Šarović: Teško da ima prostora za dogovor

Teško da ima prostora za približavanje stavova članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine kada je riječ o ANP-u i izboru mandatara za sastav novog saziva Savjeta ministara BiH, ocijenio je lider SDS-a Mirko Šarović.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Ishod jučerašnje sjednice Predsjedništva za mene je, kao što sam to u više navrata rekao, očekivan. Partneri su kilometrima udaljeni u svojim stavovima i teško da ima prostora za približavanje - rekao je Šarović. 

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH odgodilo je razmatranje odluke o slanju Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u Brisel i izbor mandatara za sastav novog Vijeća ministara BiH, o čemu je trebalo biti riječi na jučerašnjim sjednicama. 

Na pitanje kako komentariše izjavu potpredsjednika SNSD-a Staše Košarca, koji je kazao kako će u narednom periodu, naročito ukoliko ne bude proveden sporazum o formiranju vlasti koji su potpisali lideri SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik, biti zanimljivo pratiti ponašanje SDS-a, Šarović je kazao kako "brigu gdje je tu SDS" ne komentariše.

- Ne smetamo SNSD-u, SDA i HDZ-u BiH da nastave pregovarati koliko god hoće, mogu i narednih deset mjeseci, kao što je to bilo dosad - poručio je Šarović u izjavi Avazu.

(BN) 

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

modricanin

21.08.2019 14:21

.ebe Sarovic i jos usi zavrce.

Kowalski

21.08.2019 14:21

Теби одговара, они те одржавају на функцији.

Milan

21.08.2019 19:36

Pa ti rece neki dan , da Mile hoce u NATO, sta je sada....

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.