Turska podržava Dejton uprkos nedostacima

Turska podržava Dejtonski sporazum kao minimalni kompromis koji trenutno postoji za BiH, uprkos postojanju nekih nedostataka i činjenicu da niko u toj zemlji nije u potpunosti zadovoljan njime, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

  • Vijesti
  • Srbija


– Već sam izjavio da ako zainteresovane strane žele da unaprijede ovaj sporazum, to bi trebalo da se uradi pod nadzorom UN – izjavio je Erdogan, komentarišući deklaraciju SDA, kojom se zagovara restrukturisanje BiH. 

Erdogan je rekao za beogradsku Politiku da je slična deklaracija usvojena i 2015. godine, kao i da je lider SDA Bakir Izetbegović pojasnio da je predviđeno da se ciljevi deklaracije postignu u skladu sa ustavom i zakonom, uključujući sve zainteresovane strane.

– Jasno je da bi zemlje u regionu i međunarodna zajednica trebalo da podrže korake koje moraju preduzeti relevantne strane u BiH – dodao je Erdogan.

(Srpskainfo)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Peki

07.10.2019 09:38

Kako moze dekleracija sda tako moze i odvajanje od bx

Deklaracija SDA je odgovor na deklaraciju SNSD-a o otcjepljenju...Ni jedno ni drugo se ne može sprovesti, tako da je sve ovo šupljiranje za zatucanu masu...

Bosanac za Pekija

07.10.2019 11:12

Pekmez ti si glup tocak. Motas jedne te iste gluposti kao navijen. Imas li ti mozak covjece.

Global zitizen

07.10.2019 17:07

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.