Dugogodišnji golman Širokog pojačao Radnik!

Bilobrk je osam godina nastupao za Široki Brijeg.

  • Sport
  • Fudbal


Nakon što je dovođenjem iskusnog Mahira Karića pojačao napadačku liniju, Fudbalski klub Radnik je danas predstavio i pojačanje ''između stativa''.

Naime, paraf na jednogodišnji ugovor sa Bijeljincima stavio je doskorašnji golman Širokog Brijega, iskusni Luka Bilobrk (1985.).

''Imao sam nekih ponuda, ali mi nisu bile privlačne. Radnik je bio najuporniji te najkonkretniji i to me je privuklo. Nadam se da ću svojim iskustvom na golu Radnika u mnogo čemu doprinijeti a tu prvenstveno mislim na samopouzdanju kompletnog tima. Radnik kao i svake godine ima ambicije shodno svom budžetu, i mislim da ćemo ja i ekipa uspjeti ostvariti sve ciljeve koji budu pred nama postavljeni'', rekao je novi čuvar mreže Radnika Luka Bilobrk prilikom današnjeg predstavljanja.

Bilobrk je na golu kluba sa Pecare stajao 178 puta i primio samo 144 pogotka.

U sezoni 2018/19 upisao je 27 nastupa u Premijer ligi BiH, sedam u Kupu BiH i dva nastupa u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope.

Dres Širokobriježana nosio je osam godina, a prethodno je branio za Travnik, Bjelovar, Križevce i Čelik, iz kojeg je 2011. godine došao na Pecaru.

Njegov novi klub nije na pravi način ušao u novu sezonu i u prva četiri kola upisao je samo jednu pobjedu pa pred gostovanje aktuelnom šampionu Sarajevu zauzima deseto mjesto.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.