PA VIDJELI, A I PREVRŠILI STE SVAKU MJERU SVEGA ŠTO JE NAJGORE I PREMA TOME OTKUD VAM TOLIKO SAMOPOUZDANJE U VAS. 2020. BIĆE SAMO NEKO DRUGI KAKAV IGOR OD TOGA NEMA NIŠTA. STANIVUKOVIĆ 113 %.

Брод

22.07.2019 22:00

Кандидат СдС-а Стевндић ?

TAJ PREVRTLJIVKO NIJE NI ZAŠTA, OD NJEGA SE NE MOŽE NIŠTA OČEKIVATI. ČOVJEK PRELIVODA , ČOVJEK BEZ SVOJE JA, MA DA NE NABRAJAM VIŠE. JEDNOSTAVNO TO JE ČOVJEK OD KOGA NE MOŽEŠ OČEKIVATI NIŠTA DRUGO NEGO DA BRZINOM MUNJE PRELETI UZ ONOG KO POBIJEDI.

ZA BROD

23.07.2019 07:46

Za Banjaluku

22.07.2019 22:24

Radojicic, Radovic ako parama kupi glasove, sa 5 miliona ce uspjet, Stanivukovic jedino ako mrtvi glasaju...

Stanivukovic ce pregaziti politicku mafiju :)

BL-Tor

23.07.2019 10:24

Banjaluka mejdan

23.07.2019 09:24

Zoka Talić je nabolji za BL, sada se pokazuje da je sve bio u pravu kada je PDP u pitanju.

Zoka Talić papak na kvadrat.Ne piši gluposti.

Re

23.07.2019 11:13

Covjek je prelivoda. Samo vlastiti interes. A i nesposoban, bezlican, bez ikakvih rezultata.

Re

23.07.2019 13:12

gradsko_dijete

23.07.2019 10:19

Vidim da su se botovi crvene bande aktivirali, to je dobro, cim ih vidim, znam da je panika... ovaj put od Draska, ako politicka mafija ne pokrade glasove, Drasko ce ih pregaziti, samo nek se cuva, vidjeli smo primjer Vukelica i Dragicevica kako prolaze ljudi koji stanu politickoj mafiji na put.

No1

23.07.2019 11:29

Pobijedićete, kao i do sada.

Steva

23.07.2019 13:55

Eko Toplana ce Radojicica kostati dosta glasova..polazim od sebe npr..isto razmislja i 80% stanara moje zgrade koji su nezadovoljni grijanjem i ucjenama i prijetnjama Eko Toplane uz blagoslov Radojicica..samo zbog toga nece glasati za njega..ne dozvoljavaju ljudima u 21. Vijeku da biraju da li ce se grijati i na sta ce se grijati..pa to nema ni u Tunguziji.. tu vidi korumpiranost na djelu..volio bi da nije tako ali se bojim da jeste..kruzni tokovi su ok ali od toga se ne zivi. Narod prevaren..grijanje skuplje..samo neka se sjeti sta je pricao kako ce pojeftiniti..i na to sve grad postao divlji zapad..

U BL, koliko znam, ima oko 22.000 domaćinstava na gradskom grijanju. Od toga nekih 20 odsto ima ugrađene kalorimetre. Poslije gradnje nove toplane, nije došlo ni do kakvog poskupljenja za korisnike bez kalorimetra, što je, dakle, 80 odsto domaćinstava. Korisnici sa kalorimetrom plaćanju mjesečni, fiksni dio (u prosjeku oko 20-tak KM), kao i u SVE I JEDNOM GRADU U OKRUŽENJU. Drugo, ako si čitao, a sto puta je rečeno, grad je svake godine za mazut staroj toplani davao 10 miliona KM godišnje. sada daje O KM. Nova toplana je godinu završila u plusu od milion KM. I eto ti odgovara na pitanje odakle Radojičiću pare za brojne infastrukturne projekte koje je pokrenuo u zadnje dvije godine. Jbt, čovječe, gradi se na sve strane, i to zahvaljući parama koje su do sada išle u vjetar. I opet ne valja Radojičić? Čovjek je pametan, ima viziju i strategiju. Deblokirao je gradnju Istočnog tranzita, napravio novi most, gradi novi u Šeheru, a iduće godinu i u Docu, gradi nove put prema Motikama i Šargovcu, vodovod za Manjaču, obnovio Banski dvor, "Parkić"... Je li malo za dvije i po godine? Budi objektivan i nađi sličan primjer u BiH.

