ELIF

Pon-pet u 20:00

Elif

Sada je već jasno kako je Elif do sada najgledanija turska serija, jer nijedna nije imala tako visoke rejtinge s toliko mnogo epizoda.

Nakon što je serija porušila sve rekorde u Indoneziji i osvojila njihovu najveću TV nagradu, isto se događa i u zemljama Latinske Amerike. U Čileu i Kolumbiji Elif je redovno na 30% sharea, što je veliki uspjeh s obzirom na tradiciju sapunica koje imaju te zemlje. Za Elif početak sezone je depresivan i tužan, ali su producenti kasnije pripremili izenađenje. Pored preslatke Isabelle Damle Güvenilir u ulozi Elif, ostale će uloge odigrati Nevzat Can, Yıldız Asyalı, Hasan Ballıktaş i Derya Şen.


Srijeda, 16.01.2019. u 20:00h (942)
Najava epizode:
Alev je razočarana saznanjem da su Žulide i Tufan razvedeni. To kvari njen plan pa sa Leman pokušava osmisliti novi. Madžide  nastavlja povjeravati porodične tajne sestri Kimet ne sluteći njene loše namjere. Parla se nastoji ponovo zbližiti sa Humejrom, ali to joj ne polazi za rukom. Kako bi Ranu držao dalje od firme, Kerem želi odustati od posla u tekstilnom sektoru. Nepoznati čovjek koji traži Elif i Melek sazna gdje žive, ali kad pokuca na njihova vrata pred njim se pojavljuje Asli.

Četvrtak, 17.01.2019. u 20:00h (943)
Najava epizode:
Melek i Elif, u strahu da je osoba koja ih traži Tarikov čovjek, bježe od kuće. Za to vrijeme, plašeći se da su im životi ugroženi, Asli se obraća policiji za pomoć. Humejra odlučuje da je vrijeme da skupi hrabrost kako bi se suprotstavila svim nedaćama koje su joj se dogodile. Nakon razgovora sa Ranom počinje se dobro osjećati. Melek i Elif se nakon teške noći na napuštenom mjestu suočavaju sa novom opasnošću.


Petak, 18.01.2019. u 20:00h (944)
Najava epizode:
Kada Asli prijavi Melekin i Elifin nestanak policiji, sazna kako se Melek službeno vodi mrtvom. Šokirana i potresena Asli uspijeva pobjeći kako ne bi uvalila Melek u dodatne nevolje. Za to vrijeme Melek još jedanput pokazuje hrabrost jedne majke, te uspijeva spasiti sebe i svoje dijete od napasnika. Alev dolazi do saznanja da će Šafak zaprositi Žulide. Kuje plan koji uključuje i Tufana, kako ne bi došlo do toga.


Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.