GORKA ZEMLJA

Pon-pet u 18:25

Serija koja govori o mjestu gdje ljubav ne poznaje granice, mjestu gdje se za ljubav umire... U „Gorkoj zemlji" ljubav je veća od života. 

Jilmaz, čovjek koji ne žali umrijeti ili ubiti za ženu koju strastveno voli. Zulejha, žena koja se odriče svojih nada, snova, pa i same sebe kako bi spasila čovjeka kojeg voli. Hunkar, majka koja je svoj život posvetila da po svaku cijenu zaštiti autoritet svoga sina, sve to na plodnoj zemlji koju njihova porodica posjeduje stoljećima.Demir, moderni zemljoposjednik koji očajnički želi imati ženu u koju je opsesivno zaljubljen - ženu koja mu neće uzvratiti ljubav.
 
S jedne strane su oni koji će učiniti sve i prema svakome kako bi dobili ono što žele. S druge strane su ljubazni ljudi, s toplim srcima, koji vjeruju u snagu ljubavi. "Gorka zemlja" je priča o legendarnoj ljubavi koja počinje u Istanbulu tokom 1970-ih i nastavlja se u plodnim zemljama Cukurove u južnoj Turskoj kroz nevolje zla, ambicija i tiranije.

Jilmaz, koji počini ubistvo kako bi zaštitio Zulejhu od okrutnosti vlastite porodice, i Zulejha koja bi radije umrla nego odustala od Jilmaza koji je postao ubica radi svoje voljene, kreću na naporan put, u bijeg... Sudbina dovodi ove strastvene ljubavnike do Adane, gdje će završiti na prostranim i plodnim zemljama modernog i moćnog zemljoposjednika Demira koji je studirao u inostranstvu, i njegove dominantne majke Hunkar. Jednostavna laž koju odbjegli ljubavnici izgovaraju kako ne bi bili odvojeni jedno od drugog na toj zemlji dok traže izlaz, preokrenuće njihove živote i uništiti sve nade u spas kojeg su naizgled imali, ostavljajući ih da žive u svijetu potpunog previranja.

Hoće li Hunkarino srce kucati za te dvije žrtve sudbine jednako kao što kuca za njenog voljenog sina?

Koliko dugo će moderni robovlasnik, naviknut da ima sve što poželi, nastaviti voljeti ženu koju posjeduje samo fizički, ali nikad i njeno srce?


Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.