Rusi demantuju navode Rumunije

Ruska vojna oprema isporučena je Srbiji kao što je predviđeno ugovorom i po planu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

  • Vijesti
  • Srbija


Ministarstvo je to saopštilo povodom navoda da Rumunija nije propustila transport sa ruskim naoružanjem koji se preko Dunava kretao u Srbiju, a zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

"Sve isporuke su izvršene uz strogo poštovanje uslova ugovora i na dogovorene datume", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Kako se navodi, izvoz proizvoda vezanih za odbranu iz Rusije u Srbiju sprovodi se u strogom skladu sa međunarodnim zakonima i kao dio bilateralne vojno tehničke saradnje.

Portparol rumunskog ministarstva inostranih poslova izjavio je ranije danas da je Rumunija odbila da izda dozvolu za tranzit preko Dunava za Ruska vozila sa vojnom opremom zbog sankcija EU.

(Tanjug)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Ruska enigma

26.07.2019 20:23

Kako se navodi, izvoz proizvoda vezanih za odbranu iz Rusije u Srbiju sprovodi se u strogom skladu sa međunarodnim zakonima i kao dio bilateralne vojno tehničke saradnje. U medju vremenu izjavljuje ! Portparol rumunskog ministarstva inostranih poslova izjavio je ranije danas da je Rumunija odbila da izda dozvolu za tranzit preko Dunava za Ruska vozila sa vojnom opremom zbog sankcija EU. E sad ko laze Rusi ili Rumuni ? ENIGMA

Valjda Rumuni znaju sta su odobrili

Re

26.07.2019 20:51

To je već sve dogovoreno prije o isporuci.sad samo oni koji mrze pravoslavlje kmece i valjaju gluposti

Re

26.07.2019 21:15

Zavisi

28.07.2019 19:52

sta su ameri odobrili da prodje! Sve ostalo su spekulacije!

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.