Priča: Crvena zvezda - to je tim!

Milunović i Jovančić zbog suspenzija neće moći da igraju u Bernu, ali da li će to zaista biti problem za crveno-bele iduće srede?

  • Sport
  • Fudbal


Na povrede fudbalera Crvene zvezde nadovezale su se suspenzije.

Dva žuta kartona i isključenje u Kopenhagenu onemogućili su Nemanji Milunoviću da nastupi iduće srede protiv Jang Bojsa, a u Švajcarsku neće putovati i Dušan Jovančić, koji je dobio treću javnu opomenu u tekućim kvalifikacijama, pa će morati na hlađenje.

Uz to, veliko je pitanje hoće li Milan Pavkov, Mohamed El Fardu Ben i Srđan Babić biti spremni za duel(e) sa Švajcarcima, dok je Branko Jovičić od ranije povređen.

Utakmica u Danskoj je, međutim, još jednom od dolaska Vladana Milojevića na klupu Crvene zvezde pokazala da mu nije mnogo bitno koje igrače ima na raspolaganju sve dok ga oni slušaju  i ispunjavaju njegove zamisli na terenu.

Gotovo od samog početka svog mandata na "Marakani", Milojević se susreće sa povredama fudbalera. Branko Jovičić je pre dva leta brzo nagovestio da će biti odlično pojačanje, ali je zatim morao da propusti završne borbe pohoda na plasman u Ligu Evrope.

Slično je bilo sa Nikolom Stojiljkovićem godinu dana kasnije, kada je projektovan kao neko ko bi mogao da uvede ekipu u Ligu šampiona, ali je u njegovom slučaju povreda širom otvorila vrata Milanu Pavkovu i omogućila mu da se vine u visine.

Nisu, ipak, samo zdravstveni problemi nešto što je određene igrače sputalo da postanu standardni u Zvezdi pod komandom Vladana Milojevića. Lorenco Ebisilio i Žonatan Kafunesporno imaju talenat za mesto u mnogo bogatijem klubu od beogradskog, ali izgleda ne i radne navike kakve Milojević zahteva.

Trener crveno-belih je neko ko veruje u disciplinu, koncentraciju, sigurnost, ratnički duh svojih igrača i zato od njih i zahteva da maksimalno ozbiljno deluju na terenu.

Ovaj put, ulogu heroja iz senke pokupio je Radovan Pankov - besprekoran u odbrani od ulaska u 58. minutu i odlučan da izvede dva penala u trenucima kada se pitanje pobednika "lomi". Ne sme se zanemariti i ulazak Žandera koji je sjajno odmenio Milana Rodića tokom drugog poluvremena, kao i klizeći start Veljka Simića, kojim je u prvom produžetku sprečio "već viđen" gol Kopenhagena.

Moderan fudbal i podrazumeva to da timovi više ne zavise isključivo od kvaliteta pojedinaca, već su svi igrači spremni i obučeni da igraju na više mesta.

Da bi sve to bilo sprovedeno u delo, potrebno je da u ekipi vlada dobra atmosfera i zajedništvo, a posle javnih kritika uoči novog kvalifikacionog ciklusa - da se pojedini igrači u finišu prošle sezone nisu ponašali profesionalno - deluje je da je Milojević uspeo ponovo da pronađe hemiju u timu.

Baš u Kopenhagenu mogli smo da vidimo nekoliko povoda za takav zaključak:

Kada je Borjan posle isključenja Milunovića samoinicijativno okupio igrače i održao kratak govor. 

Kada je Boaći uzeo Borjana za ruke da se zajedno pomole pred početak penal-serije.

Kada su saigrači prilazili da bratski pruže moralnu podršku onima koji su promašili penal.

Kada je Marin malo kapitenski, a malo više zaista verujući najavio prolaz odmah posle prve utakmice, iako je 1:1 više odgovaralo Kopenhagenu.

Crvena zvezda ponovo deluje kao TIM, a to je njeno najjače oružje. 

I zato, bez obzira na sastav protiv Jang Bojsa, na "Marakani" imaju pravo da veruju u drugi uzastopni plasman u Ligu šampiona.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.