Krstić: Mnogi prerano otpisuju Tea, ja ne bih!

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije veruje da će njegov prijatelj i kum dati sve od sebe da se oporavi i spremi za nastup na Mundobasketu.

  • Sport
  • Košarka


Miloš Teodosić i Nenad Krstić godinama su bili saigrači u reprezentaciji Srbije i u CSKA, a poslednji put su zaigrali zajedno na Svetskom prvenstvu 2014. godine, kada je serijom fenomenalnih partija u "nokaut" fazi osvojena srebrna medalja.

Krstić je na to takmičenje otišao nespreman, ali je selektor Aleksandar Đorđević znao zašto ga vodi. Verovao je u njega i popularni Krle je u mečevima protiv Grčke, Brazila i Francuske dao veliki doprinos konačnom uspehu "orlova".

Sada se u sličnoj, ako ne i težoj situaciji nalazi Teodosić, koji je u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Litvanije obnovio povredu stopala i pod velikim je znakom pitanja za Mundobasket.

Neki već sada tvrde da aktuelni kapiten nacionalnog tima neće moći da igra, ali Krstić, kao i Đorđević, veruje da još ima nade...

"Ne bih ja Teodosića prerano otpisao, a vidim da to sada mnogi rade", rekao je Krstić za "Kurir".

"Čuli smo se pre nego što je otišao na preglede u Bolonju. Olako je otpisan pre nego što su urađene detaljne analize".

On je ocenio da može da se povuče paralela "Krstić 2014 - Teodosić 2019", počev od toga što su obojica potpisala "jake" ugovore pred početak priprema reprezentacije, Krle u ono vreme sa Efesom, a Teo sada sa Virtusom.

"Sve to se kasnije odrazilo na nastavak moje karijere, ali ne bih ništa menjao, opet bih isto postupio. Znao sam da nisam mogao da pružim maksimum odmah, ali sam pomogao u najvažnijim mečevima. Mislim da će i Teo to da uradi, ako postoji bilo kakva šansa".

Krstić je naglasio da je reprezentacija mnogo puta dokazala da može da funkcioniše i bez vodećih igrača, kao na Eurobasketu 2017. kada je bez Jokića, Teodosića, Bjelice, Raduljice, Kalinića, Simonovića i Nedovića, bila nadomak zlata.

"Ako bude potrebno, moraće bez njega. Ali, ne volim da pričam da neće biti u timu. Poznajući Teodosića, on će dati sve od sebe da igra, pa makar i povređen".

"Orlovi" posle dvostruke pobede nad Litvancima u četvrtak lete za Atinu, gde će tokom vikenda učestvovati na "Akropolis kupu".

Narednog utorka krenuće na put ka Kini, gde će obaviti završne pripreme za Svetski kup (31. avgust - 15. septembar).

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.