Brko

23.07.2019 15:08

Niko nije rekao da se ne gradi..rekao sam da je to ok..i treba..svaka cast..moje pravo je da mi se ne svidja sto mi neko prijeti Sudom i izvrsenjem nad mojom imovinom jer necu da se grijem na gradsku toplanu..necu da se grijem jer mi je grijanje na struju jeftinije i meni je toplije..izmisljate da se ugrozava energetska efikasnost..kod mene u stanu 25C, kod komsije koga grije toplana jedva 19C..pa oni koji se griju na Eko Toplanu ugrozavaju nas koji se grijemo na struju..meni to sve pobrojano smeta i to je razlog zasto necu glasati za Radojicica..a njega sam zaokruzivao svaki put kad je bio na nekoj listi..nista drugo..da li covjek ima pravo da se osjeca prevarenim..e tako se osjecam ja i 80% stanara moje zgrade..sta briga moju komsinicu penzionerku za fontanom ispred Delte..nju boli tih 20KM sto iznosi 240KM na godisnjem nivou..penzija joj 480KM..oni koji naruce flasu vina koja toliko kosta ne mogu da razumiju da neko nema i da ga to boli..

Steva

23.07.2019 15:49

I nije ON napravio most i tranzit i obnovio Banski dvor..to sam uradio JA i ostali gradjani koji izdvajaju sredstva kroz poreze i takse..njemu je to posao da radi za sta prima i platu koju mu opet dajem JA i ostali gradjani..a vjerovatno i tebi dajem platu da pises to sto pises..jer si sigurno neki uhljeb u Opstini ili nekoj Agenciji..

Steva

23.07.2019 15:54

Dakle,ako vidim ono što mi je pred očima,onda sam ubljeb.Ok,svako ima pravo na mišljenje. Ostaje činjenica da je ovaj čovjek za dvije i po godinu napravio ono što mnogi prije njega nisu.Meni dovoljno. A,naravno da je napravio gradskim parama,čijim će drugim.I,da,kako to prije njega nije urađeno? Pa zato što su turali glavu u pijesak,misleci da je najbolje da ne talasaju. Hocu da kažem,sa nekoliko pametnih poteza, Radojičić je u protekle dvije po godine napravio velike stvari za ovaj grad. Ljudi se cijene po onom što ostave izs sebe, a ne po priči. Ali,ok,glasaj kako hoćeš.Ja znam za koga ću,a i znam zašto ću.

BRko

23.07.2019 18:07

Pa to i govorim..ti vidis fontanu ispred Delte..a ja vidim moju komsinicu kojoj je neko uzeo 250KM iz novcanika i dao nekom novopecenom tajkunu..a mislim da cemo se obojica sloziti ko je i sta je bitnije u ovoj prici..svako dobro

Steva

23.07.2019 19:02

Martin

23.07.2019 19:32

Citam sta govore politicki analiticari da niko iz Pravde za Davida ne moze biti gradonacelnik .Zasto ne moze ako se pokret javi kao politicki segment ima nas pametnih i obrazovanih sa pravim diplomama koliko hoces.Uostalom i ovi danas imaju more savjetnika.Ako gradonacelnik stoji u sluzbi gradjana i stiti slobodu govora,kretanja nije uopste tesko biti gradonacelnik.Ali ako si lopov ?

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.