Telekom Srbija i SBB treba da postignu dogovor

Kompanija Telekom Srbija preuzela je pravo distribucije kanala Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), BN televizije (BN TV) i Alternativne televizije Banja Luka (ATV) od kablovskog operatora SBB za emitovanje u Srbiji, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

  • Vijesti
  • Srbija


Na sajtu SBB-a je u avgustu ove godine objavljeno da kanali ATV, RTRS i BN TV više neće biti sastavni deo njihove ponude, jer je promenjen njihov zastupnik za Srbiju, zbog čega su morali da ih isključe iz programske šeme.

U međuvremenu, Kompanija Telekom Srbija poslala je ponudu SBB-u za pravo emitovanja ovih kanala u Srbiji. UNS-u je ovoj kompaniji rečeno da očekuju pozitivan ishod pregovora.

Generalni direktor RTV BN Vladimir Trišić UNS-u je rekao da su ovi kanali 1. aprila ove godine svoja prava za distribuciju u Srbiji, komercijalno i ekskluzivno ustupili Telekomu Srbije. Kako UNS saznaje Telekom Srbija dao je bolju komercijalnu ponudu za emitovanje ovih televizija na teritoriji Srbije od SBB-a.

„Ukoliko Telekom Srbija i SBB nisu u mogućnosti da postignu komercijalni dogovor, nažalost mi nismo u mogućnosti da na to utičemo. Verujemo da će SBB dobiti korektnu komercijalnu ponudu od Telekoma Srbija i da će ponovo nastaviti emitovanje kanala iz Republike Srpske“, rekao je UNS-u Trišić.

U RTRS-u su UNS-u potvrdili da je ugovor o distribuciji ovog kanala potpisan sa MTS-om Telekoma Srbije, kao i da ova kompanija odlučuje o daljoj distribuciji u Srbiji.

(UNS)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

prosvetitelj

09.09.2019 07:35

Sad neka SBB plati Telekomu koliko je trebalo da plati BN-u i da svi korisnici imaju kanale a ne da dijele korisnike na ove i one i da trpe zbog konkurencije dvije kompanije.

Sa strane

09.09.2019 09:35

SBB pruža sve lošiju uslugu. Tehnička podrška im je za svaku osudu.

mi koji placamo lz inostranstva za tv total nemozemo da gledamo nista iz republike srpske nije uredu

Dana

10.09.2019 00:26

Razocaran

10.09.2019 10:10

Nemogu da vjerujem,samo kanale iz Republike Srpske su izbacili,a federalne ostavili,mozda ce njih vise gledati..Koja politika,treba da ubacuju jos kanala iz Republike Srpske..

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.